spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

„Caravana iubirii – Hristos sufletul copiilor“, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balş“ Adjud

- Advertisement -

Câţiva elevi de clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Balş“ din Adjud, au renunţat la timpul lor liber pentru a confecţiona… mărţişoare. Târgul de mărţişoare intitulat: „Caravana iubirii – Hristos sufletul copiilor“ este o activitate caritabilă lansată în acest an şi care face parte din miniproiectul „Iisus Hristos – un tată, o mamă, un frate, o soră, un prieten, un cămin şi un veşmânt pentru mine şi familia mea“Marian Drăghici, directorul adjunct al colegiului adjudean, ne-a spus mai multe despre această activitate. Aşa am aflat că vineri, câţiva elevi, tot de la clasa a XII-a, vor merge la Spitalul Municipal Adjud pentru a dona sânge, iar apoi, bonurile primite le vor folosi tot în scop caritabil.

Ajutor pentru familiile nevoiaşe

„Deşi trăim sub acelaşi soare, nu suntem contemporani!“, este ceva ce mi-a rămas mult timp în minte şi pe care am tot încercat să-l asociez cu o explicaţie pertinentă. Da, vedem acelaşi soare, însă nu-l percepem la fel pentru că, în timp ce alţii au toate condiţiile necesare unui trai decent, sunt oameni care îşi duc zilele în cele mai dificile condiţii. Sunt copii care poate nu au văzut niciodată o jucărie, şi bunici care nu au pe nimeni… În astfel de situaţii intervin oamenii cu suflet mare care au înţeles că frumuseţea şi bucuria vin şi din lucrurile bune pe care le faci pentru cei din jurul tău.

„Caravana iubirii – Hristos sufletul copiilor“ este o activitate iniţiată de elevii de clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic „Gheorge Balş“ din Adjud, cu sprijinul cadrelor didactice de la liceu şi al parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Adjud. „Proiectul este făcut în colaborare cu nişte biserici pentru ajutorarea unor familii nevoiaşe care nu au posibilităţi materiale foarte dezvoltate atât din Adjud, cât şi din alte localităţi. Spre exemplu, am găsit o familie care trăieşte la Huruieşti, în judeţul Bacău, în nişte condiţii improprii aşa că am decis să strângem nişte bănuţi să o ajutăm într-un fel. Proiectul a luat naştere în urmă cu două săptămâni, şi ne propunem să continuăm prin identificarea diferitelor probleme şi lucruri care apar în sânul famililor nevoiaşe. Încercăm să le ajutăm cum putem. Aceste cazuri le descoperim prin intermediul copiilor. Fiind o arie mai dezvoltată, ei află sau ştiu deja familiile din vecinătatea lor care au nevoie de o mână de ajutor“, a spus Marian Drăghici.

Aceste mărţişoare sunt făcute de elevii noştri!“

Atelierul mărţişoarelor a fost deschis săptămâna trecută. Dacă în prima zi elevii nu prea ştiau cum şi ce să facă, de la a doua întâlnire lucrurile deja au început să se aşeze. Târgul de mărţişoare este realizat în scop caritabil, astfel că banii strânşi din donaţii sau din vânzarea mărţişoarelor vor fi folosiţi pentru a ajuta una sau mai multe familii pentru care viaţa reprezintă uneori o luptă constantă pentru supravieţuire. „Acţiunea elevilor a prins, însă la început fiecare venea, se uita, întreba, nu ştia despre ce este vorba… De la următoarea pauză lucrurile au început deja să se dezvolte. Spre exemplu, un elev care vine acolo, nu este obligat să cumpere un mărţişor, poate doar să doneze un leu, şi i se dă un mărţişor confecţionat chiar de colegi de-ai săi“, a mai spus dir. adj. Marian Drăghici.

Duminică, elevii adjudeni au fost vestitorii primăverii pentru enoriaşii care au participat a la Sfânta Liturghie în Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ sau la Biserica „Sfântul Teodosie“ din Adjud. „Mărţişoarele care au fost date ieri la biserică, au fost confecţionate de ei, dar am avut sprijinul bisericii în sensul că ne-au dat nişte cruciuliţe, deci putem spune că au fost nişte mărţişoare bisericeşti pe care le-am oferit tuturor doamnelor şi domnişoarelor aflate în casa Domnului. Mărţişoarele făcute pentru târgul de astăzi au fost confecţionate doar de ei săptămâna trecută, în afara orelor de curs. Aproximativ 15/20 de copii au participat la această acţiune“, a mai adăugat directorul adjunct.

Marian Drăghici mai spune că toţi profesorii care predau la Colegiul Tehnic „Gheorge Balş“ au fost încântaţi de această iniţiativă, fapt pentru care îi sprijină pe elevi în demersurile lor. Deşi elevii au mai participat şi la alte acţiuni cu teme caritabile, aceasta pare să fie cea mai deosebită. „Toate cadrele didactice de la Colegiul «Balş» vor fi implicate în acest proiect, inclusiv directorul instituţiei. Este una dintre cele mai frumoase acţiuni făcute de elevii noştri de la Colegiul «Balş», iar acţiunile de acest nivel vor continua pentru că există deschidere din partea lor, vor să facă bine, vor să dezvolte aceast spirit de a dărui şi de a fi cu sufletul aproape de aceste persoane cu probleme. De altfel, ei au mai avut astfel acţiuni şi au mai strâns haine, dulciuri…“, precizează sursa……..https://monitoruldevrancea.ro/2020/03/03/galerie-foto-caravana-iubirii-hristos-sufletul-copiilor-la-colegiul-tehnic-gheorghe-bals-adjud/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.