Balonul presostatic de la terenul de tenis din Bârlad, aproape de finalizare! (FOTO)

INVESTITIE...Balonul are 11 metri înãltime, este construit pe o suprafatã de 668 metri pãtrati, iar întreaga lucrare se ridicã la 351.000 lei.

NOUTÃTI… DAPPC Bârlad este aproape de a finaliza lucrãrile de amenjare a balonului presostatic pe structura metalicã ridicatã pe unul dintre terenurile de tenis de câmp pe zgura din incinta Grãdinii Publice Bârlad. Investitia costã 351.000 lei si îi va deservi pe practicantii de tenis de câmp, pentru a se antrena, atunci când vremea va fi nefavorabilã. Lucrarea este începutã de anul trecut, firma câstigãtoare a licitatiei fiind din Brasov.

Anul trecut, consilierii bârlãdeni au votat un proiect de hotãrâre ce viza obiectivul de investitii «Amenajare balon presostatic pe structura metalicã, cu generator de 250 kw» la Grãdina Publicã din Bârlad. Consilierii locali au aprobat alocarea din bugetul local a sumei de 375.000 lei. Potrivit expunerii de motive, proiectul a fost initiat în urma unei adrese primite de la Directia pentru Administrarea Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, ce administreazã Stadionul Municipal. În respectiva adresã se spunea cã stadionul include mai multe terenuri pentru practicarea sporturilor (tenis, fotbal, baschet), inclusiv patru terenuri de tenis amenajate pe zgurã si douã terenuri amenajate pe bitum, ce îi deservesc pe practicantii de tenis de câmp din oras, fie ei amatori sau sportivi de performantã. În urma licitatiei, a fost desemnatã firma SC Airdom company SRL-D Brasov, cu o experientã de nouã ani în acest domeniu, care a semnat contractul cu autoritãtile bârladene încã din data de 3 septembrie 2018. Suma cu care a cîstigat licitatia a fost de 351.000 lei (aici intrã si costul avizelor si a proiectului tehnic), asa cã s-au economisit 24.000 lei. Termenul de executie a investitiei era de 12 luni. Mircea Iosipescu, directorul DAPPC Bârlad, vrea sã inaugureze balonul presostatic pânã la sfârsitul sezonului rece, undeva prin luna februarie a anului viitor. Balonul are o lungime de 36 metri, o lãtime de 16 metri, o înãltime de 11 metri si o suprafatã construitã de 668 metri pãtrati, va fi acoperit cu o membranã, inclusiv partea de tribunã, ce va avea o garantie de 10 ani. Proiectul prevede instalarea unui generator de 250 kw, care va asigura si o eventualã extindere pentru un al doilea teren. Balonul presostatic este amenajat pe primul teren de tenis cu zgura dinspre Stadionul Municipal, respectiv pe cel care are si tribune.

Bârladul are tenismeni de valoare

Investitia este mai mult decât necesarã pentru cã acolo se antreneazã multi copii care practicã tenisul de câmp, unii dintre ei fiind premiati la competitii nationale, iar în timpul iernii sunt nevoiti sã întrerupã antrenamentele sau sã se deplaseze în alte localitãti. Astfel, dintre copiii care se antreneazã pe terenurile de tenis de pe Baza Sportivã Fepa, cîtiva s-au remarcat la competitii nationale organizate de Federatia Românã de Tenis (FRT) si anume: Marina Munteanu (10 ani, Alexandra Coman (13 ani), Teodora Turcanu (13 ani), Alexandra Bãlan (14 ani), Rares Trandafir (10 ani), Luca Berghiu (7 ani) si Luca Constantinciu (8 ani).