DOLIU… Pentru cei doi tineri frumoși polițiști, Ana Maria și Lucas Cucoș, a fost ultima misiune! Părinți frânți de durere, rude, colegi și prieteni s-au adunat cu toții la căpătâiul celor doi tineri polițiști care și-au pierdut viața în groaznicul accident petrecut în localitatea Șaula, la mică distanță de orașul Huedin. În curtea bisericuței din satul Șardu din județul Cluj, s-au adunat sute de oameni care au vrut să fie alături de familiile îndurerate și să-i conducă pe ultimul drum pe cei doi tineri. Durerea a fost imensă pentru toți cei prezenți veniți să își ia rămas bun de la tinerii polițiști. Aceștia au fost înmormântați cu onoruri militare, s-au tras salve în aer, iar sunetele sirenelor mașinilor de poliție s-au auzit necontenit. Printre cei care au participat la funeralii s-au numărat și vasluieni, prieteni și apropiați ai familiei. Îmbăcați în haine de doliu, cu sufletele cernite, cu flori sau coroane în mână, grupul vasluienilor a participat la funeraliile din localitatea Șardu, comuna Sânpaul, județul Cluj, locul copilăriei Anei Maria, dar și locul în care familiile celor doi tineri au decis să-i înmormânteze. Cei doi tineri proaspăt căsătoriți vor rămâne împreună și dincolo de moarte, sicriile fiind așezate în aceeași groapă.
Miercuri a fost ziua în care tânăra familie Cucoș, Lucas Eduard și Ana Maria, au fost conduși pe ultimul drum. Înmormântarea a avut loc în satul Șardu, comuna Sânpaul (județul Cluj), satul în care Ana Maria a copilărit, alături de bunici. Ca un ultim omagiu, familia lui Lucas Eduard a acceptat că fiul lor să rămână alături de proaspăta lui soție și de copilul lor, chiar dacă, pentru a-i aprinde o lumânare, la căpătâi, vor fi nevoiți să parcurgă sute de kilometri. Alături de cele două famili îndurerate, la căpătâiul celor doi tineri au stat sute de prieteni, rude sau colegi de serviciu. Printre ei, un grup de vasluieni, apropiați ai familiei de la Vaslui.
Îmbăcați în haine de doliu, cu flori sau cu coroane în mână, membrii grupului au pășit încet în curtea bisericii unde a avut loc slujba de înmormântare. Astfel, de ieri, cei doi tineri și copilul lor nenăscut își dorm somnul de veci în micuța localitate din județul Cluj. În plus, părinții celor doi au dorit ca Ana Maria și Lucas Eduard Cucoș să rămână împreună și dincolo de moarte. Astfel, sicriile celor doi au fost coborâte în aceeași groapă . Spre final, garda de onoare a tras câteva salve cu arma de foc, în aer, în semn de omagiu. De asemenea, sirenele autospecialelor de poliție au răsunat îndelung, printre plânsetele celor care și-au luat rămas bun, pentru ultima dată, de la cei doi tineri. Moartea lor te pune pe gânduri și nu te lasă să nu te întrebi dacă destinul este ceva ce chiar există și de care suntem cu toții legați.
Cum s-a petrecut teribilul accident în care au pierit cei doi tineri!
În ziua fatidică, Ana Maria și Lucas Eduard Cucoș au plecat dis de dimineață, cu mașina, către Băile Felix. Tinerei îi plăcea, în mod deosebit, baia la una din piscinele complexului balnear. La drum, cei doi tineri nu au plecat singuri. Într-o altă mașină au plecat fratele fetei, soția acestuia și cei doi copii. Pe drum, fratele Anei a oprit într-o benzinărie și, prin telefon, le-a ceruit și celor doi să oprească. Ana Maria și Eduard au decis, în schimb, să-și continue drumul, pe motiv că mașina lor are suficient combustibil în rezervor pentru drumul pe care-l aveau de făcut. Numai că drumul lor s-a terminat brusc, la câteva minute distanță de acea benzinărie. Într-o curbă, autoturismul condus de Eduard a intrat în derapaj, pe asfaltul umed și plin de pietrele aduse de ploi de pe versanți. Apoi a avut loc impactul cu o autocisternă condusă de un cetățean ucrainean de 52 de ani. În urma impactului, cei doi tineri și-au pierdut viața, iar echipele de salvare venite la fața locului nu au făcut decât să-i scoată dintre fiarele mașinii. Moartea celor doi a luat prin suprindere pe cei care-i cunoșteau. Toți îl știau pe Eduard ca un șofer atent și care nu avea mania vitezei și care-și punea, de fiecare dată când pornea la drum, centura de siguranță. “Când am auzit vestea morții celor doi nu ne venea să credem. Lucas și Ana morți într-un accident auto când toți îl știam pe Lucas un șofer atent, fără mania vitezei. De fiecare dată când urca în mașină își punea centura de siguranță și pasagerul de lângă el trebuia să facă la fel. Din păcate s-a întâmplat o astfel de nenorocire și nu poți spune altceva decât să așa a dorit Dumnezeu și ăsta le-a fost destinul”, spuneau apropiați ai celor doi tineri.
Sute de mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare
Pe lângă sutele de persoane care au luat parte la funeralii, au fost și mulți cei care nu au reușit să ajungă în micuța localitate din județul Cluj. Cei care nu au reușit să ajungă la căpătâiul celor doi tineri și să-i conducă pe ultimul lor drum, au transmis sute de mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare.
“Adio, Lucas! Adio, Ana și copilului vostru nenăscut!
Nenorocirea înseamnă o întâmplare care are efecte dezastruoase, care face pe cineva, nenorocit! De obicei, nenorocirile au semnele lor. Caut în amintirile mele. Poate mi-a scăpat ceva, ca să nu mi-o iert pentru tot restul vieții. Răscolindu-le, găsesc doar fericirea cuibărită pe chipurile voastre cu o săptămână îndărăt acelei zile nefaste, nenorocite, sigur. Între timp, voi v-ati înălțat la cer. Sunteți cei mai frumoși îngeri ai zilelor noastre, ce ne-au mai rămas de trăit. Noi, pământenii, am rămas aici, nenorociți, ca să jelim îngerii, ca voi, care s-au urcat la cer, peste voința noastră. Dragostea noastră pentru voi va fi veșnică, ca și viața voastră, dincolo!
Adio, Lucas Eduard! Adio, Ana și copilului vostru nenăscut pe care ne-am dorit cu toți să-l îmbrățișam, aici!”,, a transmis, pe rețelele de socializare, unul dintre apropiații familiei.
Életveszélyes az 1-es főútvonalon Nagyvárad és a Marosvásárhely közötti szakaszon. Főleg a „B” és rendszámú autók akik mögötted , hátulról letólnak az útról .Nagyon megrázott. Nyugodjanak békében. (Budapest-Csíkszereda útvonal)
După 5 ani de trăit în Germania, m-am întors pentru o vacanță de o lună în România.
Avem o MARE problemă cu felul în care înțelegem să circulăm în România, asta concluzie am tras după o luna si câteva sute de km făcute în România după 5 ani.
Se circulă, mai mult decât periculos, inconștient!
Infrastructura este un punct slab, nu zic, dar mai mult contribuie la faptul că suntem pe locul doi in UE la numarul de accidente mortale, felul cum înțelegem să ne comportam în trafic.
Este de competența autorităților să educe și să îmbunătățească infrastructura.
Amenzile nu rezolvă mai nimic, va spun din experiență, luam amendă în România, mai mult mă enerva și îi dădeam pe urmă mai tare,
In tarile din vest se fac campanii prin care te face să conștientizezi, te oprește, îți explică și te lasă sa pleci fara să te ardă, iar asta te face să înțelegi că omul ăla e acolo pentru tine, pentru siguranța ta, nu să-ți ia banii neapărat.
Foarte adevarat