spot_img
spot_img
1.9 C
Vaslui
20-ian.-2025

Zeci de directori de scoli amenintati cu destituirea

- Advertisement -

Peste o suta de directori de unitati scolare risca sa ramana fara functii. Decizia ar putea fi luata de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) si a Ministerului Educatiei. In urma centralizarii datelor din unitatile scolare, cerute de cele doua institutii, a rezultat ca doar trei directori au reprezentat institutia pe care o conduc in procesele pentru marirea salariilor, intentate de sindicatele botosanene.

Astfel, din cele declarate de inspectorul scolar Daniel Bucataru, purtatorul de cuvant al ISJ, dintr-un total de 137 de unitati scolare cu personalitate juridica, doar trei au fost reprezentate in instanta cu aparare completa. In acelasi timp, au fost depuse 20 de cereri de amanare, care cuprind 35 de dosare, respectiv sunt implicate 317 cadre didactice.

„Directorii care nu au aparat scoala in instanta vor fi sanctionati conform legii. Este vorba despre a se vedea daca au respectat contractele de management. In acest contract de management este stipulat si respectarea intereselor institutiei. Functie de abateri se poate ajunge pana la desfacerea contractului de management”, a declarat Daniel Bucataru.

Au respectat contractul de management si s-au prezentat in instanta, neregasindu-se pe lista hotararilor judecatoresti, Costica Voinea Axinte, de la Grupul Scolar Elie Radu, Corneliu Furtuna, de la Liceul de Stiinte ale Naturii „Grigore Antipa” si Gabriela Apetria de la Scoala Speciala „Ioan Pillat”.

«Au libertatea de a proceda cum doresc, mergem spre descentralizare»

„Una dintre cele mai importante atributii ale directorului de scoala este reprezentarea statului in instante sau in relatiile cu tertii. Acest lucru, din pacate, nu s-a realizat la nivelul judetului Botosani, decat in foarte putine unitati de invatamant”, a declarat Ada Macovei, saptamana trecuta, cand au fost solicitate datele din scolile botosanene.

Directorii unitatilor scolare aveau posibilitatea de a cere asistenta juridica Inspectoratului sau sa apeleze la serviciile unui avocat. In perioada in care aceste procese se desfasurau, ISJ nu avea insa consilier juridic. „Scolile nu au jurist si aveau posibilitatea sa se adreseze Inspectoratului pentru acest sprijin juridic. Nici unul dintre directori insa nu a solicitat acest sprijin. Au libertatea de a proceda asa cum doresc, mergem spre descentralizare si atunci au libertatea de a proceda asa cum cred”, a mentionat purtatorul de cuvant al ISJ.
Cei trei directori care au aparat scoala in instanta au apelat la serviciile unui consilier juridic.

www.evbt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.