CIUPIEDILII… La vârful Primăriei Huși se va păstra formula de conducere din ultimii 4 ani. Alături de primarul Ioan Ciupilan, membrii noului Consiliu Local au decis ca, în funcția de viceprimar, tot juristul Ioan Valeriu Ciupilan să rămână. Chiar dacă, în procedura votului secret, Ioan Valeriu Ciupilan a avut și doi contracandidați, și anume Cătălin Țocu, propus de grupul AUR, și Mariana Cătănescu, propusă de PNL, viceprimarul Ciupilan nu a avut nicio emoție, întrucât calculul voturilor era unul simplu, acesta având asigurate oricum cel puțin 10 voturi ale consilierilor PSD. Surprizele însă nu au lipsit, semn că, în ciuda aparențelor, actualele grupuri politice din CL Huși nu sunt încă armonizate. De pildă, Ioan Valeriu Ciupilan s-a pomenit cu 11 voturi, primind un misterios vot în plus, în timp ce contracandidații săi nu au reușit să obțină nici măcar voturile propriilor colegi de grup. De pildă, Cătălin Tocu a primit 3 voturi, deși sunt 4 membri AUR în CL Huși, iar Mariana Cătănescu, doar 2 voturi, deși în Consiliu sunt 4 liberali. Este adevărat că au fost trei voturi anulate, fiind completate greșit, însă e greu de crezut că în actuala formulă CL au ajuns persoane care chiar nu sunt în stare să completeze corect un banal buletin de vot, mai ales că secretara municipiului a explicat cu răbdare procedura. O altă surpriză a fost reprezentată de singurul consilier USR, Andrei Brînză. Acesta nu s-a intimidat de noutatea contextului și, văzând că, deocamdată, nici matematic, dar nici politic, nu se poate impune nici în comisiile de specialitate și cu atât mai puțin pentru funcția de viceprimar, acesta a decis la vot, destul de curajos, ba să se abțină, ba să voteze împotrivă.
Noul Consiliu Local al municipiului Huși s-a întrunit ieri în cadrul primei ședințe de lucru din mandatul 2024 – 2028, o ședință al cărui scop principal a fost acela de a vota viceprimarul orașului, dar și de a stabili comisiile de specialitate. În debutul întrunirii, consilierii AUR, Petru Pascal și Cătălin Țocu, au depus jurământul în demnitatea în care au fost aleși de hușeni. Apoi, s-a propus alegerea președintelui de ședință pentru următoarele trei luni. Avocatul Cătălin Țocu a cerut cuvântul și a propus ca, la un moment dat, să fie schimbat Regulamentul de funcționare a Consiliului Local Huși, iar „președinția” să nu mai fie atât de lungă, de 3 luni, ci doar de o lună, cum fusese în anii din urmă, motivul fiind acela că astfel consilierii care nu sunt din PSD (grup majoritar) să spere măcar că, la un moment dat, vor prezida și ei o ședință de CL. Primarul Ioan Ciupilan a spus că, în principiu, este de acord și că sunt mai multe aspecte care ar trebui modificate, inclusiv la Regulamentele de funcționare de la noua bază sportivă sau de la cinematograf. Președinte de ședință a fost ales consilierul Sergiu Boeru, care, așezat în capul mesei, față în față cu primarul Ciupilan, a părut a fi în mare formă. A avut chiar și un mesaj special pentru colegii de mandat. „Sper să fie un mandat de bun augur și să rezolvăm cât mai multe dintre problemele comunității noastre, dând dovadă de rațiune și de înțelegere între noi și față de cetățenii care ne-au trimis aici”, a spus Sergiu Boeru. Nu a aplaudat nimeni speech-ul, însă s-a subînțeles subscrierea fiecăruia.
Comisiile de specialitate din CL: 5 membri PSD, unul AUR și unul PNL. Singurul consilier USR, pus în două comisii
S-a pus în discuție mai întâi stabilirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local, care trebuia să aibă doar 5 membri. După configurația politică a Consiliului, trei membri reveneau PSD-ului, unul de la AUR și unul de la PNL. Singurul consilier USR rămânea să fie inclus în două comisii, prin renunțarea PSD-ului la un membru. S-a luat o pauză, în timpul căreia cei propuși trebuiau să își aleagă președintele și secretarul fiecăreia comisii. A fost lesne de înțeles că PSD-ul, în calitate de grup majoritar, a luat cam toate președințiile, ceea ce i-a făcut pe ceilalți consilieri să nu se mai zbată pentru vreo dregătorie.
Viceprimarul Ciupilan a fost ales cu 11 voturi. Trei consilieri ori nu au știut să completeze buletinul de vot, ori nu le-a plăcut niciun candidat
În final, s-a trecut la votarea viceprimarului. PSD-ul l-a propus pe Ioan Valeriu Ciupilan, așa cum era ușor de prevăzut. Deși, cu 10 voturi ale colegilor, alegerea reprezentantului PSD era ca și sigură, celelalte grupuri nu au vrut să lase scrutinul în simplitatea unui singur candidat și, formal, au propus și ele câte un candidat propriu. AUR l-a propus pentru funcția de viceprimar pe avocatul Cătălin Țocu, iar PNL-ul a propus-o pe Mariana Cătănescu. Votul în sine a fost prilej de glume, de râsete, semn că suspansul era complet exclus din rezultatul alegerilor. Cu toate acestea, micile surprize au condimentat puțin rezultatul previzibil. De pildă, candidatul AUR a obținut 3 voturi, semn că unul dintre colegii săi nu l-a votat, iar candidata PNL-ului a obținut doar două voturi, semn că nici pe ea nu a votat-o doi colegi. Este adevărat că au fost, pe lângă cele 16 voturi valide, 3 voturi anulate, fiind completate greșit. Este însă greu de crezut că în Consiliul Local Huși, în actuala formulă, sunt cel puțin trei consilieri care nu sunt în stare să completeze corect un buletin de vot. Unii cred că aceștia nu au vrut să voteze pe niciunul dintre cei propuși, așa că, probabil, au ales să își anuleze singuri votul. „Vă mulțumesc și vă doresc succes tuturor membrilor Consiliului Local”, a spus noul viceprimar al Hușului, Ioan Valeriu Ciupilan.
Hușenii doresc realizarea Variantei Ocolitoare! Acesta trebuie sa fie principalul obiectiv!
Ba fraților, vouă va place asa sa fiți marionetele lu Ciupilan?Sunteți jalnici toti
Partidele au un interes major în obținerea funcțiilor de conducere în consiliile locale, deoarece acestea le oferă un control semnificativ asupra deciziilor privind alocarea bugetelor, implementarea proiectelor și prioritizarea investițiilor, esențiale pentru dezvoltarea comunităților. Cel puțin teoretic așa ar trebui să stea lucrurile.
La Huși, ca și la Vaslui de altfel, după alegerile din acest an partidele din Consiliul Local nu au o majoritate simplă care să le permită controlul asupra comisiilor de specialitate, motiv pentru care sunt nevoite să formeze alianțe temporare. În aceste cazuri, partidele nu își concentrează eforturile pe politici ideologice clare, ci pe asigurarea unei reprezentări cât mai mari în structurile de decizie, ceea ce poate crește accesul la resurse și sprijinirea proiectelor importante pentru comunitate.
Alianțele politice locale realizate ad-hoc pot părea oportuniste, dar este adesea ele sunt justificate de circumstanțele practice ale guvernării locale, unde alegătorii nu sunt influențați de ideologii clare, cât de beneficiile concrete pe care administrația le poate aduce.
Rămâne de văzut cum vor sta lucrurile ÎN REALITATE în anii de mandat care vor urma…..
***
Mi-am înscris candidatura pentru #SENATUL_ROMÂNIEI în Circumscripția nr. 39 – județul VASLUI (județul în care m-am născut și am crescut🥰🥰) – POZIȚIA 8 pe buletinul de vot și am un #PLANpentruVASLUI:
1. #voi_colabora strâns și voi forma front comun atât cu colegii din #PLAN_România, cât și cu ceilalți parlamentari care promovează proiecte de dezvoltare regională în Moldova, dar și locală în județul Vaslui.
2. #voi_comunica constant cu autoritățile locale (indiferent de coloratura politică), companiile și cetățenii pentru a înțelege necesitățile comunității vasluiene.
3. #voi_face presiuni în Parlamentul României și la nivelul Uniunii Europene pentru obținerea de fonduri europene, în contextul politicii de coeziune a UE;
4. mă #voi_implica în soluționarea blocajelor administrative prin susținerea de legi care duc la îmbunătățirea domeniului achizițiilor publice și soluționarea rapidă a acestor blocaje;
5. proiectele mari de infrastructură (ex. Autostrăzile A7 și A8) se confruntă cu întârzieri din cauza birocrației sau a licitațiilor contestate. În calitate de parlamentar #PLAN_România #voi_propune și #voi_vota legislație care să asigure finanțarea corespunzătoare, dar și simplificarea procedurilor administrative care pot întârzia proiectele de infrastructură (cum ar fi obținerea avizelor necesare).
https://vs.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/18/2024/11/vs_senat_2024.10.31_ora17.00.pdf
Îl susțin pe Silviu Predoiu în candidatura sa la Președinția României pentru că
MERIȚI UN PREȘEDINTE ÎN #SERVICIUL TĂU!
(poziția 14 pe buletinul de vot)
#DoarROMÂNIA și #PentruROMÂNIA
Stați să vedeți la Vaslui astăzi Circu” de pe pământ 🤣🤣
Vai de capul lui oraș cu asemenea specimene !
Hușeni ,dormiți in papuci in continuare ,consilierii locali vegheză la bunăstarea voastră .
Săraci cu duhul !
Așa se întâmplă când niste ignoranți cu bani ajung consilieri !
Parcă a tunat și i-a adunat !
Nimic nu ii recomanda ,decât banii din conturi !
Dar dacă voturile au stat la mana unor babe comuniste impresionate de rondurile de flori și a unor funcționari din instituțiile locale …
Trantorilor !
Singurul care are ce cauta acolo e Bas ala cu vulcanizarea!!
Are studii juridice, a lucrat in administratie ,nu e sclavul personal a lui Ciupilan și sunt convins ca intelege tot ce se discuta acolo de asta sta pe telefon in timpul ședinței de CL
Bas stă pe tel ca să-i urmărească pe ăia de la vulcanizare să nu-i fure peticele! 🤭
Boieri mare om de afaceri care spală “țoale “,nu știe să facă nimic,încrezut,îngâmfat,un om mediocru care și-a făcut poze și le-a pus în tot orașul,mare candidat la alegerile parlamentare.Asta este clasa politică a Husului.
Somnoroase pasarele….noapte buna. Mai mult de unde,ce sa minunati axu. Toti sunt mandri de ei insisi.
Halal consilieri, din 4 membri aur doar 3 voturi in favoarea lor 😀
Discursul viceprimarului de râsul curcilor,atât poate.Nu mai folosiți cuvântul jurist pentru el,vedeți cum și-a dobândit acest titlu de jurist,cum a fost cumpărat.Acest specimen nu a făcut nimic în cei opt ani de când este în funcția de viceprimar,nu a fost în stare să facă un proiect pentru orașul nostru,ocupă un birou în care doarme în papuci.Este ținut de primarul orașului din interes și ca nu zice nimic și face el ce vrea.
Pascal a reușit să-și citească jurământul sau l-a citit Tocu?