Bãrbat depistat cu coronavirus dupã ce a fost salvat din streang!

SALVAT SI NU PREA!… Pandemia de coronavirus continuã sã facã victime! Un bãrbat de 53 de ani, din Gura Bustei, suburbie a municipiului Vaslui, a decis sã se spânzure, de supãrare cã a fost amendat de politie pe motiv cã nu detinea asupra lui declaratia pe propria rãspundere. Numai cã gestul necugetat a avut o serie de urmãri cu totul neasteptate: a fost salvat în ultimul moment din streang de cãtre fratele sãu, iar când, la spital l-au testat pentru Covid-19, s-a constatat cã acesta chiar era infectat cu temuta boalã. Nici „salvarea” de la moarte nu a fost una prea usoarã, cãci fratele sãu, în încercarea disperatã de a-l resuscita, i-a fãcut un masaj cardiac de pominã! Medicii suspicioneazã cã, în excesul de zel, „salvatorul” i-ar fi rupt vreo douã coaste victimei. Din pãcate, vestile de la spitalul din Bârlad nu sunt tocmai bune, bãrbatul din Gura Bustei fiind internat în sectia ATI Reanimare, în stare criticã. Dacã rezultatul testului molecular va fi si el pozitiv, DSP Vaslui va trebui sã facã o amplã anchetã epidemiologiocã, cãci bãrbatul n-a prea stat pe-acasã în perioada Pastelui. De aceea a fost si amendat!

Bãrbatul de 53 de ani, din Gura Bustei, nu a înteles si pace, cã plecatul hai hui prin sat, în timp de pandemie si restrictii severe, pentru a nu rãspândi virusul ucigas Covid-19, se amendeazã drastic! Dupã ce pe 18 aprilie a fost depistat de un echipaj de politie, în afara locuintei, fãrã a avea declaratie pe proprie rãspundere, ocazie cu care s-a aplicat doar un avertisment, pe data de 20 aprilie, bãrbatul a fost gãsit din nou în afara locuintei, fãrã a detine documentul respectiv, în care sã justifice deplasarea. „De aceastã datã i s-a aplicat sanctiunea contraventionalã de 2.000 de lei”, a precizat Loredana Stavãr, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui. Omul n-a suportat ideea cã va trebui sã plãteascã atâtia bani amenda, el având o conditie modestã, asa cã a recurs la un gest cumplit. S-a spânzurat de un copac în curtea casei, unde locuia cu fratele sãu. Totul s-a petrecut în noaptea de 21/22 aprilie. Dupã ce a fost gãsit atârnând în streang, fratele sãu a anuntat la 112 solicitând ambulanta, iar el l-a dat jos din lat si a început sã-i facã masaj cardiac, încercând cu toate puterile sã-si salveze fratele. La fata locului a sosit si o ambulantã, cu un asistent medical si un ambulantier, care au început manevrele de resuscitare, iar dupã circa 20 de minute asistentul medical i-a repornit inima. A sosit si un echipaj TIM cu medic, l-au intubat pe bãrbatul care a vrut sã se omoare si a fost transportat la CPU din cadrul Spitalului Judetean Vaslui. Fratele acestuia a povestit cadrelor medicale sosite la fata locului cã acesta suferise un soc dupã primirea amenzii de 2.000 de lei. Cei doi frati locuiau împreunã si se întretin cu dificultate, iar bãrbatul de 53 de ani era foarte agitat, „nu se mai putea linisti”, le-a spus celor de pe ambulantã fratele victimei.

Chiar dacã s-a spânzurat, de Covid-19 tot nu a scãpat! Se zbate între viatã si moarte la Bârlad!

Socul a venit la spital! Fiind transportat, intubat si în stare destul de gravã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, victimei i s-au recoltat probe pentru efectuarea testului rapid în vederea depistãrii virusului COVID-19, având în vedere actuala epidemie. Si, suprizã! Rezultatele testului rapid au fost pozitive! Cadrele medicale din SJU Vaslui i-au fãcut si o radiografie si au observat cã are leziuni la unul dintre plãmâni si au luat decizia sã îl trimitã la spitalul din Bârlad, care este unitate suport Covid-19. Desi nu exclud ca leziunile pulmonare sã fie cauzate de manevrele de resuscitare aplicate, datoritã actului suicidal, prin spânzurare, totusi la Bârlad i s-au recoltat probele pentru testarea molecularã în vederea depistãrii noului coronavirus. Rezultatele nu sunt încã sosite, deoarece aparatul de testare de la Bârlad nu are încã avizul de la Ministerul Sãnãtãtii.

„Pânã la sosirea avizului de la MS, care trebuie sã aparã într-o zi – douã, se face dublã testare, adicã am trimis teste si la Iasi. Nu am primit pânã acum rezultatele de la Iasi, asa cã nu putem emite niciun diagnostic. Bãrbatul de 53 de ani este internat la ATI Reanimare, este ventilat mecanic, intubat, starea sa fiind criticã”, a spus managerul spitalului bârlãdean Daniela Bors.