spot_img
spot_img
8.5 C
Vaslui
22-nov.-2024
spot_img
spot_img

VIDEO Zacusca fãrã coacerea legumelor, reteta secretã dezvãluitã pas cu pas de Sebi, bucãtarul pasionat care a cucerit internetul

- Advertisement -

RETETA-MINUNE… Una dintre cele mai delicioase retete de zacuscã, fãcutã fãrã ca legumele sã fie coapte, dar pãstrându-si toatã savoarea în preparatul atât de îndrãgit de gurmanzi, este dezvãluitã de Sebi, cunoscutul creator digital, pasionat de arta culinarã. Dacã gospodinele, mai ales cele care locuiesc la bloc, cred cã partea migãloasã a preparãrii unei zacusti este tocmai coacerea legumelor, iatã cã existã si aceastã retetã formidabilã, în care nu e nevoie ca legumele sã fie coapte mai întâi. La mijloc este si un secret: în tuciul în care se va prepara zacusca vor fi puse trei pietre.

„Dragii mei gurmanzi, astãzi am iesit în curte si o sã pregãtesc o zacuscã fãrã coacere. Toti stim reteta clasicã de zacuscã, dar astãzi o vom face putin diferit si eu o sã vã arãt pas cu pas cum procedãm! Iatã de ce avem nevoie: 4 kile de ardei gras rosu, 4 kile de rosii si 4 kile de vinete si 2 kile de ceapã. O sã mai folosim 1,5 litri de ulei, otet, o sã vã spun eu la sfârsit, sare dupã gust, piper negru, foi de dafin si 6 linguri de zahãr (care sunt aproximativ 80-100 de grame de zahãr). Avem nevoie de robotul de bucãtãrie, nu o sã curãtãm nimic, doar vinetele o sã le curãtãm, rosiile si toate zarzavaturile le spãlãm bine si le trecem prin robotul de bucãtãrie. Am pregãtit si tuciul de bucãtãrie si lingurele de lemn. Prima datã spãlãm bine rosiile si le dãm prin robotul de care v-am spus. Am tãiat rosiile în cubulete, le-am dat prin masina de tocat si le-am pus pe toate în tuci. Urmeazã sã le pun imediat la foc. Am dat si ceapa prin masina de tocat, continui sã curãt vinetele, pe care le dau când le termin, prin masina de tocat. Vinetele, sã fie clar! Apoi am pus rosiile la copt, iar când ele încep sã fiarbã, le adãugãm ceapa, o amestecãm bine si le lãsãm sã fiarbã împreunã timp de 30 de minute. Punem de la început sare si la final mai completãm dacã e nevoie.

Trei pietre puse pe fundul tuciului

„Acum sã vã spun ce am mai fãcut: am cãutat trei pietre, ori de la munte, ori de la mare, le-am spãlat bine si le-a lãsat la fundul tuciului, am amestecat bine, ca sã nu se lipeascã de fundul tuciului fiertura. Apoi curãt vinetele si le dau prin masinã, am adãugat sare si le pun în fierturã! Asadar, dupã cele 30 de minute, scot ce aveam pe foc, adãugãm vinetele, punem si sare si apoi le amestecãm bine, bine în tuci, le punem înapoi sã fiarbã circa 30 de minute. Apoi adãugãm ardeiul rosu, i-am pus si putinã sare, amestec apoi bine si pun totul la fiert si las timp de 30 de minute. O sã simtiti ce miros incredibil are! Am fiert si ardeii sau gogosarii, ce-ati vrut fiecare, apoi, am pregãtit 1,5 litri de ulei, dar nu l-am pus pe tot odatã, pentru cã la ulei se încorporeazã diferit. Dupã ce am pus si ulei în tuci, am pus din nou la fiert încã 30 de minute”, spune bucãtarul Sebi.

Otetul si zahãrul, un amestec care are rolul de a spori savoarea

„Apoi, cele 100 de ml de otet le pun într-un vas si amestec bine cu 6 linguri de zahãr (aproximativ 100 de grame de zahãr), pânã topesc zahãrul în otet. Dupã ce fierbe timp de 30 de minute ce am pus în tuci, o sã adãugãm aceste ingrediente – otet cu zahãr topit, împreunã cu foile de dafin. Dupã ce a fiert si uleiul 30 de minute, punem în tuci zahãrul si otetul, punem piper negru, completãm de sare. Dupã cum v-am spus, am pus sare la ardei, la vinete, la ceapa, la orice am pus, iar asta a dat un gust deosebit! Am pus si foile de dafin, fiecare câte vrea zic eu, depinde de gust, eu am pus circa 10 foi de dafin. Amestec si apoi îl pun la foc aproximativ 45 de minute. Dupã ce a fost gata fiert si rãcit, luãm borcanele spãlate si dezinfectate, le umplem cu zacuscã. Sunt 14 borcane, pe care le-am pus la cuptorul cu lemne, ce avea 250 de grade, am oprit cuptorul si se lasã pânã a doua zi! Când le scoateti, o sã vedeti ce crustã au pe deasupra. Le-am pus capacele si le-am înfãsurat bine cu un prosop, apoi am mâncat un borcan cu zacuscã, asa este de bunã! Poftã bunã!”, le ureazã Sebi celor care vor sã încerce reteta sa de zacuscã fãrã coacere.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.