spot_img
spot_img
1.7 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

VIDEO Cum sã alegeti un pepene copt si delicios!! (FOTO)

- Advertisement -

GUSTOS…E varã, e cald si un pepene gustos e bine venit. Marea provocare este atunci când îl alegem. Vara, una dintre cele mai mari provocãri este sã alegeti pepenele perfect. Pentru aceasta va trebui sã fiti atenti la câteva detalii, cum ar fi codita pepenelui care trebuie sã fie verde. Dacã aceasta este uscatã, înseamnã cã pepenele a fost cules de mult timp. Fiecare pepene are o patã, de mãrimea unei palme, din cauzã cã stã pe pãmânt. Dacã acea patã este galbenã, atunci pepenele este copt. Dacã vreti sã vã testati abilitãtile de profesionist în gãsirea pepenelui copt si delicios, puteti încerca varianta de a lovi pepenele cu degetul. Dacã sunetul este unul „gol”, atunci este copt. Dacã sunã a „plin”, atunci încã este crud.

Nimic nu are mai mult gust de varã decât o felie de pepene suculentã si rãcoritoare. Si pentru cã este sezonul lor, ar trebui sã profitati din plin si sã consumati în fiecare zi pepene, mai ales cã beneficiile pentru sãnãtate sunt surprinzãtoare. „Pepenele rosu contribuie cu nutrienti antioxidanti cheie care sustin prevenirea bolilor si starea generalã de bine”, spune presedintele catedrei de nutritie Standard Process. Pepenele rosu are o mare valoare atunci când vine vorba de nutrienti esentiali. Acesta contine aproximativ 15% din cantitatea zilnicã de vitamina C, alãturi de o multitudine de alte vitamine si minerale de care organismul are nevoie pentru o functionare optimã, cum ar fi potasiul si vitaminele A si B6. Vitamina C întãreste sistemul imunitar si ajutã organismul sã absoarbã fierul, în timp ce vitamina A este crucialã pentru sãnãtatea pielii si a ochilor. Pepenele rosu este, de asemenea, bogat în potasiu, care actioneazã pentru a reduce tensiunea arterialã si sustine functionarea nervilor, si în vitamina B6, care ajutã organismul sã descompunã proteinele pe care le consumati si, de asemenea, stimuleazã sistemul imunitar si functia nervoasã. Licopenul este un compus natural care se gãseste în pepenele rosu si în alte fructe si legume si care are proprietãti antioxidante. Substanta este cea care dã culoarea rosie a pepenelui, dar aceasta reduce si riscul de cancer si de boli de inimã. Pepenele rosu este ideal pentru hidratare. Acest fruct este compus în proportie de peste 90% din apã. Obtineti 80% din hidratare din ceea ce beti si 20% din ceea ce mâncati, iar pepenele rosu poate ajuta cu sigurantã la acest aport echilibrat. Cercetãrile aratã cã alimente cu licopen consumate, pot reduce riscul de boli de inimã si accident vascular cerebral.

Pepenele rosu copt – cum aratã coaja

Dacã pepenele mai are încã o bucatã de tulpinã atasatã la un capãt, trebuie sã alegeti unul care este mai degrabã maro decât verde si crocant. În timp ce o tulpinã tare si verde este un indiciu cã pepenele a fost recoltat recent, verdele sãu înseamnã, de asemenea, cã pepenele nu a avut suficient timp sã se coacã. Atunci când un pepene verde este copt, veti vedea o portiune de coajã galbenã pe partea inferioarã a acestuia. Aceastã zonã se numeste patã de sol – sau patã de câmp – deoarece este partea pepenelui care a atins pãmântul si nu a fost expusã la lumina soarelui în timp ce a crescut. Dacã nu gãsiti pata de sol, este posibil ca pepenele sã fi fost recoltat prea devreme si sã nu fi avut sansa de a se coace complet. Sau, dacã existã o patã la sol, dar aceasta este mai mult albã decât galbenã, acesta este, de asemenea, un indiciu cã este posibil sã fi fost cules prea devreme. Puteti examina cu atentie coaja pe toate pãrtile. Evitati pepenii cu lovituri si zone moi. Este în regulã dacã coaja din partea de sus a pepenelui pare putin decoloratã – acest lucru se datoreazã expunerii la soare si este un alt semn de maturitate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.