Cãldurã pentru iarnã, de la Episcopia Husilor, pentru sase copii din Bârlad! | FOTO | VIDEO

AJUTOR… Douã familii necãjite din Bârlad, în care cresc 6 copii, vor avea în aceastã iarnã cu ce se încãlzi. Episcopia Husilor prin PS Ignatie, Episcopul Husilor, consilierul Vladimir Beregoi, consilier eparhial si preotul paroh al Bisericii „Sf. Spiridon” – 3, Sandu Ciobanu, le-au asigurat lemnele necesare. Fiind greu încercate de sãrãcie, aceste familii se gândeau cu inima strânsã la faptul cã nu vor avea cu ce sã-si cumpere o cãrutã sau douã de lemne. „Le multumim din suflet, nu ne asteptam la asa ceva. Sunt într-adevãr oamenii lui Dumnezeu!”, au spus Ana Grama si Liliana Abageru, cele douã mãmici ajutate de Episcopia Husilor cu 5 m cubi de lemne, în valoare de 2700 de lei.

Pentru Episcopul Husilor, PS Ignatie, cel mai bun om al Bisericii este cel care dãruieste, care ajutã semenii la nevoie si care le aratã acestora iubirea, care înseamnã Dumnezeu. Împreunã cu consilierul eparhial pr. Vladimir Beregoi, a cutreierat judetul în lung si-n lat, oferind ajutoare nesperate la multi vasluieni care îsi pierduserã orice sperantã. Acum, în prag de venire a iernii, la Bârlad, prin preotul Sandu Ciobanu, din Parohia 3 a Bisericii „Sf. Spiridon”, darurile oferite de Episcopia Husilor au ajuns la douã familii necãjite din Bârlad. Au fost aduse lemne în valoare de 2700 de lei de preotul Sandu Ciobanu si împãrtite la familia Anei Grama, o femeie cu handicap, fãrã o mânã din nastere, care are un copil si Lilianei Abageru, cu cinci copii, dintre care patru la scoalã! La prima familie au fost lãsati 2 mc de lemne si la cea de a doua, cu mai multi copii, 3 mc.

Ana Fãrã Mânã

Ana Grama este credincioasã si enoriasã a Parohiei Sf. Spiridon 3,care nu lipseste de la Bisericã niciodatã! A atras atentia pãrintelui Sandu, prin faptul cã se chinuia cu un copil, neavând o mânã din nastere, atunci când venea la Bisericã. „Am propus-o pentru a primi ajutor de la Episcopie, deoarece este un enorias care chiar are nevoie, având un copilas de 13 ani si acum fiind si însãrcinatã cu alt copil. Este al treilea an de când i se aduc lemne pentru iarnã, fiind ajutatã de Episcopia Husilor”, a spus preotul Sandu. „Asteptam sã primesc lemnele, cã de trei ani mã ajutã Dumnezeu prin preotii sãi, pãrintele Sandu, PS Ignatie si Episcopia Husilor.”, a spus timidã Ana Grama. Cu greu am reusit sã aflãm cã are un bãiat de 13 ani, care învatã la Scoala „M.C.Epureanu”, în clasa a VI-a si care joacã fotbal, monitorizat deja de Academia „Gicã Hagi”. Dar micul fotbalist nu are echipament de fotbal si nici ghete profesioniste, însã se pare cã a intrat în atentia lui Mos Crãciun. Sau a lui Mos Nicolae, care sigur va afla cã Andrei nu are ghete … Deocamdatã, au primit 2 mc de lemne.

Povestea Lilianei cea chinuitã

Liliana Abageru are o poveste de viatã extrem de dureroasã. Avea patru copii mici când a fost fugãritã de acasã de un bãrbat violent. A stat cât s-a putut la Centrul pentru combaterea violentei în familie, cu cei patru copii, apoi, trei ani s-a chinuit locuind cu chirie pein Bârlad. Cu greu gãsea o camerã de închiriat, pentru cã având patru copii, toti bãieti,nu o prea primea nimeni. Dar, a început sã aparã si câte o razã de soare în viata tristã a Lilianei. PS Ignatie, preotii Vladimir Beregoi si Sandu Ciobanu, prin Episcopia Husilor au decis sã o ajute. Preotul Sandu a vorbit cu doamna Veronica Abaza, femeie extrem de sensibilã care a acceptat sã o lase pe Liliana si pe copii ei, sã locuioascã în casa pãrinteascã, din cartierul Munteni. Ajutatã de preotul Sandu Ciobanu, a intrat în atentia Episcopului Ignatie si astfel a primit ajutor cei 3 mc de lemne. Liliana are acum un sot, cu care a fãcut încã un copil, o fetitã,ce are 1,3 ani. Pe lângã cei patru bãieti, cu nume de italieni – Lorenzo – 8 ani, Alberto – 13 ani si încã doi gemeni de 11 ani. Au acum lemne pentru iarnã si toti îi asteaptã deja pe mos Nicolae si pe Mos Crãciun. „Este prima datã când primesc asa un ajutor, în afarã de faptul cã ni s-a pus la dispozitie casa pãrinteascã a doamnei Abaza. Nu avem cuvinte sã multumim lui Dumnezeu pentru ce ni se întâmplã! Sunt foarte emotionatã, nu mai pot vorbi”, a spus Liliana Abageru, cu ochii în lacrimi.