RECIDIVĂ… Circ de zile mari la cea mai recentă ședință de Consiliu Local (CL) Huși! Managerul spitalului, Bogdan Popa, prezent în sală, teoretic, pentru a explica niște nevoi ale unității medicale, a găsit prilejul să se devoaleze, la scenă deschisă. O asemenea probă de infatuare, bazată pe nimic și explozivă precum o fumigenă, nu prea i-a mai fost dat Consiliului Local Huși să vadă, așa că, iată, la ședința de joi, 25 ianuarie, dacă cineva din conducerea orașului mai avea vreun dubiu asupra comportamentului managerului Popa, acum a fost momentul să se lămurească. Cel care i-a solicitat să vină cu precizări față de proiectul de hotărâre legat de spital a fost consilierul Radu Bobârnat. Acesta i-a amintit lui Bogdan Popa și de faptul că se află într-o situație de incompatibilitate, de când a fost avansat la „gradul” de vicepreședinte al PSD Huși. Atât i-a trebuit managerului Popa, ca să își intre în rolul care l-a consacrat. A dat cep imediat unei retorici țipătoare, prin care minute în șir s-a lăudat singur-singurel, pompos și năprasnic, sub privirile care uimite, care amuzate, ale celor din sală. Nu a făcut economie nici de jigniri și inadmisibile atacuri la persoană asupra consilierului Bobârnat, care a dat, totuși, dovadă de răbdare. Interesant este că până și primarul Ioan Ciupilan părea deranjat de circul făcut de Popa, pe care tot încerca să îl oprească, dar fără spor. „Personajul de la Gin Tonic” nu putea fi oprit cu una, cu două. Deși la ședință se afla și regizorul Claudiu Romila, cel care a dovedit concret că, din puține și elegante mișcări, este singurul care îl poate pune la respect pe agitatul manager al spitalului Huși, acesta a preferat acum să îl lase pe Popa să se arate lumii așa cum e. E drept că, dat fiind faptul că numai cu o zi înainte se împlinise un an de la celebrul episod din barul Gin Tonic, în care managerul Popa, la fel de guraliv ca și acum, a reușit să îl scoată din sărite pe regizorul Romila, poate că nu ar fi stricat o reeditare… aniversară a acelui succes politic și administrativ, mai ales că managerul dădea vizibile semne că se comportă în plenul Consiliului Local exact precum în cârciuma selectă de peste drum de clădirea Poștei. N-a fost să fie de data asta, însă nu puțini au fost cei din sală, care, văzându-l pe Bogdan Popa cum se zbânțuie în fața adunării, au sperat ca regizorul Romila să intervină, ca să facă din nou puțină ordine în „gândurile” managerului de la spital.
În momentul în care a fost poftit să vorbească despre nevoile spitalului, unde, știe toată zona, nu doar orașul, că sunt mari probleme, managerul Bogdan Popa s-a ridicat și a vrut să se așeze, ca și data trecută, fix în… cârca primarului Ciupilan. Numai că de data aceasta, edilul l-a văzut și i-a spus ferm: „Dar nu mai sta în spatele meu, stai într-o parte! Te rog frumos, stai într-o parte să vorbești, ce tot stai în spatele meu”. Momentul în care a fost, practic „hâșâit” de primar, nu a putut scăpa celor din sală, care au împărțit priviri cu subînțeles. „Ați solicitat niște modificări, niște transformări la spital, vă rog să le justificați”, i s-a adresat consilierul Radu Bobârnat. „Dumneavoastră, ca un fin cunoscător al legii, cel puțin în așa ceva vă erijați…”, și-a declanșat Popa setul de jigniri, care păreau repetate de acasă, în oglindă. „Este vorba despre spitalul Huși, care solicită niște transformări de posturi. Am zis să profit de această ocazie și, profit de prezența dumneavoastră aici, ca să vă spun că sunteți într-o gravă incompatibilitate ca manager. Pentru că îndepliniți concomitent atât funcția de manager, cât și cea de vicepreședinte al PSD, cât și cea de consilier județean, aspect expres interzis de lege. În afară de asta, domnul manager are grave probleme de management în spitalul Huși, deoarece nu a reușit să atragă finanțare de la Casa de Asigurări de Sănătate și de asta avem un deficit extrem de mare, de vreo 20 de miliarde de lei, bani care nu au fost atrași, conform contractului”, a susținut consilierul Bobârnat. De fapt, abia s-au înțeles aceste precizări, căci în același timp, Bogdan Popa vorbea necontenit, ca să își acopere interlocutorul. „Vă rog să vă mențineți pe tema proiectului, că la diverse putem discuta despre ce vreți dumneavoastră”, i-a atras atenția președintele de ședință, profesorul Cristinel Popa, consilierului Bobârnat, intuind, probabil, că discuția despre incompatibilitatea managerului Popa și despre pierderile bugetare ale spitalului, vor genera tensiune.
Pentru toți „outsiderii” care mai au de gând să susțină vreodată că la spitalul Huși treaba merge prost, managerul Popa le-a dat, prin extindere, un mesaj: „Nu aveți căderea profesională necesară, să îmi expertizați mie activitatea”
„Dumneavoastră nu aveți căderea necesară din niciun punct de vedere să calificați activitatea unui manager de spital”, a vrut să tranșeze problema Bogdan Popa, azvârlind grimase scârbite, într-un voit exercițiu de superioritate. „Sunt consilier local”, i-a răspuns Bobârnat. „Așa, și? Nu aveți căderea profesională necesară, să îmi expertizați mie activitatea. În legătură cu o afirmație pe care ați făcut-o în absența mea, la finele anului trecut… Atâta timp cât pot justifica în fața organelor competente, iar dumneavoastră nu faceți parte din organele competente, ba, mai mult de atât, nici măcar nu le reprezentați, pot face oricând dovada compatibilității mele, conform legii”, a susținut, sigur pe sine, Bogdan Popa. Cei care se mai pricep la cuvinte au zâmbit instant în fața acestei fraze elucubrante memorabile. „Reprezint un număr mare de cetățeni ai acestui oraș. Și trebuie să dați socoteală cum faceți management la spital”, a vrut să clarifice consilierul Bobârnat. „Dumneavoastră? Exclus!”, a replicat managerul. „Nu-i spitalul dumneavoastră, domnule”, s-a auzit comentându-se din sală.
„Cațavencu” de la Vaslui, scrisoarea pierdută și prezumția de nevinovăție
„Nu-i problema din punct de vedere administrativ, ci din punct de vedere moral. Vă rog frumos să analizați, dacă dumneavoastră mai aveți căderea necesară, morală necesară, pentru a mai lua parte la dezbateri”, a tunat Popa, în timp ce se tot plimba cu o foaie de hârtie, cerând „liniște și atenție”, de ca și cum urma să dea citire unui comunicat important pentru țară. Numai că pe hârtia respectivă, fluturată amenințător, era doar o banală și irelevantă confirmare a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, cum că plângerea penală pe care Bogdan Popa i-a făcut-o consilierului Bobârnat și „altor doi”, a fost… înregistrată. Nu a spus de ce a depus acea plângere, care este obiectivul și nici nu a părut că are măcar o vagă cunoștință despre principiul prezumției de nevinovăție, motiv pentru care a continuat să peroreze că Bobârnat nu mai are „căderea morală” să îl chestioneze pe el în legătură cu soarta spitalului Huși. „Serios?!”, se amuzau unii din sală. „Așa, pot să vă fac și eu 7 plângeri, iar după ce le înregistrez, spun că nu mai aveți cădere morală”, i-a replicat, ironic, consilierul Bobârnat. „Vă vorbesc și în calitate de consilier județean”, s-a înfoiat, brusc, Popa, precum un „Cațavencu” de la Vaslui, care, ce coincidență!, iată că avea și el acum în mână un fel de… scrisoare pierdută. Noroc de profesorul Cristinel Popa, care, inspirat ca de obicei, a găsit momentul potrivit să propună, din postura de președinte de ședință, o necesară pauză de 10 minute.
„Cum vă permiteți dumneavoastră să mă jigniți într-o ședință de Consiliu Local, denumindu-mă pe mine „catastrofă”?”
Această parte regretabilă a ședinței de CL, care a însemnat un timp risipit de managerul Bogdan Popa, cel care, dornic să vorbească admirativ despre sine, a uitat să amintească măcar în treacăt de activitatea spitalului Huși, nu s-a putut încheia fără o întrebare teribilă a acestuia, îndreptată tot către consilierul Bobârnat: „Cum vă permiteți dumneavoastră să mă jigniți într-o ședință de Consiliu Local, denumindu-mă pe mine „catastrofă”?”. Liberalul și-a menținut afirmația, plusând chiar. „Dezastru, nu catastrofă. Și catastrofă, dar mai mult dezastru”, i-a răspuns consilierul Radu Bobârnat.
Articole cu același subiect:
- Managerul Popa de la Spitalul Huși, cercetat de ANI pentru incompatibilitate
- Hora Unirii în care s-au prins consilierii PSD cu scaun la (în) cap, transformată în bătuta de la Huși
- În “corporateza” managerului Popa, “bătaie” înseamnă “joacă între băieții mari”, iar cu “112” îți sperii colegii de partid
- Spitalul din Huși devine „cimitir”: doi pacienți au murit pentru că medicamentele necesare lipseau! Medicii, salvatori cu mâinile goale, iar responsabilii stau „răstigniți” pe scaune!
- „Cimitirul din spitalul Huși”, confirmat de raportul cerut de Avocatul Poporului. În ATI s-a murit cu zile din lipsa antibioticelor
- Bătaia de joc de la Spitalul Huși, sancționată: amendă de peste 9.000 lei, pentru lipsa reactivilor de laborator! (DOCUMENTE)
- Cine-l oprește pe managerul Popa de la Huși? Acesta a declanșat o campanie fără precedent de hărțuire a medicilor
- Medicul Bogdan Vasile Popa s-a remarcat prin scandaluri, dar a aterizat direct în fruntea Spitalului Husi!