Alerta teroristă se menţine la Bruxelles! Staţiile de metrou şi magazinele sunt închise – UPDATE

Centrul Bruxelles-ului a fost aproape gol sâmbătă seara din cauza alertei teroriste, care ar putea fi prelungită duminică, în timp ce continuă căutarea lui Salah Abdeslam, unul dintre autorii atentatelor de la Paris, care potrivit unor surse ar avea o centură cu explozibili, relatează BBC News.

Alerta teroristă se menţine la Bruxelles! Staţiile de metrou şi magazinele sunt închise

Autorităţile belgiene au ridicat sâmbătă la nivelul maxim alerta teroristă în Regiunea Bruxelles, evocând o „ameninţare serioasă şi iminentă care necesită adoptarea unor măsuri de securitate, precum şi recomandări specifice pentru populaţie”, scrie mediafax.ro.

Organizaţia de coordonare pentru analiza ameninţării (OCAM), aflată în subordinea Ministerului belgian de Interne, a făcut apel la locuitorii capitalei belgiene să evite locurile aglomerate, precum „concertele, marile evenimente, gările şi aeroporturile, transporturile în comun” şi centrele comerciale foarte frecventate. OCAM a cerut de asemenea populaţiei din Bruxelles să faciliteze controalele de securitate.

Premierul belgian, Charles Michel, a declarat sâmbătă, la finalul unei reuniuni a Consiliului naţional de securitate, că alerta teroristă a fost ridicată la nivelul maxim „în urma unor informaţii privind riscul unui atentat similar celor de la Paris”, „comis în mai multe locuri, de mai mulţi indivizi cu arme şi explozibili”.

Prin urmare, metroul din Bruxelles a fost închis cel puţin până duminică după-amiază, când OCAM va reevalua ameninţarea. O nouă reuniune a Consiliului de securitate este prevăzută duminică.

Ambasada Statelor Unite i-a sfătuit pe cetăţenii americani din Belgia să rămână în case, iar Comandamentul european al SUA a restricţionat accesul personalului militar şi contractual în oraş pentru 72 de ore.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/alerta-terorista-la-bruxelles-abdeslam-ar-purta-o-centura-cu-explozibili-cautarea-lui-continua_1835237.html#ixzz3sEjks1Pm
Follow us: @realitatea on Twitter