Bârlădean arestat după ce a agresat sexual o tânără în centrul Bârladului, ziua în amiaza mare!

Dănuț Enache

CE-A CĂUTAT A GĂSIT!… Un individ în vârstă de 36 de ani, fără niciun căpătâi, dar care își câștiga existența cărând marfă pentru agenții economici din Piața „Sf. Ilie” din Bârlad, a fost arestat pentru 30 de zile, după ce, pe 13 octombrie, ziua în amiaza mare, pe strada Republicii, a molestat sexual o tânără de 20 de ani. Individul se afla deja sub control judiciar așa că, după ce a fost probată infracțiunea sexuală comisă, măsura i-a fost revocată de judecătorul de drepturi și libertăți, pe 16 octombrie.

Dănuț Enache, din Bârlad, ar fi trebuit să fie după gratii în această perioadă, întrucât se afla sub control judiciar pentru mai multe furturi comise în piață. Instanța însă a considerat că poate fi cercetat în libertate sub control judiciar, dar individul, a dovedit că este cu adevărat un real pericol public. Fără a ține cont că este în centrul orașului, pe strada Republicii, în zona Cinematografului Victoria și la o oră cu mulți cetățeni pe stradă (14.50), acesta a atacat pe tânăra de 20 de ani, începând să tragă de ea, pipăind-o și adresându-i propuneri indecente. Femeia a scos telefonul și a sunat la 112, începând să strige, alertând astfel și cetățenii care treceau prin zonă. Dănuț Enache a rupt-o la fugă, dar polițiștii l-au prins în scurt timp. A fost dus apoi la Parchetul Bârlad, cu propunere de arestare preventivă, iar procurorul de caz a sesizat instanța de judecată și astfel i-a fost revocată măsura controlului judiciar, Dănuț Enache fiind arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Un cetățean de 36 de ani, din Bârlad, care se afla sub control judiciar, din cauză că în lunile aprilie, mai și iunie a comis mai multe furturi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe 16 octombrie. Acesta, pe 13 octombrie, orele 14.50, pe strada Republicii din Bârlad ar fi agresat sexual o tânără de 20 de ani. Femeia a sesizat imediat polițiștii, agresorul a fugit între timp, dar a fost găsit în scurt timp de polițiști. Fiind sub control judicar, acesta a fost dus în fața instanței bârlădene care a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.