Andreea Rãducan a donat tablete si ghiozdane cu rechizite pentru 50 de elevi nevoiasi din Bârlad! (FOTO, VIDEO)

EXEMPLU…Campioana olimpicã a tãrii, bârlãdeanca Andreea Rãducan, împreunã cu fratele ei Sorin, au fãcut un gest admirabil, pentru 50 de elevi din orasul natal, cu posibilitãti materiale modeste. Prin asociatia pe care o conduce, Andreea le-a dãruit copiilor tablete si ghiozdane pline cu rechizite atât de necesare în noul an scolar. Elevii beneficiari au fost de la sase scoli locale – cinci gimnaziale si un liceu (Pedagogic). „Am gândit cã, dacã scoala s-a mutat acum online, sã încercãm sã venim alãturi de copii, mai ales a celor care au o realã nevoie. Am oferit unui numãr de 50 de copii tablete si rechizite scolare. Fiind din Bârlad, încerc mereu sã ajut comunitatea din care eu provin”, a spus pentru cotidianul nostru Andreea Rãducan.

50 de elevi din sase scoli bârlãdene, care au o situatie matetrialã precarã, au avut o mare surprizã! Campioana olimpicã a României, multiplã campioanã mondialã, europeanã si nationalã la gimnasticã artisticã, Andreea Rãducan, le-a înmânat personal tablete si rechizite pentru ca anul acesta scolar, aflat sub „zodia” coronavirusului, sã decurgã si pentru ei cât de normal posibil. Andreea a decis ca, prin Asociatia „Andreea Rãducan” si cu ajutorul unor sponsori generosi ca Auchan, Fundatia Vodafone si Brenntag, sã ajute cât mai multi copii din Bârlad cu rechizite, ghizdane si tablete, pentru cursurile online. Astfel, ea a solicitat primarului Dumitru Boros sã o ajute sã ia legãtura cu directorii de scoli din oras, pentru a identifica copiii care provin din familii cu venituri reduse. A fost înstiintatã cã, în urma solicitãrilor adresate scolilor, au fost identificati 55 de copii de la sase scoli din Bârlad. Ieri, Andreea a venit cu ajutoarele promise si le-a împãrtit la: Scolile Gimnaziale „George Tutoveanu”, „Episcop Iacov Antonovici”, „Manolache Costache Epureanu”, „Principesa Elena Bibescu” si „Stroe Belloescu”, precum si la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”. Copiii au fost foarte încântati sã fie fatã în fatã cu Andreea Rãducan, iar campioana noastrã, a inimilor bârlãdenilor, a stat de vorbã cu fiecare elev cãruia i-a înmânat tableta si rechizitele, încurajându-i si sfãtuindu-i sã învete cât mai bine pentru a ajunge în viatã oameni valorosi si destepti. Andreea a fost însotitã si ajutatã în împãrtirea cadourilor atât de necesare elevilor sãrmani, de fratele ei Sorin Rãducan si el un sportiv inimos si sufletist.

„Ne bucurãm amândoi tare mult cã am avut posibilitatea sã ajungem acasã din nou, la Bârlad. Dacã anul acesta nu am avut posibilitatea sã organizãm Cupa <<Andreea Rãducan>> la gimansticã, asa cum am fãcut-o în ultimii 10 ani, din cauza virusului, am gãsit de cuviintã sã sustinem în continuare comunitatea, asa cum facem de fiecare datã, cu mare plãcere. Stim cã toate aceste schimbãri îngreuneazã si mai mult situatia pãrintilor sau a familiilor care se confruntã cu o situatie precarã din punct de vedere financiar. Asa cã ne-am hotãrât sã venim sã ajutãm copiii acestor familii si sunt convinsã cã toti acesti copii pe care i-am întâlnit astãzi sunt dornici sã îsi continue studiile, chiar si online. Am oferit unui numãr de 50 de copii tablete si rechizite scolare, iar pentru aceasta multumim sponsorilor nostri Auchan, Fundatia Vodafone si Brenntag. Oricât ne-am strãdui noi, e mare lucru sã ai si parteneri atunci când faci o actiune de asemenea amploare. Sunt foarte multe familii care au nevoie de ajutor, însã eu fiind din Bârlad, întodeauna am cãutat sã ajut pe cei de aici si sper cã voi reveni pentru a ajuta si alti copii, în acest proiect pe care l-am denumit <<Educatie fãrã absente>>”, a spus Andreea Rãducan, în exclusivitate pentru cotidianul Vremea NOUÃ.