spot_img
16 C
Vaslui
08-sept.-2024
spot_img

VIDEO Trucuri care te învatã cum sã cureti exteriorul murdar si ars al unei cratite (FOTO)

- Advertisement -

IDEI … Cu sigurantã, tigãile si oalele înnegrite pe fundul exterior deranjeazã pe cei care-si doresc ca bucãtãrtia lor sã sclipeascã. Grãsimile care ard pe exteriorul unei cratite se înnegresc si se lipesc profund de fundul acesteia. Dacã interiorul vaselor este spãlat în mod regulat, fundul tigãilor este adesea lãsat deoparte, iar murdãria se acumuleazã. Trucurile pe care vi le prezentãm astãzi vã scapã de frecat! Cum cureti fundul exterior al unei tigãi si sã îndepãrtezi depunerile grase de pe aceasta, este întrebarea zilei pentru orice gospodinã. Adesea necesitã mai mult efort, deoarece nu existã o acoperire antiaderentã pe suprafata exterioarã a vaselor de gãtit. Vremea Nouã vã prezintã solutii revolutionare de curãtat murdãriile de pe fundul exterior al oalelor sau cratitelor, folosind substante la îndemâna oricui. Efectul este uimitor. Tigãilor si oalelor din bucãtãrie li se redã strãlucirea pe care au avut-o când au fost noi. Trebuie retinut faptul cã tipul agentilor de curãtare depinde în primul rând de materialul din care este fabricatã tigaia sau uleiul folosit în cratite.

Curãtarea fundului tigãii nu este niciodatã o sarcinã rapidã si confortabilã, mai ales dacã existã resturi de alimente uscate arse pe suprafatã. Primul lucru care trebuit fãcut dupã ce se începe curãtarea fundului exterior al tãvii este îndepãrtarea excesul de grãsime. Se degreseazã apoi suprafata cu otet alb sau detergent de spãlat vase. Dacã tigaia este extrem de acoperitã de grãsime, este nevoie de un degresant cremã, care se poate cumpãra de la orice supermarket. De îndatã ce se îndepãrteazã stratul de grãsime, se curãtã resturile de alimente arse de pe fundul tigãii. Cea mai bunã optiune pentru a scãpa de aceste pete grele este cu o pastã groasã din bicarbonat de sodiu si apã. Dacã nu, mai sunt si alte trucuri

Pasta de dinti, otetul alb, bãutura carbogazoasã Sprite, bicarbonatul de sodiu si detergentul de vase, ingredientele unei solutii de curãtare minune

Vã prezentãm primul agent de curãtare, pentru fundul înnegrit al tigãilor. Se toarnã într-un lichean de spãlat vase sau în chiuvetã, pastã de dinti, Sprite (bãutura carbogazoasã de la Coca Cola), bicarbonat de sodiu, otet alb si detergent de vase. Se amestecã bine aceastã solutie cu mâna, apoi se înmoaie tigaia înnegritã timp de 30 de secunde. Rezultatul e unul uimitor. Fundul cratitei înnegrite va arãta ca nou. Urmãtoarea formulã este solutia de curãtat pentru ceainice vechi de fier care s-a înnegrit. La fel, se adaugã într-un lighean pastã de dinti, detergent de vase, bicarbonat de sodiu si otet alb . Se adaugã apoi apã si se amestecã pânã solutia devine omogenã. Se înmoaie ceainicul înnegrit în bol timp de 15 minute! Apoi trebuie frecat bine. Va arãta foarte strãlucitor si pentru urmãtorii 100 de ani nu va mai avea nevoie de o altã curãtire. Pentru oalele afumate, de la un terci uitat pe foc, la fel, se face o solutie cu Sprite, detergent de vase, bicarbonat de sodiu si otet alb. Dupã care se toarnã în oalã si solutia trebuie sã fie adusã la temperatura de fierbere. Apoi trebuie un pic agitatã si negreala prinsã se va dezlipi de fundul oalei. Apoi trebuie varsatã apa murdarã si se clãteste cu apã curatã. Oala va fi perfect curãtatã. Si, în final, pentru petele de grãsime înnegrite pe fundul tigãii. Se va folosi urmãtoarea formulã: pastã de dinti (cam un snur de 3 centimetri lungime, asa cum iese din tub), sare, bicarbonat de sodiu, otet alb, bere si detergent de vase! Se amestecã bine solutia, se înmoaie timp de 30 secunde fundul cratitei , apoi se sterge usor cu un prosop. Petele de grãsime vor iesi usor.

Alte case, alte obiceiuri de spãlat cratitele cu fundul înnegrit de la grãsimi arse

Curãtarea tigãilor poate fi o provocare pentru orcine, mai ales pentru cei care-si doresc ca bucãtãriile lor sã strãluceascã. Pe cratite se depun grãsimele care se ard si se întãresc pe cratitã. Indiferent de materialul din care sunt fabricate tigãile, fie cã este vorba de otel inoxidabil, fontã sau aluminiu, existã pasi si metode eficiente pentru a le reda strãlucirea. Prima operatiune este degresarea eficientã. Practic, înainte de a începe curãtarea propriu-zisã, este important sã se îndepãrteze excesul de grãsime de pe suprafata tigãii. Se poate folosi fie otetul alb, fie un degresant special disponibil în comert pentru a face acest lucru. Apoi urmeazã curãtarea petelor arse. Dupã eliminarea stratului de grãsime, se poate utiliza o pastã groasã fãcutã din bicarbonat de sodiu si apã pentru curãtarea resturile de alimente arse. Se aplicã pasta pe zonele afectate si se lasã ca aceasta sã actioneze timp de câteva minute înainte de a se freca suprafata cu un burete sau o perie. În functie de materialul din care este fabricatã tigaia, se pot folosi diferite metode de curãtare. De exemplu, pentru tigãile din otel inoxidabil, bicarbonatul de sodiu este o alegere excelentã, în timp ce tigãile din fontã pot fi curãtate eficient cu sare si cartofi. Pentru a se evita deteriorarea stratului cu care este smãltuitã cratita, nu trebuie utilizate produse chimice agresive sau instrumente abrazive care ar putea zgâria suprafata tigãii. În plus, dacã petele de grãsime înnegrite nu s-au luat, trebuie repetat procesul de curãtare, pânã se obtin rezultatele dorite. Un alt lucru important de tinut minte este si depozitarea corectã a tigãilor dupã curatare. Acestea trebuie puse într-un loc uscat si rãcoros, pentru a preveni formarea de noi depuneri de grãsime si pete.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.