spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Vizita secretã a ministrului Învãtãmântului, de la Bãcesti (foto)

- Advertisement -

Mihai Sorin Cîmpeanu i-a salutat pe profesorii vasluieni, crezându-se la Neamt

RUSINE, DOMNULE MINISTRU!…Ministrul Educatiei si Cercetãrii Stiintifice, Mihai Sorin Cîmpeanu, a ajuns ieri în judetul Vaslui în cea mai mare tainã. Acesta a vizitat douã unitãti de învãtãmânt, Scoala nr. 1 din Bãcesti si Liceul Teoretic “Emil Racovitã”. Cel mai hilar moment al vizitei ministeriale a fost cel petrecut la Bãcesti, unde oficialii de la ISJ, cu complicitatea primarului, au fãcut toate eforturile pentru a-l ascunde pe Câmpeanu de ochii presei. Motivul? N-a fost elucidat, iar la conferinta de presã ministrul a întors-o ca la Ploiesti: “Chiar îmi pare rãu cã presa n-a fost acolo!”. Si cum e la modã ca ministrii Învãtãmântului sã se facã de râs la Vaslui si omul lui Ponta a gafat în stil mare la conferinta de presã, începându-si discursul astfel: “Mã bucur sã mã aflu în judetul Neamt.”

Venirea lui Mihai Sorin Cîmpeanu este una binevenitã din moment ce problemele cu care se confruntã învãtãmântul vasluian sunt numeroase. Nu întelegem de ce a venit pe furis. Ajuns la Bãcesti, acesta s-a ascuns de presã. Complice, inspectorul general Gabriela Plãcintã a creat o adevãratã diversiune pentru a-l ascunde pe ministru de ochii presei. A lãsat strategic masina Inspectoratului în fata Scolii nr.1 si au plecat cu Dusterul primãriei la o scoalã din Pãltinis sau în altã parte. Interesante au fost si declaratiile Gabrielei Plãcintã care ne-a informat cã ministrul Educatiei întârzie si cã întâlnirea nu este dedicatã presei, îndemnându-ne sã îi adresãm întrebãri lui Sorin Mihai Cîmpeanu doar la conferinta de presã care urma sã aibã loc la Centrul de Afaceri, mult mai târziu. Mentionãm cã ministrul Câmpeanu a venit de la Piatra Neamt si i-a cerut inspectoarei sã viziteze o scoalã din mediul rural. Bãcestiul fiind în drumul acestuia, reprezentantii ISJ au ales o scoalã în comuna primarului Horatiu Cãrãusu. De neînteles este fuga celor din Inspectorat si traseul fals cãtre scoala din Pãltinis, pentru a scãpa de presã. Ce aveau de ascuns reprezentantii ISJ? Am fost ulterior informati telefonic de primar, dar si în mod direct de un angajat al primãriei cã destinatia delegatiei este scoala din satul Pãltinis. Surprizã! Ministrul si nici reprezentantii ISJ nu fuseserã acolo. “Nu a venit nimeni la scoalã, este închisã. Ce inspectori? Ce primar? Domnul primar nu a mai pus piciorul aici de la alegeri.” a declarat un gospodar care locuieste gard în gard cu scoala. Ce secret ar fi avut de ascuns Sorin Mihai Cîmpeanu si inspectorii generali de nu ne-au vrut la Bãcesti nu stim. De ce atâta mister? Întrebat despre aceastã vizitã “secretã” la conferinta de presã care a avut loc ulterior, ministrul Educatiei a dat-o la întors. Stãpânind limbajul de lemn, acesta ne-a precizat cã i-ar fi fãcut plãcere ca presa sã fie prezentã si cã nu a dat indicatii pentru a fi tinutã ascunsã aceastã întâlnire. Culmea tupeului, Gabriela Plãcintã a sustinut cã noi nu am înteles corect si cã la Pãltinis au ajuns doar reprezentantii inspectoratului. O minciunã sfruntatã din moment ce oamenii din sat ne-au spus rãspicat cã nu a oprit nici o masinã la scoala care era si închisã.

Ministrul la “Emil Racovitã”

LA ORAS…O altã unitate de învãtãmânt cãreia i-a trecut pragul Mihai Sorin Cîmpeanu a fost Liceul Teoretic “Emil Racovitã”. Întâmpinat de directori, ministrul Educatiei a fãcut un tur al scolii si le-a vorbit despre planurile viitoare profesorilor care erau prezenti în cancelarie. Dan Hulubei, directorul liceului, i-a cerut ajutorul pentru finalizarea unui proiect din 2009 care prevedea printre altele si realizarea unui amfiteatru, proiect care nu a mai fost pus în practicã din diferite motive. Ulterior, Mihai Sorin Cîmpeanu a vizitat câteva sãli, inclusiv o salã de clasã, iar înainte de plecare a trecut în Cartea de Onoare urmãtoarele cuvinte: “Sincere felicitãri pentru remarcabilele rezultate si pentru devotamentul si profesionalismul colectivului de cadre didactice.”

“Mã bucur sã mã aflu în judetul Neamt”

DECLARATII La conferinta de presã Mihai Sorin Cîmpeanu a cam sfeclit-o. Uitând unde este, a spus cã “Mã bucur sã mã aflu în judetul Neamt (sîc!).” Odatã trecut acest moment jenant a tinut sã lãmureascã mai multe probleme si sã treacã în revistã principalele aspecte legate de învãtãmântul vasluian, si nu numai. Dincolo de faptul cã este unul din judetele cu cel mai mare grad de fragmentare, caracteristicã ce nu este neapãrat în folosul nostru, ocupãm un loc fruntas, dupã Suceava si Vrancea, în ceea ce priveste numãrul mare de scoli fãrã autorizatie sanitarã. Este vorba de 213 scoli, adicã 30% din numãrul total. Potrivit ministrului Educatiei, ministerul pe care îl conduce a încheiat un parteneriat cu Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice în scopul alocãrii de resurse astfel încât în cel mai scurt timp cele 2520 de scoli din tarã care nu beneficiazã de apã curentã, canalizare, dar care prezintã si alte probleme pentru care nu au primit autorizatie de functionare, sã fie rezolvate. Tot în cadrul acestui parteneriat se urmãreste suplimentarea numãrului de microbuze scolare. “Au fost livrate 500 de microbuze scolare, în judetul Vaslui au fost livrate 14 microbuze scolare si sunt în asteptare încã patru din seria celor 500.”, a spus acesta. Se urmãreste ca pânã la sfârsitul anului scolar sã functioneze în sistem 1980 de microbuze astfel încât problema transportului sã fie rezolvatã inclusiv în judetul nostru. Un obiectiv este si introducerea concursurilor pentru ocuparea posturilor de inspectori si manageri scolari. O altã problemã atinsã a fost legatã de suma de 700 de lei pe care au primit-o cadrele didactice anul trecut. Pânã în luna iulie a acestui an se vor preda rapoartele finale prin care unitãtile scolare vor preciza cum au fost folositi acesti bani. Cu toate acestea, ministrul spune cã “Nu trebuie documente justificative de natura chitantelor sau a facturilor.” În ceea ce priveste învãtãmântul profesional ministerul sustine unitãtile de învãtãmânt care au specializãri tehnice si profesionale. Dincolo de aspectele mai putin bune prezentate au fost punctate si aspectele pozitive ale politicii manageriale ale inspectoratului. “As vrea sã vã spun cã, desi conditiile sunt dificile, totusi managementul Inspectoratului Scolar Judetean a condus la încadrarea aproape perfectã a numãrului de posturi si la încadrarea aproape perfectã a bugetului, repet, în conditiile în care gradul de fragmentare a unitãtilor de învãtãmânt genereazã o crestere a costurilor”, a declarat Mihai Sorin Cîmpeanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.