Bârlãdencele implicate în accidentul feroviar din judetul Galati au scãpat cu viatã! (FOTO)

S-AU NÃSCUT A DOUA OARÃ…Cele douã tinere din Bârlad, victime ale accidentului feroviar petrecut pe raza comunei gãlãtene Bãlãbãnesti, sunt internate în Spitalul Judetean Galati. Acestea sunt în afara oricãrui pericol, scãpând usor din accidentul de care se face vinovatã una dintre ele si anume I.A. de 20 de ani.

Vã reamintim cã pe 13 septembrie, la o trecere de cale feratã de la limita dintre judetele Vaslui si Galati, pe raza judetului Galati, comuna Bãlãbãnesti, a avut loc un grav accident de circulatie. Douã tinere din Bârlad, una de 20 de ani (soferita) si una de 22 de ani, pasagerã, aflate într-o masinã înmatriculatã în judetul Vaslui, se îndreptau spre comuna Viderei, localitatea Docani, pentru a lua niste tineri din acel sat si a-i transporta la Bârlad. La trecerea de cale feratã de pe raza comunei Bãlãbãnesti, soferita I.A., din Bârlad nu a oprit pentru a se asigura, având si muzica la volum maxim în masinã, dupã cum spun martorii. Nu a auzit trenul care venea, iar acesta a acrosat masina, care a ajuns un morman de fiare. Cele douã tinere au fost rãnite si ambuanta din orasul Târgu Bujor a solicitat elicoperul SMURD pentru a transporta soferita, pe I.A., la Spitalul Judetean Galati, cealaltã victimã, de 22 de ani fiind transportatã la Spitalul orãsenesc Târgu Bujor.

Victimele au scãpat ca prin urechile acului!

„La data de 13 septembrie, în jurul orei 13.15, Politia orasului Tg. Bujor a fost sesizatã prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier la calea feratã din afara localitãtii Lungesti, comuna Bãlãbãnesti, judetul Galati, pe drumul comunal 69 Lungesti-Docani.

Din verificãrile efectuate, s-a stabilit faptul cã o tânãrã din Bârlad, în vârstã de 20 ani, ce posedã permis de conducere categoria B din anul 2018, în timp ce conducea un autoturism în care se mai afla în partea dreapta-fatã o altã tânãrã în vârstã de 22 ani, tot din Bârlad, nu s-a asigurat la trecerea de cale feratã, semnalizatã corespunzãtor, iar autoturismul a fost lovit de trenul Regio Tg. Bujor – Bârlad. În urma impactului a rezultat rãnirea usoarã a conducãtoarei autoturismului si a pasagerei. Conducãtoarea auto a fost transportatã cu elicopterul SMURD la Spitalul Judetean Galati, iar pasagera autoturismului a fost transportatã cu un echipaj de ambulantã la Spitalul orãsenesc Tg. Bujor, ulterior urmând a fi transportatã la Spitalul Clinic Judetean de Urgentã <<Sf. Apostol Andrei>> Galati pentru investigatii amãnuntite”, a precizat purtãtorul de cuvânt al IPJ Galati.