Bãncuta rãpitã de tiganii din Pascani

Minora a fost ofertata la 60.000 de lei

SECHESTRATÃ? Politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Vaslui efectueazã cercetãri pentru depistarea unei minore în vârstã de 16 ani, din municipiul Vaslui, care a plecat în mod voluntar de la domiciliu pe data de 4 ianuarie a.c. si nu a mai revenit. Pãrintii au presupus cã a fost rãpitã de o familie de rromi din Pascani. În urmã cu douã zile au primit un telefon de la acestia pentru a cãdea la întelegere. Le-au oferit 60.000 de lei în schimbul fetei. Nu au acceptat sub nicio formã. „Bãiatul lor de 17 ani a rãpit-o, a violat-o si acum o tine ascunsã. Eu vreau sã-mi scot fata de acolo, nu accept bani”, a declarat tatãl minorei. Pe data de 4 ianuarie a.c. Dinarca Gabriela Bãncutã a plecat de acasã spunându-le pãrintilor cã merge sã cumpere un paté si pastile însã nu s-a mai întors.

„A rãpit-o, a violat-o si acum o tine ascunsã”

Dinarca Gabriela Bãncutã a dispãrut într-o duminicã, în jurul orei 16.30. La plecare le-a spus pãrintilor cã se întoarce în 10 minute. Dupã douã zile, oamenii s-au prezentat la politie si au dat-o dispãrutã. De la început au bãnuit cã fata lor a fost rãpitã de o altã familie de rromi din municipiul Pascani pentru a se cãsãtori cu bãiatul acestora, de 17 ani. Politistii au efectuat verificãri în acest sens, însã membrii familiei respective au negat orice implicare în disparitia minorei. În tot acest timp pãrintii au tot sunat la Pascani la familia respectivã însã fãrã rezultat. Pânã acum douã zile, când pãrintii bãiatului au recunoscut cã fata e cu bãiatul lor si, ca sã se împace, sunt dispusi sã le ofere suma de 60.000 de lei. „Mi-a zis cã lipseste 10 minute si cã merge sã cumpere un paté si pastile de la farmacie. De atunci nu mai stiu nimic de ea. Bãiatul care a furat-o are 17 ani si e din Pascani. A crescut aici la Vaslui la bunicii lui si o cunostea. Pãrintii lui mi-au oferit 60.000 de lei pentru ea. Nu vreau niciun ban. Vreau ca fata mea sã se întoarcã acasã. Am trei bãieti si o fatã. A rãpit-o, a violat-o si acum o tine ascunsã. Eu am cãutat-o peste tot. Chiar dacã la noi, la rromi, copiii se cãsãtoresc la vârste fragede, în familia mea nu s-a întâmplat niciodatã asa ceva. O tin ascunsã si nu vor sã-i dea drumul pânã nu cãdem la întelegere. Eu am casã cu etaj, am tot ce-mi trebuie. Bãietii mei îmi trimit în fiecare lunã din strãinãtate 5000 – 6000 de euro. Bãiatul ãla ce-i poate oferi? Se duce la furat? Familia lui a mai furat si alte fete din Bacãu, nu e la prima faptã. Cum si-a permis el sã punã mâna pe ea, sã o fure? Fata mea nu a vrut, sunt sigur. La noi, fãrã aprobarea pãrintilor, nu are voie sã aibã vreo relatie cu bãietii. Politistii nu si-au fãcut treaba bine. Au bãtut la poarta lor si au întrebat de fatã, dar nu au controlat în casã. Dacã era ascunsã acolo?”, a declarat tatãl minorei dispãrute. Supãratã, mama fetei a spus cã nu se lasã pânã când acel bãiat nu va ajunge la închisoare: „Vreau sã-mi aducã fata înapoi. Pe bãiat sã-l ducã la puscãrie. Nu îl iert. Dacã s-a mãritat, nu a fost cu voia noastrã. A dispãrut de douã sãptãmâni si nu stim nimic de ea. Ne-a sunat în urmã cu douã zile familia bãiatului ca sã ne ofere bani. Nu vrem nimic. Avem de toate”. Acestia mai spun cã pãrintii bãiatului au închiriat o locuintã la Pascani si o tin acolo ascunsã.

Cãutatã în continuare de politisti

În urma sesizãrii fãcute de cãtre pãrintii minorei, politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Vaslui au demarat cercetãri pentru depistarea acesteia. Ei au stabilit cã, în momentul când a plecat de acasã, Dinarca Gabriela Bãncutã purta o bluzã de culoare roz, fustã lungã de culoare roz cu motive florale albe, cojoc scurt de culoare crem si era încãltatã cu cizme. Semnalmente: înãltime 1,65 m, greutate aproximativ 45 kg, pãr negru lung, ochi negri. Ca semne particulare, minora are mai multe pete de culoare albã pe fatã si pe mâini. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie (I.P.J.) Vaslui, pânã în prezent nu au fost gãsite indicii care sã confirme bãnuielile pãrintilor minorei. „În prezent, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Vaslui desfãsoarã activitãti specifice în vederea depistãrii persoanei dispãrute. Dacã ati vãzut aceastã minorã sau aveti informatii despre ea, anuntati cea mai apropiatã unitate de politie sau apelati gratuit 112!”, a declarat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui.