Bogdan Mocanu, noua senzatie a culturismului bârlãdean

În marea finalã a Campionatului National de Culturism

OMUL BUN LA TOATE… E la master, face tatuaje, joacã în videoclipuri cu artisti recunoscuti, este manechin pentru casele celebre de modã, iar mai nou, este finalist al Campionatului National de de Culturism, competitie ce s-a tinut weekend-ul trecut, la Sibiu. Vorbim despre Bogdan Mocanu, un tânãr din Bârlad, care în ciuda dificultãtilor pe care viata i le-a scos în cale, reuseste sã rãstoarne barierele, arãtând lumii cã dacã ai ambitie si teluri înalte, poti ajunge unde doresti.

În perioada 5-7 octombrie a avut loc Campionatul National de culturism si fitness, eveniment gãzduit de orasul Sibiu. Concursul s-a desfãsurat la Sala Polivalentã “Transilvania”, unde numerosi sportivi din tarã s-au adunat, federatia de specialitate oferind premii primilor sase finalisti. Printre premianti s-a aflat si bârlãdeanul Bogdan Mocanu, care a obtinut locul 4 la categoria 80Â kg, juniori mari. “Pentru mine este un rezultat foarte bun având în vedere numãrul mare de participanti la categoria mea. Sunt sigur cã dacã as fi fost corectat de cineva la pozat as fi prins podiumul, dar sunt multumit si cu acest loc” ne-a declarat Bogdan. Acesta s-a apucat de culturismul profesionist la sfaturile lui Radu Preduchin, fiul lui Florin Preduchin, cel despre care se poate spune cã a adus culturismul în România. “De culturism m-am apucat în urmã cu sase ani, dar la un nivelul mai profesionist am trecut dupã ce l-am cunoscut pe Radu Preduchin. El m-a antrenat, spunându-mi tot timpul sã am încredere în mine, pentru cã as putea sã fac fatã la concursuri. În acea perioadã eram influentat negativ de legendele care circulau în acest sport, si care spuneau cã podiumurile la aceste concursuri nu erau ocupate, tot timpul, pe merit. O altã persoanã care m-a sustinut moral de fiecare datã când eram descurajat este Stefan Brumã de la Sala Premier din Bârlad. El mi-a spus tot timpul cã pot face performantã în ciuda diabetului de care sufãr. Am avut noroc de acesti oameni, dar si de familie, care tot timpul a fost lângã mine. Tuturor vreau sã le multumesc, pe aceastã cale” ne-a mai declarat tânãra sperantã a culturismului bârlãdean.

Face tatuaje, joacã în videoclipuri si prezintã moda

În vârstã de doar 21 de ani, Bogdan Mocanu este absolvent al Liceului Pedagogic “Ioan Popescu” – sectia arte plastice, iar anul acesta a absolvit Universitatea „A.I.Cuza” din Iasi – Facultatea de Stiinte Politice, luându-si licenta în Politici Publice. Acum este masterand în studii de dezvoltare internationalã. Pasiunea pentru picturã l-a directionat cãtre tatuaje, fiind recunoscut pentru profesionalismul sãu. În plus, Bogdan Mocanu a lucrat si pentru celebre case de modã iar pe lângã asta a jucat si în videoclipurile artistilor celebri, precum Inna, Delia sau Carlas Dreams.