BILANȚ NEDREPT… Cei doi copii, frați gemeni, din satul Șișcani, comuna Hoceni, grav răniți într-un accident mai puțin obișnuit din 2022, în care un camion scăpat de sub control s-a izbit într-un stâlp, ce s-a prăbușit apoi în curtea lor, au primit sume derizorii, drept despăgubiri, pentru tot ceea ce au suferit. În timp ce în cazurile altor accidente rutiere, cu un număr asemănător de zile de spitalizare, victimele au primit și câte 100.000 de euro sau mai mult, copiilor din Șișcani li s-a acordat unuia 60.000 lei, iar celui de-al doilea, rănit mai grav și rămas și cu sechele, i s-a dat o sumă mai mică, de doar 45.000 lei. Explicația este simplă, spun apropiații: familia celor doi frați gemeni este una foarte modestă, simplă, care nu a avut cu ce să lupte pentru drepturile cuvenite. A avut, ce-i drept, un avocat care le-a reprezentat interesele, dar rezultatul final arată că cei doi copii nevinovați de la Șișcani au fost dezavantajați. „Este foarte important ca partea vătămată să își ia un reprezentant bătăios, pentru că depinde foarte mult de măiestria celui care te reprezintă în raport cu drepturile legale și cu asiguratorul de la care trebuie obținute despăgubirile. Asiguratorul luptă întotdeauna să dea cât mai puțin, logic”, spun cei care cunosc bine speța celor doi copii, victime ale accidentului de la Șișcani.
Accidentul s-a produs pe 19 martie 2022, iar în curând se vor împlini doi ani de la momentul tragic. Cei doi copii, frați gemeni, elevi în clasa a IV-a, se aflau atunci în curtea locuinței lor părintești și se jucau. Un camion condus de un tânăr de 29 de ani, cu o viteză neadaptată la acea porțiune de drum, a scăpat de sub control și s-a izbit violent de un stâlp din beton. Stâlpul dărâmat s-a prăbușit în momentul acela peste gardul locuinței, lovindu-i pe cei doi copiii aflați în interiorul curții. Scena dramatică a fost una care i-a îngrozit pe sătenii martori ai accidentului. Unul dintre ei a sărit chiar să îl bată pe șoferul care a produs tragedia, când acesta s-a dat jos din camion.
Copiii striviți de stâlpul de beton, preluați imediat de un elicopter și de o ambulanță SMURD
Unul dintre copii a fost rănit grav la un picior, iar celălalt a avut și el răni destul de serioase. Un elicopter SMURD a venit urgent la fața locului, pentru a-l prelua pe pacientul aflat în stare mai gravă, iar pe celălalt copil, o ambulanță l-a transportat de urgență la spital. Ambii au avut de suportat multe zile de spitalizare. Unul a avut în jur de 70 de zile petrecute în spital, iar celălalt peste 90 de zile. Cazul a stârnit cu atât mai multă empatie, cu cât micuții chiar nu au avut nicio vină, nu erau în stradă nesupravegheați și nu au fost în locuri nepermise. Erau în curtea casei lor, la joacă.
„Să fim serioși, aceste despăgubiri sunt derizorii. Sunt foarte multe cazuri care, cu un număr similar de zile de spitalizare, s-au obținut despăgubiri de 100.000 de euro sau mai mult”
După doi ani de la faptele tragice, copiii au obținut despăgubiri de la firma de asigurare auto, însă acestea sunt atât de mici în comparație cu cazuri similare cunoscute, încât cei care știu bine speța dau vina doar pe faptul că s-a profitat de faptul că este o familie de oameni necăjiți, simpli, pentru care nu a avut cine să lupte în acest caz. „Să fim serioși, aceste despăgubiri sunt derizorii. Sunt foarte multe cazuri care, cu un număr similar de zile de spitalizare, s-au obținut despăgubiri de 100.000 de euro sau mai mult, având în vedere că sunt doi copii care au suferit fără nicio vină. Și în acest caz, cu asemenea situație, să dai pentru un copil 60.000 lei, la 70 de zile de spitalizare, iar la celălalt copil, mult mai grav, cu peste 90 de zile de spitalizare, doar 45.000 de lei? Pur și simplu, nu a avut cine să le reprezinte interesele cu mai multă dârzenie în instanță. Asta este explicația. E adevărat că e o familie foarte simplă, oameni necăjiți din Șișcani, care, probabil, s-ar fi mulțumit cu oricât li s-ar fi dat. Dar de ce unii să primească atât cât se cuvine, iar, alții, dacă sunt mai săraci, mai necăjiți, mai neștiutori, să li se dea despăgubiri simbolice?”, susțin cei care cunosc bine speța.
O hușeancă a obținut 200.000 de euro, despăgubiri în instanță, după ce a fost victima unui accident pe trecerea de pietoni
Aceștia argumentează cu un exemplu concret, cel al femeii din municipiul Huși, care, în 2021, a fost accidentată pe trecerea de pietoni de pe Bulevardul 1 Mai de un polițist de frontieră. După doi ani, instanța a decis să oblige firma de asigurări să îi acorde victimei care a avut în jur de 150 de zile de spitalizare, nu mai puțin de 200.000 euro drept despăgubiri. „Deci, logic, dacă la 150 de zile de spitalizare, s-a putut acorda 200.000 euro despăgubiri, pentru cei doi copilași nevinovați, fiecare cu câte 70 și, respectiv, peste 90 de zile de spitalizare, le dai, în total 21.000 de euro? De aici toți oamenii trebuie să învețe să lupte pentru interesele lor și să fie mult mai exigenți cu cei pe care îi alege ca să le reprezinte interesele”, spun avocații.
Si.. cine a dat depagubirile? Toti banii au fost dati ,,intr o singura transa sau???? ⁹ fereasa sfintul .. si de copii, si de saracul pe viata.. de sofer… si daca masina sa defectat… trebuia sa plateasca asiguratorul??
Avocatul plateste despagubirile dupa ce obtine banii de la asigurari in numele clientului. 21 de mii de euro este infim pentru doi copii nenorociti pe viata. Cineva a avut bine de castigat din aceasta nenorocire. Avocatul sigur si_a pastrat cateva zeci sau sute de mii de euro bune. I_a vazut saraci si prosti si a profitat de ei saracii.
Viziru Marina numele avocatei. TIMP DE DOI ANI A FOST LAUDATA SI RASLAUDA LA BIRTUL DIN SAT SI PANA LA URMA A FACUT SAGE IN BALEGA SI A TEPUIT PE ACESTI OAMENI
Rupt capul avocatei care i-a reprezentat. Si-a batut p*** de ei saracii
Pedeapsa cu moartea , singura solutie.