LECȚIE PENTRU CLEVETITORI ȘI SPOVEDANIA PUBLICĂ A EPISCOPULUI… A doua zi de Înviere a fost pentru vasluieni, momentul întâlnirii cu Preasfințitul episcop al Hușilor, părintele Ignatie. Acesta a săvârșit slujba din a doua zi a Paștelui la catedrala “Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril” din Vaslui, unde inevitabil au venit și oficialitățile orașului, primarul Lucian Braniște și președintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan. Nu au lipsit nici ctitorii bisericii, Adrian și Viorica Porumboiu. Slujba a fost una cu o încărcătura aparte, având în vedere că episcopul a ținut o predică de o sinceritate rară, inspirată de Sfântul Duh care este prezent în aceste trei zile de Paște pe pământ. În cuvântul său adresat credincioșilor, episcopul Ignatie ne-a vorbit despre familia tradițională, de importanța acesteia în societate, de aducerea pe lume a copiilor și a explicat ce înseamnă în viziunea sa ideea de populism: “Căsătoria dintre un bărbat și o femeie este importantă. Asta a lăsat Dumnezeu și nu fantasmagoriile acestei noi teorii care ni se servesc cu atâta perseverență. Se evită acum să se spună el și ea, preferându-se genul neutru. Când le multumesti oamenilor, tendința este să se spună că ești populist. Populismul de fapt înseamnă să îi susținem pe oameni, să fii în mijlocul lor. Asta e menirea noastră, a bisericii, a episcopilor. Noi suntem puși să vă slujim pe dumneavoastră. Să fim împreună, nu separat, poziționați undeva sus”.
Spovedania publică a episcopului în a doua zi de Paște și îndemnul său către cei care clevetesc
Ca un adevărat ierarh, părintele Ignatie s-a autoflagelat și s-a coborât de pe piedestalul pe care credincioșii îl pun. Ca un veritabil rugător, acesta a renunțat la mândrie și s-a destăinuit credincioșilor din biserică: “Avem și noi neputințele noastre. Nu suntem atât de buni precum ne vedeți dumneavoastră. Ne străduim să fim cinstiți, să fim corecți, să fim morali în tot ceea ce facem. Repet, avem și noi slăbiciunile noastre, care sunt ale omului, inerente”. Lumea a rămas uimită în biserică de sinceritatea și simplitatea mesajului transmis. La final ne-a oferit o lecție de moralitate, pe care și noi jurnaliștii ar trebui să ne-o însușim: “Să nu uitați de bunătate. E atât de ușor să arunci cu noroi în unii oameni. Și-l arunci și acolo rămâne. Că dacă ar fi acel recul, am putea spune că făcând acest lucru e ca și cum am scuipa în sus. Și știți ce înseamnă acest lucru, că nu trebuie să explic mai mult. De fapt, cine aruncă cu noroi, aruncă în sinele său. Vă rog să-mi scuzați comparația, dar am vrut să știți cum văd eu lucrul acesta. Vă îndemn pe toți să vedem mai înainte binele și lumina din interior acelora în care ne pregătim să aruncăm cu noroi”.
Autoflagelat zici ? Nici măcar verbal.
Între timp în orașul viilor o căruță cu minori, p Iulian și o boxă – strigând la comanda mai-marelui(celor care nu au calendar probabil) ca pe Paștele???
Ignatie pregătește terenul pt ceva dezvaluiri. ..sinceritatea lui nu e întâmplătoare. O leagă de o pastorala penibilă. .
poate din acest discurs invata si acei popi lacomi si hrapareti !!