spot_imgspot_img
17.9 C
Vaslui
29-mart.-2024

Baronii PSD care isi joaca ultima carte la alegerile locale de duminica

- Advertisement -
*Marian Oprisan este la conducerea judetului de 25 de ani. Cand si-a depus candidatura pentru un nou mandat, acesta a reluat promisiunile din 2016, de care nu s-a achitat.
*Dumitru Buzatu este președintele Consiliului Județean Vaslui din 2012. Înainte a fost vicepreședinte, timp de două mandate, și parlamentar trei mandate. Acum promite că este ultimul mandat pe care-l vrea, pentru că „mi-ajunge și trebuie să fac loc tinerei generații”.
*Ionel Arsene este doar la primul mandat de președinte de Consiliu Județean, la Neamț, fiind prins mai mult cu rezolvarea problemelor penale decât cu cele administrative. În 2018 a fost reținut, apoi arestat preventiv pentru două fapte de trafic de influență .

Marian Oprisan, Dumitru Buzatu si Ionel Arsenie, baronii PSD de Vrancea, Vaslui si Neamt, tripleta rosie a Moldovei, isi joaca duminica, la alegerile locale, cartea cea mare. Cel mai bucuros sa scape de ei ar fi chiar liderul PSD, Marcel Ciolacu, conform cristoiublog.

 

Redam integral articolul publicat pe cristoiublog.ro:

„Pentru ca au bani si bazin electoral, baronii PSD au fost, de ani multi, spaima conducerii centrale.
Cand isi parca Marian Oprisan jeep-ul in Kiseleff, intentionat cu fundul in gard, sa arate cam pe unde-l doare, liderii se uitau intens pe geam sa-l vada de-i binedispus sau bate cu pumnul in masa si-i besteleste pe modelul „cine plateste, comanda muzica”.

Cand Dumitru Buzatu descindea la CEx si-si facea numarul in fata presei, care l-a cultivat cu ardoare de dragul de a scoate de la el un „breaking news”, liderii de la centru se piteau dupa stalpi. Vasluiul, chiar daca nu a fost o pepiniera de lideri, a fost o sursa inepuizabila de voturi.

Ionel Arsene din Neamt, cu aerul lui de dandy imbatranit in rele, nu face multe valuri, pentru ca din postura in care se afla este recomandat sa fie discret.

Vrancea, Vaslui si Neamt, tripleta rosie a Moldovei, isi joaca acum cartea cea mare. Cel mai bucuros sa scape de ei ar fi chiar Marcel Ciolacu. Trasi pe linie moarta in partid, cei trei, fiecare candidat la functia de presedinte de Consiliu Judetean, daca mai castiga un mandat vor arata, nu doar competitorilor, ci, mai ales, propriilor lideri, ca sunt vioara intai, una de care nu te poti lipsi pentru ca orchestra sa sune bine.

PSD mai are si alti baroni, insa faima si longevitatea celor trei, sub privirile carora au cazut Nastase, Geoana, Dragnea si Dancila, produc cele mai mari frisoane.

Marian Oprisan este la conducerea judetului de 25 de ani. Cand si-a depus candidatura pentru un nou mandat, acesta a reluat promisiunile din 2016, de care nu s-a achitat, si s-a plans de lipsa infrastructurii rutiere si a autostrazilor. Pentru ca nu putea da vina pe el insusi, a spus ca acestea nu s-au realizat din cauza pozitionarii geografice a judetului. Nu a explicat si nimeni nu l-a intrebat cum va rezolva situatia, deoarece nimeni nu va lua judetul sa-l duca in vestul tarii, acolo unde, spune Oprisan, dau buluc investitorii. Spitalul regional si aeroportul au ramas in planul lui, chiar daca niciunul dintre obiective nu figureaza in strategia la nivel national.

Dumitru Buzatu este presedintele Consiliului Judetean Vaslui din 2012. Inainte a fost vicepresedinte, timp de doua mandate, si parlamentar trei mandate. Acum promite ca este ultimul mandat pe care-l vrea, pentru ca „mi-ajunge si trebuie sa fac loc tinerei generatii”. Conduce un judet care a intrat in constiinta romanilor drept unul sinonim cu saracia, alcoolismul si violurile. De parca s-a vorbit cu Oprisan, si el spune ca geografia le-a jucat feste. Si presa, care a mediatizat excesiv aceste cazuri. Si istoria, pentru ca el merge pana in evul mediu cu iscodirea cauzelor. „Istoriceste, zona estica a fost una subdezvoltata din punct de vedere economic, unde s-au derulat activitati agricole. Fiind o zona marginala, a avut numeroase probleme de dezvoltare, in epoca medievala nu a permis dezvoltarea unor orase stabile cu activitati economice, comerciale, industriale. Singurul moment din istoria zonei in care s-a simtit un proces serios de modernizare si de initiere a unor activitati industriale a fost perioada comunista. Au aparut fabrici de ventilatoare, izolatoare, abatoare, fabrici de ulei”, a explicat recent, pentru Europa Libera, Dumitru Buzatu.

Despre averea lui au circulat tot felul de informatii, insa el refuza sa accepte ca ar fi un un baron bogat care conduce un judet sarac.

…https://www.mediafax.ro/politic/baronii-psd-care-isi-joaca-ultima-carte-la-alegerile-locale-de-duminica-19572127

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.