spot_img
8.1 C
Vaslui
02-oct.-2024
spot_img

Victoria pârjoalelor în lupta cu hamburgherii

- Advertisement -

PROIECT Echipa proiectului Gastrotur a desfãsurat ieri primul workshop vocational în care tinerii bucãtari au materializat, sub îndrumãrile de specialitate ale unui maestru bucãtar, punctele de interes ale proiectului; în primul rând, cel care reprezintã educatia pentru sãnãtate prin promovarea unei alimentatii sãnãtoase si apoi promovarea identitãtii si specificului cultural prin arta culinarã traditional moldoveneascã.

Din acest proiect fac parte treisprezece tineri, cu vârste între 14 si 18 ani, pasionati de arta culinarã, hotãrâti sã învete sã gãteascã si sã mãnânce sãnãtos, iar apoi sã promoveze aceste principii în rândul celor de vârsta lor. “Astãzi, echipa Gastrotur pune în practicã toate cunostintele teoretice pe care le-a acumulat despre principiile <<slow food>>. Practic, ei sunt orientati spre mâncarea traditionalã, sãnãtoasã din dorinta de a îi îndepãrta întâi pe ei si apoi prin intermediul lor si pe ceilalti de tot rãul produs de renumitul <<fast food>>.Ceea ce fac tinerii astãzi aici reprezintã doar o fazã initialã a proiectului , fiecare va lucra independent si în echipã, vor gãti, vor cãuta retete, apoi vom merge în Republica Moldova, unde vom face un schimb de experientã cu partenerii nostri din program, si nu ne vom opri aici, vom lucra la un retetar cu bucate traditionale si sãnãtoase pentru a oferi o alternativã concretã mesei luate în vitezã” a declarat Gelul Voicu Bichinet, managerul proiectului. Adusi în bucãtãria unui restaurant, tinerii au fost atent îndrumati de maestrul bucãtar Elena Diaconu, responsabilã cu partea strict gastronomicã a proiectului. “Scopul acestei întâlniri este sã gãtim sãnãtos, corect si româneste. Mai tinerii bucãtari vor avea astãzi ocazia sã afle diferenta dintre o chiftea, o pârjoalã si un burger, sã gândeascã si apoi sã facã cea mai bunã alegere în ceea ce priveste consumul” a declarat Elena Diaconu. Majoritatea tinerilor care s-au decis sã facã parte din proiect au fost adusi împreunã de dorintã de face parte dintr-o echipã bine organizatã si de posibilitatea de a învãta sã fie mai sãnãtosi, mai responsabili, mai implicati în fenomenele ce se dezvoltã în jurul lor. “ M-am decis sã fac parte din echipa Gastrotur pentru cã mi-a plãcut initiativa de a combate activ isteria fast-food. Eu sunt elevã la un profil legat de alimentatie si cred cã promovarea unei alimentatii sãnãtoase face parte din datoria mea” a declarat Ionela Vulpescu, una din liceenele implicate în proiect

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.