Amenzi de aproape 40 000 de lei pentru șoferii indisciplinați în trafic, în doar câteva zile! (FOTO)

RAZIE… Polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică ale Poliției municipiului Vaslui precum și polițiști locali au acționat preventiv – reactiv pe raza municipiului Vaslui și a zonelor limitrofe, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier pe drumurile publice și prevenirii accidentelor rutiere. În cadrul activităților au fost verificate peste 200 de vehicule și legitimate peste 225 de persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 39.700 lei. De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere și retrase 16 certificate de înmatriculare.

 

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a patru 4 infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Alcoolul la volan, l-a lăsat pieton!

Duminică, 13 septembrie a.c., ora 13:15, polițiști din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Vaslui și un polițist local, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Alecu Donici din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 39 de ani, din Vaslui. Întrucât conducătorul autoturismului prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui în vederea recoltării de probe biologice. „În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul, sub influența băuturilor alcoolice”, precizează Bogdan Gheorghiță, purtătorul de mcuvânt al IPJ Vaslui.

Ziua 13, ceasul rău, pisica neagră….

În aceeași zi, 13 septembrie a.c., ora 17:45, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 245E, pe raza localității Deleni, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de către un bărbat de 30 de ani, din Vaslui. Întrucât conducătorul autoturismului prezenta halenă alcoolică și a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui în vederea recoltării de probe biologice. Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice. „În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, scrie Bogdan Gheorghiță în comunicatul trimis către mass media.

Alt ghinionist! Tot beat la volan! Cam 2 la mie alcool în sânge!

În data de 13 septembrie a.c., ora 19:30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Văleni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus pe drumurile publice de către un bărbat de 40 de ani, din Văleni. Întrucât conducătorul autoturismului prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui în vederea recoltării de probe biologice. Și acest indisciplinat s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.