spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

„NU TE CUNOSC, NU TE PRIMESC!”

- Advertisement -

CAMPANIE A POLITIEI În perioada octombrie-noiembrie, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui deruleazã campania de prevenire a furturilor din locuinte „Nu te cunosc, nu te primesc!”. Ieri, politistii au desfãsurat o actiune în acest sens la CARP „Elena Cuza” din Bârlad, unde au stat de vorbã cu 66 de pensionari. Un bãtrân prevenit, este un bãtrân salvat de la a fi furat sau tâlhãrit în propria casã.

Politistii Compartimentului de Analizã si Prevenire a Criminalitãtii Vaslui au participat, ieri, la o activitate de prevenire a infractiunilor contra patrimoniului desfãsuratã la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din municipiul Bârlad. Pe parcursul activitãtii, între politisti si cei 66 de membrii prezenti au avut loc discutii interactive, fiind dezbãtute aspecte legate de prevenirea infractiunilor de tâlhãrie, de înselãciune si a metodelor prin care se comit aceste fapte. De asemenea, au fost prezentate diferite spoturi audio-video si s-au distribuit materiale cu caracter preventiv. În cadrul acestei activitãti a avut loc si lansarea campaniei de prevenire a furturilor din locuinte „Nu te cunosc, nu te primesc!”, campanie care urmeazã sã se desfãsoare la nivelul judetului Vaslui în perioada octombrie – noiembrie si care are grup tintã proprietarii/detinãtorii de locuinte din orasele si municipiile judetului Vaslui. „Nu te cunosc, nu te primesc!” este o campanie de prevenire a furturilor din locuinte comise prin ademenirea victimelor, demaratã de politistii Compartimentului de Analizã si Prevenire a Criminalitãtii, pentru a transmite mesaje de prevenire a acestui tip de infractiune, ajutându-i astfel pe cetãteni sã-si protejeze locuinta si bunurile. Campania are drept scop informarea populatiei cu privire la mãsurile pe care trebuie sã le cunoascã si sã le adopte pentru prevenirea infractiunilor de furt din locuinte. Politistii îsi propun totodatã sã încurajeze cetãtenii sã fie buni vecini, sã observe persoanele si comportamentele suspecte în apropierea zonei de domiciliu si sã îi convingã pe vecinii, prietenii si membrii familiei sã respecte cele mai elementare reguli de sigurantã personalã.

Recomandãrile politistilor

„Necesitatea desfãsurãrii unor astfel de activitãti a rezultat si din faptul cã, în luna octombrie a.c., am fost sesizati de douã bãtrâne cu privire la faptul cã au fost înselate de sume de bani de cãtre persoane care s-au prezentat ca fiind reprezentantii unei firme de administrare a retelei de apã si canalizare. Politistii au stabilit cã la domiciliul victimei s-a prezentat un bãrbat care, folosindu-se de calitatea falsã de reprezentant al firmei de administrare a retelei de apã si canalizare, a pãtruns în locuintã si sub pretextul unor verificãri la apometre a solicitat 65 lei. Ulterior, victima a solicitat informatii de la reprezentantii firmei care au precizat cã nu au trimis la domiciliul lor reprezentanti pentru verificarea apometrelor. Pornind de la astfel de fapte reamintim cetãtenilor: majoritatea persoanelor care sunã la usa sunt serioase si au motive obiective. Dar uneori, existã oameni care vin pe neanuntate, cu intentia de a pãcãli pentru a sustrage bunuri. Acest tip de infractor este politicos si pretinde a fi un reprezentant al unor autoritãti publice, companii de gaze, apã sau electricitate. Este convingãtor si insistent. Poate fi bãrbat, femeie sau chiar un copil. Cere un pahar cu apã sau vrea sã se spele pe mâini. Altii oferã produse promotionale sau la un pret redus. De fapt, acesti indivizi certati cu legea folosesc orice poveste pentru a intra în casã. Infractorii, pe care îi denumim <<falsi vizitatori>>, actioneazã prin distragerea atentiei sau prin atribuirea unor calitãti false si astfel încearcã sã ajungã în casele oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare. Pentru a preveni astfel de fapte, vã recomandãm: nu aveti încredere în necunoscuti care pretind cã sunt angajati ai unor autoritãti publice, companii de telefonie, de gaze, apã sau electricitate, fãrã a verifica dacã acest lucru este adevãrat! Nu permiteti accesul în locuintã si nu furnizati informatii despre vecini persoanelor necunoscute care pretind cã reprezintã diverse institutii, dar care nu se pot legitima. Nu ezitati sã sunati la firma respectivã pentru a verifica identitatea persoanei”, a precizat Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.