INCREDIBIL… Pelinita sau Pelinul dulce este o plantã medicinalã cu puteri nebãnuite în lupta împotriva cancerului. Aceastã plantã nu este perenã si, prin urmare, trebuie cultivatã. Însã sã nu vã fie de mirare dacã o gãsiti si în curtea dvs., fiindcã semintele sunt usoare si pot fi purtate de vânt. Totusi, fiind o plantã anualã, pentru a o avea în grãnidita dvs., trebuie cultivatã. Planta este originarã din Asia si a fost naturalizatã si în România. Semintele, asa cum am spus, sunt microscopice, iar germinatia este anevoioasã, mai ales pentru semintele vechi. Planta adesea este confundatã cu pelinul. Substanta activã din aceastã plantã se numeste artemisinina si este dusmanul cancerului. Aceastã substantã este atât de miraculoasã, încât ucide în mod selectiv celulele canceroase din organism, lãsându-le pe cele sãnãtoase neatinse. Capacitatea acestui compus de a tinti (a se lipi) de celulele canceroase este foarte mare. Specialistii spun cã proportia de a se lipi pe o celulã canceroasã, fatã de una sãnãtoasã este de 34.000 de ori. Adicã, pericolul ca artemisinina sã distrugã o celulã sãnãtoasã este una la 34.000 de celule canceroase pe care le eliminã. Cercetãtorii chinezi au expus celule de leucemie si celule albe de sânge sãnãtoase la artemisininã si au observat cã celulele canceroase au murit rapid, în timp ce celulele normale au rãmas neatinse. Artemisia Annua, cum mai este denumitã Pelinita stiintific, este folositã în tratamentul multor boli. În tratarea cancerului, în special cel de sân, cancerul de ficat, de gât (tiroidian), de colon, de prostatã, ovarian si cel de col uterin, dar si boli precum malaria, eliminã parazitii intestinali, amelioreazã durerile articulare, stimulareazã digestia, combate diaree, indigestie, gastritã, flatulentã si alte probleme de stomac, tuse si migrene, tratarea infectiilor cu Candidã, dermatite, eczeme, ameliorarea afectiunilor hepatice, febrã si hemoragiile.
Pelinita, planta miraculoasã care ar trebui cultivatã în fiecare curte, având în vedere eficacitatea acesteia în lupta cu cancerul, este o plantã cu proprietãti antimicrobianã, antiviralã, antifungicã, antitumoralã, imunomodulatoare si antiinflamatoare. Este utilã chiar si în tulburãrile metabolice, precum obezitate, diabet, tensiune arterialã mare sau colesterol crescut. Pelinita protejeazã celula hepaticã, inhibã stresul oxidativ, combate astmul. Este puternic antitumoral. Pelinul dulce se remarcã prin eficienta sa în tratarea bolilor oncologice. Are o actiune directã de distrugere a celulelor maligne. Fiind un imunomodulator natural este aproape la fel de eficient ca cunoscutul medicament – Interferon. În plus, substanta activã din aceastã plantã, artemisinina, mãreste capacitatea celulelor de a se oxigena. De asemenea, s-a dovedit util în cancerul de sân, de ficat, de gât, cel de colon, dar si în cancerul de prostatã, ovarian si cel uterin. Pelinita poate fi folositã si în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, deoarece face celulele tumorale mai sensibile la medicamente. Planta este indicatã si ca agent antitumoral preventiv, deoarece stimuleazã productia de limfocite T ( acele celule care provin din celulele stem hematopoietice din mãduva osoasã, care au un rol central în imunitatea mediatã celularã, adicã imunitatea dobânditã de organism caracterizatã prin apãrarea împotriva agentilor infectiosi intracelulari). Pelinul dulce este apreciat si pentru calitãtile sale detoxifiante de exceptie. Aceastã plantã stimuleazã eliminarea toxinelor din corp. S-a dovedit eficientã mai cu seamã în curãtarea organismului de paraziti. La pacientii cu malarie, ceaiul de pelinitã a fãcut sã disparã rapid parazitii infectiosi din sânge. Un studiu din 2022 a arãtat cã ceaiurile fierbinti din pelin dulce sunt eficiente împotriva noilor tulpini sau variante de SARS-CoV-2 (COVID). Nu în ultimul rând, pelinita este indicatã în afectiunile gastrointestinale, candidoze, afectiuni biliare, hepatite sau cirozã.
Cum se consumã ceaiul de pelinitã. Planta uscatã pãstreazã substanta activã, numitã artemisinina
Iatã cum se face ceaiul de pelinitã! Reteta este culeasã de pe retelele de socialiare, un spatiu virtual care poate fi considerat noul folclor on-line. Avem nevoie de o lingurã de plantã tocatã mãrunt, la care se adaugã o canã de apã clocotitã. Se lasã 10-15 minute la infuzat. Doza recomandatã este de 3 cãni pe zi. Administrarea se face cu 10 minute înainte de masã. Cura cu ceai de pelinitã dureazã 5 zile consecutiv. Se poate relua dupã o pauzã de 2 zile. Este indicat ca pe perioada curei sã se administreze suplimente cu fier, deoarece acesta mãreste potentialul anticancerigen al plantei. „Ati stiut cã aceastã plantã care se numeste pelinita sau pelinul dulce are proprietãti anticancer? Din aceastã plantã, pe care o gãsiti în grãdinã, se fac ceaiuri, un remediu anticancer miraculos. Una din cea mai importantã substantã care se extrage din pelinitã este artemisinina si aceasta luptã si omoarã celulele cancerigene selectiv! Doar pe cele cancerigene! Se poate folosi în mai multe tipuri de cancer: leucemie, cancer de sân, de colon, de stomag. Dacã alegeti sã faceti tratament cu pelinitã, neapãrat în aceastã perioadã, se iau produse ce contin fier, din surse vegetale: legume, sfeclã, spanac (varzã sau seminte germinate), lintea, varza kale, susan seminte, nuci caju, sfeclã, nãut, fasole rosie. Pentru cei care aveti probleme cu celulele cancerigene, se trece la mâncare vegetalã, preponderent. Se exclude tot ce are zahãr, total! Dacã o sã luati mâncare preparatã cu zahãr, este degeaba, pentru cã se înmultesc celulele cancerigene, zahãrul le înmulteste! Este interzis si orice tip de lactate, ouãle trebuie reduse la maxim posibil si doar de la gãini care au crescut la iarbã, nici într-un caz ouãle de gãini de fermã! Ce tine de carne, aici pãrerile sunt 50-50%, dar doar carne rosie!”, spune o femeie care a testat acest ceai si al cãrei videoclip a devenit viral pe retelele de socializare.
Aviz grăsunilor
Cica daca bei ceai de pelin dulce slabesti. Ajungi de la un porc de 160 de kg la un corp suplu si arati ca la 20 de ani.Vindeca si prostia.