Bârlãdean cu simt civic: a predat politiei un telefon gãsit în parc!

ASA, DA!… Mai bine mai târziu decât niciodatã! Asa spune un proverb românesc, care poate fi aplicat la cele ce urmeazã. Desi fapta bunã a unui bârlãdean s-a petrecut pe 12 august, a fost fãcutã publicã abia ieri. Asa cã, vã prezentãm cu o întârziere de mai bine de o lunã, un bârlãdean cu simt civic ascutit, care a înapoiat un bun valoros unui pãgubas norocos.

În ziua de 12 august, în jurul orei 22.30, o persoanã de sex masculin – B.F.D. de 42 ani din municipiul Bârlad, a informat doi politisti locali, care se aflau în timpul serviciului de patrulare pe strada Vãrãriei, cu privire la faptul cã a gãsit un telefon mobil „Samsung Galaxy A4″, în apropierea Parcului „Mihai Eminescu”. În dimineata zilei de 13 august, pãgubasul a apelat de la un al numãr propriul telefon, având surpriza sã constate cã i-a rãspuns politistul local care era de serviciu la dispeceratul institutiei.

„ A fost invitat pentru a-i fi restituit telefonul, ocazie cu care i-au fost fãcute recomandãri pentru a manifesta mai multã grijã de bunurile personale.Cu privire la gestul binefãcãtorului, cuvintele sunt de prisos. A fost rãsplãtit cu multumirile pãgubasului, ale politistilor locali, ale primarului municipiului Bârlad, av. Dumitru Boros, care i-a adresat o scrisoare de multumire.”, a precizat Vasile Chelaru, directorul executiv al Politiei Locale Bârlad.

„Ce bine este sã avem în preajma noastrã oameni minunati! Iatã cã exact dupã o lunã de zile, când o doamnã a gãsit si predat politistilor locali un portofel cu bani si obiecte personale, gãsit în Parcul <<Mihai Eminescu>>, în acelasi loc un alt concetãtean gãseste un telefon mobil, pe careîl predã politistilor locali si ajunge în mâinile proprietarului. Ne mândrim cu asemenea oameni, cãrora se cuvine sã le multumim! Sunt onorat sã vã adresez multumiri si sãîmi exprim, cu toatã sinceritatea, admiratia si respectul. Gestul dumneavoastrã – de a preda politistilor locali telefonul mobil pe care l-ati gãsit, pentru a ajunge din nou la proprietar, îmi întãreste convingerea cã vã aflati printre oamenii minunati din orasul nostru. De asemenea, sunt sigur cã reprezentati un bun exemplu de cinste si maturitate. Vã felicit si vãdoresc, dumneavoastrãsi celor apropiati, sãnãtate, prosperitate, posibilitatea de a vã îndeplini dorintele si de a sãvârsi multe alte fapte, cu care sã vã mândriti.”, i-a scris primarul Bârladului, Dumitru Boros.