Infirmierele de la Infectioase, acuzate cã au furat hainele si alimentele unei paciente!

SCANDALOS… Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui va demara o anchetă internă după ce mai multe infirmiere din Secția Boli Infecțioase au fost acuzate de fiica unei paciente că au băgat mâna în pachetul acesteia. Angajatele spitalului ar fi furat o parte din hainele și alimentele bolnavei. Mai grav este că acest prost obicei pe care cu toții îl credeam de mult apus a fost sesizat și de pacienții altor secții, care în momente de neatenție au fost ‘ușurați’ de bani, săpunuri și chiar de hârtii igienice. Dovadă clară că furtul din bunurile suferinzilor este, în continuare, boală grea la SJU Vaslui.

Acuzațiile foarte grave au fost făcute pe rețelele de socializare, conducerea unității sanitare declarându-ne că până la această oră nu a fost depusă nicio plângere din partea aparținătorilor sau pacientei. Iată ce scria fiica pacientei, marți seara, probabil după o vizită la mama ei.

„Scriu la aceasta ora, deoarece simt să împărtășesc și altora din experiența neplăcută prin care am trecut astăzi. Mai întâi țin să le mulțumesc domnelor doctor și doamnelor asistente de la Spitalul de Boli Infecțioase Vaslui pentru profesionalism și devotament. Totodată aș mai dori să le „mulțumesc” și unora dintre infirmiere care au avut nesimțirea și proasta inspirație de a goli pe jumătate geanta în care erau hăinuțe și alimente ce trebuiau să ajungă la mama mea, ea fiind internată de câteva zile și aștepta cu nerăbdare acest pachet.  Se spune că în aceste clipe grele prin care trecem cu toții trebuie să fim mai buni, să empatizăm unii cu ceilalți și chiar cu riscul de a supăra pe cineva doresc să pun punctul pe „i”. Nu înțeleg de ce doar de Sfintele sărbători trebuie să fim mai buni, în restul anului ce facem? De ce avem nevoie de o zi specială în care să dovedim acest fapt?  Revenind la subiect, aș pune o întrebare „doamnelor” infirmiere: și de Crăciun veti căuta și vă veți însuși din bunurile aflate în sacoșele pacienților?”, a scris femeia pe Facebook. Aceasta a primit zeci de comentarii din partea altor vasluieni care s-au plâns de experiențe asemănătoare cât timp au stat internați în spitalul din Vaslui. Bani, săpunuri, pamperși, și chiar hârtii igienice se află printre țintele hoților de la SJU Vaslui. Asta în contextul în care o infirmieră angajată la spitalul din Vaslui are un venit lunar de 3000 de lei net, iar o îngrijitoare 2.500 de lei.

„Vom demara o anchetă internă” 

Chiar dacă familia pacientei nu a depus o plângere și la spital, conducerea unității s-a autosesizat și va demara o anchetă internă pentru a vedea dacă cele reclamate se confirmă. „Am văzut postarea, prin urmare vom demara o anchetă chiar dacă doamna nu vine să depună o plângere și la spital. Vom cerceta aspectele reclamate pentru că ni se pare foarte grav ca angajații spitalului să fure din bunurile pacienților” a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui. Din păcate, acest obicei, care ar trebui sancționat cu închisoare și nu doar cu ruperea contractului de muncă, a mai fost întâlnit în ultimii ani și la Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui, dar și la celălalte spitale din județ, demonstrând că o parte din personalul care lucrează în domeniul sanitar are grave deficiențe la capitolul empatie.