spot_img
spot_img
3.7 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

VIDEO „Apropierea”, documentarul despre abuzul sexual asupra minorilor în România! (FOTO)

- Advertisement -

DUREROS PENTRU O MAMÃ…Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad invitã bârlãdenii la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania, editia a 9-a. „Apropierea”, este documentarul care vorbeste despre problema abuzului sexual asupra minorilor, Filmul nominalizat la Premiile GOPO 2023 spune povestea Andreei, care-si construieste de una singurã o viatã nouã si sigurã pentru cei doi copii ai ei, dupã ce fostul ei partener de viatã a fost condamnat si încarcerat pentru abuz sexual asupra fetitei ei. Cu toate acestea, eforturile ei sunt constant puse la încercare de mica si conservatoarea comunitate din Transilvania, în care trãieste. Majoritatea sãtenilor îi sustin deschis pe fostul ei partener si pe familia sa prestigioasã si nu cred cã bãrbatul a comis fapta pentru care a fost condamnat, învinuindu-le pe Andrea si pe fiica ei cã au lansat acuzatii false împotriva lui. Când aflã vestea cã bãrbatul va fi eliberat înainte de termen, Andrea este nevoitã sã lupte împotriva mentalitãtii comunitãtii în care trãieste, pentru a-si proteja copiii si pentru a se vindeca de traumele trecutului.

Duminicã, 25 Februarie, puteti sã vizionati, în cadrul programului european KineDok powered by One World Romania, productia „Apropierea / Too Close” (Botond Püsök, România / Ungaria, 2022). Filmul lui Botond Püsök îsi asumã din plecare o sarcinã dificilã: aceea de a se insera într-un nucleu familial consumat de vinovãtii si traume si care, oricât de închegat ar pãrea, poate imploza în orice moment. Camera o urmãreste aproape neîncetat pe Andrea, actritã, mamã a doi copii si oaia neagrã a sãtucului transilvãnean în care trãieste. Curând aflãm motivul acestei ostilitãti: comunitatea face front comun în favoarea fostului partener al Andreei, fiul preotului local, aflat la închisoare pentru abuzul fiicei ei din cãsãtoria precedentã.

 Povesti adevãrate ce par a fi mai degrabã fictiune

Documentarul ne aduce aproape de o mamã care construieste de una singurã o viatã mai sigurã pentru cei doi copii ai ei, dupã ce fostul ei partener a fost închis pentru abuzul sexual comis asupra fiicei sale minore. Cu toate acestea, eforturile ei sunt constant puse la încercare de mica si conservatoarea comunitate din Transilvania, în care trãieste. Majoritatea sãtenilor îi sustin deschis pe fostul ei partener si pe familia sa prestigioasã si nu cred cã bãrbatul a comis fapta pentru care a fost condamnat, acuzându-le pe Andrea si pe fiica ei cã au lansat acuzatii false împotriva lui. Când aflã vestea cã bãrbatul va fi eliberat înainte de termen, Andrea este nevoitã sã lupte împotriva mentalitãtii comunitãtii în care trãieste, pentru a-si proteja copiii si pentru a se vindeca de traumele trecutului. Filmul reuseste sã facã vizibile, chiar palpabile, disperarea si furia Andreei, deruta care o cuprinde în fata microcosmosului ostil al satului si a unui sistem de justitie indulgent fatã de abuzurile sexuale si lipsit de empatie fatã de victime. Totodatã, ne aratã si resursele nebãnuite pe care Andrea le gãseste în ea însãsi pentru a-si apãra familia.

Comunitatea culturalã creatã de „One World Romania”.

Proiectia va avea loc la sediul central al Muzeului, din str. Vasile Pârvan nr. 1, începând cu ora 11.30. Organizator local este dr. Mircea Mamalaucã, directorul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, iar organizator national este Asociatia „One World Romania”. Parteneri media sunt: Media TRUST Romania; Jurnal FM, Media TV, Bârlad Online si Vremea Nouã. KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfãsurându-se concomitent în sase tãri partenere: Republica Cehã, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia şi România, unde este coordonat de cãtre Asociatia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre tãrile participante contribuie cu cele mai noi documentare, care ruleazã apoi în sute de locatii din toate cele sase tãri, generând astfel o comunitate culturalã impresionantã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.