spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Un om a murit în timp ce ambulanta a fost solicitatã insistent pentru un betiv cãzut în stradã!

- Advertisement -

INCREDIBIL…Ambulanta cu medic din cadrul SAJ – Bârlad, a fost ieri solicitatã complet aiurea pentru cã un betiv dormea bine mersi pe trotuar în zona Gãrii. Când a ajuns ambulanta si medicul la fata locului, au gãsit un bãrbat într-o avansatã stare de ebrietate, care îsi fãcea somnul de … frumusete! A fost transportat cântând la spital, la Compartimentul de Urgente si apoi trimis acasã. În acelasi timp, într-un sat din comuna Pogana, Mãscurei, un bãrbat de 69 de ani murea, cãzând din picioare, iar la caz a fost trimisã o ambulantã cu asistent medical! Dispecerii de la 112 fac apel la populatie sã nu mai sune aiurea la acest numãr si sã trimitã ambulantele si asa putine în judetul Vaslui, la cazuri neimportante, pentru cã existã riscul cã un om sã moarã în timp ce ambulanta transportã betivii la spital!

Nu mai putin de sase apeluri au fost fãcute la 112, ieri dimineatã, în jurul orelor 10.30, cerând sã fie trimisã o ambulantã în zona Gãrii din Bârlad, deoarece oamenii vãzuserã o persoanã inconstientã, cãzutã pe trotuar. Nimeni dintre cei care au solicitat ambulanta nu s-a aplecat asupra persoanei respective, ca sã simtã cam de ce „suferea”. La fata locului s-a deplasat în mare vitezã ambulanta cu medic de la Substatia Bârlad. „Acolo au gãsit un bãrbat cãzut pe trotuar si, când s-au apropiat de el, omul mirosea puternic a alcool si dormea dus! Medicul si asistenta l-au trezit din somn si l-au transportat la spital, desi singurul lucru de care << suferea>> era o stare acutã de betie! Oamenii din dispecerat erau foarte nervosi pentru cã au fost atâtea apeluri pentru un caz atât de neînsemnat! Am avut apel la Mãscurei, lângã Bârlad tot la un caz anuntat cu un bãrbat inconstient si, pentru cã ambulanta cu medic era pelcatã la cazul de la Garã cu betivul, a fost trimisã o ambulantã cu asistent medical, fãrã medic”, ne-a spus Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.

La Mãscurei, bãrbatul era mort!

Cazul de la Mãscurei a fost, din pãcate, unul la care asistenta medicalã nu a mai putut oferi niciun ajutor, bãrbatul a fost gãsit decedat. Este vorba despre un bãrbat de 69 de ani, din Galati, venit în Mãscurei la casa pãrinteascã. Ieri dimineatã, în jurul orelor 10.30, cam în acelasi timp cu solicitãrile disperate pentru betivul care dormea în zona Gãrii, omul stãtea de vorbã cu un frate vitreg când a acuzat dureri abdominale, a cãzut din picioare si s-a stins. Când a sosit ambulanta nu s-a mai putut face nimic pentru el, fiind constatat doar decesul. „Era decedat de mai bine de o orã, asa cã nu s-a mai putut interveni, noi constatând doar decesul”, a precizat Aurora Popa. Aceasta ne-a mai spus si cã apeleazã la populatie pentru a nu mai suna nejustificat la 112, chemând ambulanta la cazuri care nu sunt urgente! „Vedeti, a fost o întâmplare cã bãrbatul de la Mãscurei era decedat de ceva timp, dar se putea întâmpla ca sã fie un caz, unde sã nu avem cum sã trimitem medic, întrucât acesta <<carã>> cu masina betivi de pe strãzi, bolnavi închipuiti, pentru cã cei care apeleazã la 112 nu fac o minimã verificare, sã vadã dacã persoana cãzutã emanã sau nu halenã alcoolicã! Vã garantez cã betivii miros de la o postã!”, a mai spus Aurora Popa.

CITITI SI: http://vremeanoua.ro/ambulanta-nu-face-fata-apelurilor-de-urgenta-din-cauza-celor-false

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.