spot_img
21.8 C
Vaslui
04-iul.-2024
spot_img

VIDEO | Elevii vasluieni s-au descurcat de minune la a doua probă a Bacalaureatului: “M-am descurcat, a fost ușor și am tratat toate subiectele”

- Advertisement -

BACALAUREAT… A doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea obligatorie, a avut loc marți, 2 iulie. Elevii de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, fără emoții și stres, au mărturisit că subiectele au fost foarte ușoare și accesibile. “A fost foarte ușor. Am avut timp să mai rezolv încă o dată și tot am ieșit înainte de a expira timpul. Și la română a fost la fel de ușor”. În funcție de profil, aceștia au susținut proba la matematică sau la istorie. Candidații se așteaptă la note mari.

În funcție de profil, candidații au susținut proba la matematică sau la istorie. Elevii de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” Vaslui au mărturisit faptul că subiectele de la a doua probă au fost foarte accesibile și nu i-a pus în dificultate: “Am avut puține emoții la început, dar după ce am văzut subiectele, m-am liniștit. A fost ușor”, a transmis o elevă. Candidații speră ca ultima probă, cea la alegere, să fie la fel de ușoară. Aceștia țintesc sus și se așteaptă la note mari pentru a putea să intre la facultate.

La matematică a fost foarte ușor

Elevii care au susținut proba examenului de bacalaureat la matematică au spus că subiectele au fost foarte ușoare și nu le-au creat probleme. Unii sunt de părere că a fost mai ușor decât la prima probă, alții spun că a fost la fel de ușor, cum a fost și la limba română: “A fost în regulă, chiar a fost foarte ușor. Am avut timp să mai rezolv încă o dată și tot am ieșit înainte de a expira timpul. Mie mereu mi se scade la redactare, oricât de corect aș face, pentru că scriu destul de urât, dar cred că o să iau un 9,30”, a transmis un elev.

Proba la istorie, la fel de ușoară ca cea de la matematică

Fără a face pregătire în particular, elevii s-au descurcat de minune la a doua probă, subiectele fiind accesibile: “Eu m-am descurcat, a fost ușor și am tratat toate subiectele. Mă așteptam să dea postbelic sau dacă nu dădea postbelic, era statul român modern și tot aș fi scris. Au fost accesibile pentru toată lumea și sper că toată lumea a scris, dar depinde foarte mult de corector. Atât timp cât este în barem, ar trebui luat. Sper să iau un 8”, a spus o elevă. “Nu a fost dificil, trebuia să fii puțin atent, în rest am rezolvat toate subiectele. Sper că și corect. Depinde foarte mult și de corector, pentru că fiecare vine cu răspunsul său. Nu am făcut pregătire în particular, doar la clasă. În ceea ce privește nota, nu vreau să mă pronunț, dar sper să fie bună ca să pot da la facultate în București, la Drept”, a declarat o altă elevă. 

Elevii, dornici să învețe și să muncească

Dornici să își câștige proprii bani, elevii și-au propus ca după finalizarea examenelor, să se angajeze pentru a căpăta experiență, ca atunci când devin studenți să poată să se întrețină. Poate fi un ajutor și pentru părinți. Studenția nu este doar despre a învăța, ci și despre a munci: “Îmi doresc să lucrez pentru că odată ce intri la facultate, mi se pare normal să susții acest lucru. Vreau să lucrez acum, pentru că atunci când ajung acolo, să pot alege altceva. Eu și colega mea am făcut mate-info și ne dorim să mergem la Facultatea de Informatică, eu la București sau Timișoara și ea la București sau Iași”, a spus un alt elev.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.