spot_img
spot_img
8.6 C
Vaslui
03-apr.-2025

Vicepreședintele Costel Zară operează primele schimbări la Protecția Copilului: zeci de posturi desființate, centrele pentru minori, eficientizate

- Advertisement -

MODIFICĂRI… Costel Zară, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, care are printre responsabilități și asistența socială din județ, a venit cu primele propuneri de reorganizare a centrelor care au ca beneficiari copiii. În multe dintre aceste centre, angajații tăiau frunze la câini, lucru constatat în urma controalelor efectuate. Despre câteva astfel de centre, cotidianul Vremea Nouă a tot scris în ultima perioadă, mai ales de cele în care beneficiarii erau chiar copiii angajaților, aduși acolo doar pentru ca părinții lor să-și justifice salariile. În loc să-și recunoască greșelile și să rezolve problemele, conducerea DGASPC Vaslui a ales să dea în judecată ziarul nostru și pe redactorul care a făcut aceste dezvăluiri. În urma celor mai recente controale, s-au propus modificări de organigramă, fiind desființate zeci de posturi. Acolo unde salariile nu se justifică, s-au operat relocări, cu scopul ca eficiența centrelor pentru minor să crească. “Vor urma centrele unde avem ca beneficiari adulții și apoi aparatul Direcției, care este în analiză. Toate aceste măsuri au la bază principiile după care noi ne ghidăm la Consiliul Județean Vaslui și anume eficiență, transparență și decență. Vrem ca toate aceste principii să fie însușite de toate instituțiile aflate în subordinea CJ”, a declarat Costel Zară în timpul ședinței legislativului din această săptămână.

Nouă complexuri de servicii comunitare din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui au fost reorganizate, oficial, în această săptămână, după ce consilierii județeni și-au dat acordul în acest sens. Motivele oficiale sunt mai multe, pornind de la diminuarea numărului de beneficiari, îmbunătățirea calității serviciilor, eficientizarea cheltuielilor de funcționare și a cheltuielilor de personal și terminând cu necesitatea implementării măsurilor impuse de către AJPIS Vaslui. Neoficial, se pare că noul vicepreședinte al CJ Vaslui responsabil cu asistența socială din județ ar fi făcut mai multe controale la aceste complexuri, iar ce a găsit nu i-a plăcut deloc.

Desființări și modificări de posturi la Complexul de Servicii Comunitare nr.1 Vaslui

În procesul de reorganizare, Complexul de Servicii Comunitare nr. 1 Vaslui rămâne cu aceeași structură: Echipa Pluridisciplinară, Centrul de Consiliere și Asistență Specializată a Copiilor cu Tulburare de Spectru Autist, Centrul Maternal, Serviciul Alternativ de protecție de Tip Familial și Compartimentul administrativ. Acest complex funcționează în prezent cu un număr de 58 de posturi, iar în contextul reorganizării se propun modificări pentru un număr de patru funcții vacante de execuție, în regim contractual și totodată desființarea următoarelor funcții: un post de coordonator personal de specialitate, două posturi de terapeut ocupațional debutant și un post de instructor de educație principal. Urmare a reorganizării, numărul de personal se diminuează așadar cu patru posturi, schema de personal urmând să aibă un număr de 54 de posturi, din care un post de conducere.

Schimbări importante la Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Vaslui

Acest complex de servicii comunitare are în structură o Echipă Pluridisciplinară, Centrul de Primire în Regim de Urgență, Telefonul Copilului, și Compartimentul Administrativ. Acest complex de servicii comunitare funcționa cu un număr total de 49 de posturi, însă după reorganizare au rămas cu un total de 41 de posturi, din care un post de conducere. Aici se vor desființa un post de coordonator personal de specialitate, un post de de asistent social specialist, un post de psiholog stagiar, un post de asistent medical debitant, un post de instructor de educație principal, două posturi de lucrător social și un post de muncitor calificat II. În cadrul acestui Complex de Servicii Comunitare nr. 2 Vaslui, Centrul de Recuperare pentru Victimele Violenței în Familie, se desființează și se înființează Locuința Maxim Protejată pentru Persoane Vârstnice Vaslui, ca urmare a necesității implementării măsurilor impuse de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui. Această Locuință Maxim Protejată pentru Persoane Vârstnice Vaslui va avea o capacitate de 8 locuri și va funcționa în imobilul situat pe str. Slt. Ioanesei Adrian, schema de personal propusă având 9 funcții de execuție. Beneficiarii acestui serviciu social vor fi transferați de la CSCA Huși.

Diminuare de opt posturi și la CSC 3 Vaslui

În ceea ce privește structura Complexului de Servicii Comunitare nr. 3 Vaslui, aceasta este compusă din Echipa Disciplinară, Centrul de Zi de Recuperare pentru Copilul cu Dizabilități, Modulul de Tip Familial și Compartimentul Administrativ. În urma reorganizării, s-a propus ca o funcție vacantă de execuție să fie modificată din lucrător social în infirmieră, și un număr de patru funcții vacante de execuție în regim contractual să fie redistribuite din statutul de funcții al Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 Vaslui. Este vorba de un terapeut ocupațional și un asistent medical, care se vor muta de la CSC 1 la Echipa Pluridisciplinară a CSC 3, și de doi asistenți medicali tot de la CSC 1 care vor fi mutați la Modulul de Tip familial aparținând CSC 3. Urmare a propunerii de reorganizare, la CSC 3 se vor desființa următoarele funcții: un post de coordonator de specialitate, un post de asistent social principal, un post de asistent medical debutant, un post de terapeut ocupațional debutant, un post de lucrător social principal, două posturi de lucrători sociali și un post de administrator I.

Și Complexul de Servicii Comunitare “Neculai Roșca Codreanu” Bârlad se reorganizează

Complexul de Servicii Comunitare “Neculai Roșca Codreanu” Bârlad funcționează în prezent cu un număr total de 78 posturi, conform statului de funcții. O primă modificare propusă se referă la modificarea statului de funcții al personalului ce vizează transformarea unui post vacant de execuție în regim contractual de terapeut ocupațional(S), grad profesional debutant, în terapeut ocupațional, în vederea promovării persoanei care a susținut și a promovat examenul de promovare pentru care s-a organizat concursul. O altă modificare propusă se referă la reorganizarea complexului prin desființarea unui număr de 9 funcții în regim contractual (o funcție de conducere și 8 funcții de execuție), transformarea unui număr de 8 funcții contractuale de execuție, mutarea definitivă a 5 posturi și desființarea a două componente funcționale din cadrul complexului, respectiv Casa cu grădină și Centrul de Consiliere și Asistență Specializată a Copiilor cu Tulburare de Spectrul Autist (TSA), activitățile desfășurate în cadrul acestui serviciu social urmând a fi preluate de către Centrul de Zi de Recuperare pentru Copilul cu Dizabilități din cadrul complexului. Totodată, se propune modificarea structurii Serviciului Alternativ de protecție de tip familial, și anume SAPTF 3-4, a cărui structură este formată din două apartamente. Această structură își va schimba denumirea și grupul țintă și va intra în componența Complexului de Servicii Comunitare nr.2 Bârlad ca SAPTF 3, iar SAPTF 4 din cadrul acestui serviciu al Complexului de Servicii Comunitare “Neculai Roșca Codreanu” Bârlad se va redenumi și va deveni SAPTF 3. De asemenea, se propune înființarea unui nou serviciu social, Locuința Maxim Protejată pentru Persoane Vârstnice Bârlad, prin desființarea componentei Casei cu gradină din cadrul complexului.

Complexul de Servicii Comunitare nr.2 Bârlad va avea cu 13 posturi mai puțin

Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad funcționează în prezent cu un număr total de 64 posturi, conform statului de funcții al personalului. O primă modificare, ce se propune în cadrul acestui complex, se referă la transformarea unui număr de 2 funcții în regim contractual de execuție, ocupate, în vederea promovării personalului care a susținut și a promovat examenul de promovare pentru care s-a organizat concursul, după cum urmează: postul de terapeut ocupațional(S) se transformă în terapeut ocupațional, grad profesional principal, iar postul de asistent social debutant(S) se transformă în asistent social, grad profesional practicant. Cea de-a doua modificare are ca obiect reorganizarea complexului ce constă în desființarea unui număr de 13 funcții în regim contractual (o funcție de conducere și 12 funcții de execuție), transformarea unui număr de 2 funcții contractuale de execuție, mutarea definitivă a 5 posturi și desființarea componentei funcționale din cadrul complexului, respectiv, Centrul de Recuperare pentru Copii cu Tulburări de Comportament – activitatea centrului fiind preluată de către Modulul de tip familial din cadrul Complexului de Servicii Comunitare nr.3 Vaslui. Totodată, o altă propunere de modificare vizează Centrul multifuncțional, care își va diminua capacitatea la 3 locuri, ca urmare a reducerii semnificative a numărului de beneficiari și, în același timp, își va schimba și locația, urmând ca activitatea centrului să se desfășoare în imobilul situat în municipiul Bârlad, str. Epureanu. Într-un final, s-a propus reorganizarea Complexului de Servicii Comunitare nr.2 Bârlad din structura DGASPC Vaslui, ca și componentă funcțională fără personalitate juridică, cu următoarea componență: a) Echipa Pluridisciplinară – 9 posturi; b) Centrul de Zi pentru Consiliere și Sprijin Părinți/Copii – cu o capacitate de 30 beneficiari/zi – 4 posturi; c) Centrul de Primire în Regim de Urgență – cu o capacitate de 12 locuri – 6 posturi; d) Echipa Mobilă – 5 posturi; e) Centrul Multifuncțional – cu o capacitate de 3 locuri,- 4 posturi; f) Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Victimele Violenței în Familie – cu o capacitate de 20 beneficiari/zi – 6 posturi; g) Cabinet medical – 5 posturi și Compartiment Administrativ – 11 posturi.

Modificări importante și la Complexul de Servicii Comunitare pentru Persoane cu Dizabilități Bârlad

Complexul de Servicii Comunitare pentru Persoane cu Dizabilități Bârlad funcționează în prezent cu un număr total de 83 posturi, iar o primă modificare ce se propune în cadrul acestui complex se referă la modificarea statului de funcții al personalului prin transformarea unui număr de 2 funcții în regim contractual de execuție, ocupate, în vederea promovării personalului care a susținut și a promovat examenul de promovare pentru care s-a organizat concursul după cum urmează: postul de lucrător social(M) se transformă lucrător social, grad profesional principal, iar postul de terapeut ocupațional(S) se transformă în terapeut ocupațional principal. Cea de-a doua modificare propusă se referă la reorganizarea acestui complex, prin desființarea unui număr de 7 funcții în regim contractual (o funcție de conducere și 6 funcții de execuție), transformarea gradului profesional al unei funcții contractuale de execuție, desființarea componentei funcționale – Casa de Tip Familial nr.2 și înființarea unui nou serviciu social, Locuința Maxim Protejată pentru Persoane Adulte cu Dizabilități nr.1 în cadrul complexului. Având în vedere faptul că o parte din beneficiarii serviciilor sociale pentru protecția copilului au împlinit vârsta de 18 ani, s-a impus transferul acestora către serviciile sociale destinate persoanei adulte cu dizabilități și, în acest sens, s-a propus desființarea Casei de tip familial nr.2 din cadrul acestui complex și înființarea Locuinței Maxim Protejată pentru Persoane Adulte cu Dizabilități nr.1. Crearea acestui nou serviciu social este justificată și de necesitatea creșterii gradului de acoperire cu servicii sociale destinate tranziției tinerilor cu dizabilități, de la sistemul de protecție specială a copilului către sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități.

Patru posturi mai puține și la Complexul de Servicii Comunitare Negrești

Complexul de Servicii Comunitare Negrești funcționează în prezent cu un număr total de 34 posturi. Aici, reorganizarea propusă presupune: desființarea unui număr de 4 posturi, transformarea unei funcții contractuale de execuție și mutarea definitivă a unui post. În vederea uniformizării structurii de personal și a eficientizării activității în cadrul întregului complex, pentru a răspunde nevoilor beneficiarilor, se propune modificarea statelor de funcții pentru toate componentele funcționale ale Complexului de Servicii Comunitare Negrești. Astfel, se propune reorganizarea Complexului de Servicii Comunitare Negrești din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, ca și componentă funcțională fără personalitate juridică, cu următoarea componență: Echipa Pluridisciplinară -8 posturi; Serviciul Alternativ de Protecție de Tip Familial cu următoarea componență: 1. Casă de Tip Familial – 5 posturi; 2. Casă de Tip Familial nr.2, – 5 posturi. Centrul de Zi de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități (CZRCD), cu o capacitate de 8 beneficiari/zi – 8 posturi; d) Compartiment Administrativ – 3 posturi.

Complexul de Servicii Comunitare Fălciu, un minus de două posturi

Acest complex funcționează în prezent cu un număr total de 24 posturi. Modificarea statului de funcții al personalului din cadrul complexului se referă la reorganizarea acestuia, ce presupune doar desființarea a două funcții contractuale de execuție și mutarea definitivă a uneia, în scopul uniformizării structurii de personal, adaptată la numărul, vârsta și nevoile beneficiarilor complexului. Astfel, se propune reorganizarea Complexului de Servicii Comunitare Fălciu din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, ca și componentă funcțională fără personalitate juridică, cu următoarea componență: a) Echipa Pluridisciplinară – 8 posturi, b) Casa de Tip cu o capacitate de 12 locuri – 5 posturi; c) Casa de Tip Familial cu o capacitate de 12 locuri – 5 posturi; d) Compartiment Administrativ – 3 posturi. Ca urmare a reorganizării, numărul de personal se diminuează cu 2 posturi, schema de personal cuprinzând un număr total de 22 posturi.

Complexul de Servicii Comunitare Huși, singurul unde schema de personal rămâne aceeași

Complexul de Servicii Comunitare Huși funcționează în prezent cu un număr total de 32 posturi. Aici, modificarea propusă se referă la reorganizarea complexului, prin transformarea unui număr de 8 funcții contractuale de execuție, în scopul uniformizării structurii de personal, adaptată la numărul, vârsta și nevoile beneficiarilor complexului. Astfel, se propune reorganizarea Complexului de Servicii Comunitare Huși din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, cu următoarea componență: a) Echipa Pluridisciplinară – 7 posturi; b) Casă de tip familial cu o capacitate de 12 locuri – 5 posturi – 6 posturi; c) Centrul de Zi de Recuperare pentru Copilul cu Dizabilități cu o capacitate de 12 beneficiari/zi – 9 posturi; d) Centrul de Intervenție în Regim de Urgență pentru Victimele Infracțiunilor – 4 posturi; e) Locuința Protejată Venus cu o capacitate de 6 locuri – 5 posturi. Ca urmare a reorganizării, numărul de personal rămâne același, schema de personal cuprinzând un număr total de 32 posturi.

Costel Zară, vicepreședintele CJ Vaslui: “vor urma și alte schimbări”

ANALIZĂ… În cadrul ședinței de Consiliu Județean de luni, vicepreședintele instituției, Costel Zară, a explicat care au fost motivele ce au stat în spatele acestor modificări de organigramă, dar și care sunt planurile de viitor ale Consiliului Județean Vaslui. “Analiza noastră, de la nivelul conducerii Consiliului Județean Vaslui, a fost ceva mai complexă. Cred că digitalizarea nu ne va putea înlocui niciodată pe noi, ca oameni care lucrăm cu beneficiarii aflați în nevoie. În schimb, sarcinile trasate de către domnul președinte către mine vizează tot ceea ce înseamnă protecția socială la nivelul județului Vaslui, fie că vorbim de DGASPC, fie că ne referim la cele două centre medico-sociale de la Codăești și Băcești. Și acolo vom face o analiză și vom veni în fața dumneavoastră cu o propunere de reformă. Azi venim în fața dumneavoastră cu o primă etapă a acestei reforme în ceea ce privește DGASPC Vaslui, mai exact cele 9 complexuri de servicii unde avem ca beneficiari copiii. Vor urma centrele unde avem ca beneficiari adulții și apoi aparatul Direcției, care este în analiză. Toate aceste măsuri au la bază principiile după care noi ne ghidăm la Consiliul Județean Vaslui și anume eficiență, transparență și decență. Vrem ca toate aceste principii să fie însușite de toate instituțiile aflate în subordinea CJ. Date fiind discuțiile referitoare la demografia aflată pe un trend descendent, ne-am dorit să eficientizăm activitatea acolo unde nu mai sunt beneficiari prin relocarea personalului acolo unde este nevoie de el. Dincolo de închiderea activității la anumite servicii sociale și relocarea personalului, avem în vedere și închiderea centrului pentru bătrâni de la Huși, înființând totodată două servicii sociale pentru adulți, acele locuințe maxim protejate, atât la Vaslui cât și la Bârlad pentru a reloca beneficiarii din acel centru și a putea închide acea clădire care nu mai îndeplinește niciun criteriu. Abordarea noastră carteziană trebuie continuată și pe alte planuri, urmând ca pentru orice proiect care va fi dezvoltat, orice axă de finanțare care va fi accesată pe această zonă, noi să venim în fața consilierilor județeni pentru a contribui împreună la dezvoltarea serviciilor sociale”, a precizat vicele CJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

42 COMENTARII

  1. Ba proștilor, nu da afara nimic, că aia sunt votanții de serviciu😉 iar daca ii da afara, le găsește altceva in altă parte!! Asta e tot bugetar, cum să lovească în bugetarii lui, oamenii de încredere la vot. Așa că va bucurați degeaba, sa nu crească numărul lor😁😁🤣

  2. Poate reușește sa facă acea curățenie de care instituția are mare nevoie. Lipitorile sa plece acasă sa rămână doar cei care muncesc cu adevărat.

    • Și speri aceasta deoarece a părut mai deunăzi competent să planteze un pom.

      Nu a plantat, doar a făcut figurație pentru poză! De unde știu? Am trecut după eveniment pe stradă și toți pomii erau plantați cu coroanele în aer, adică poziționați corect.

  3. Poate reușește sa dea afara 90% din paraziții aia bugetari care nu produc nimic de ani de zile. Paraziți de bugetari care nu au ce cauta acolo și peste tot. Bugetarii aduc sărăcia tarii ca nu produc nimic . Decit maninca banu statului…. atit

    • Te încălzești la rece! Ai aflat că au fost înlocuiți incompetenții, șefi, pseudospecialiști și vântură instituție fără obiectul muncii sau dacă au lucrează alții pentru ei? Ai aflat că cei care sunt dovediți corupți sunt eliminați? Dacă nu ai aflat asta, paraziții bugetari vor fi tot acolo, unii făcând umbră pământului degeaba, alții aducând daune.
      Esența eficientizării este nu atât de mult eliminarea salariaților, ci reorganizarea acestora astfel încât instituția în ansamblul ei să ofere servicii vizibil îmbunătățite în relație cu toți beneficiarii de oricare categorie!
      Spre exemplu: beneficiarii serviciului pentru adulții cu dizabilități să plece din instituție bine și atent informați, îndrumați și consiliați, astfel încât să nu mai umple enervați autobuzele povestind despre ce tâmpenii le-a transmis vreun lucrător pe un ton de somitate internațională de vârf care este obligat să se aplece să ofere condescendent informații oricărui necăjit. Relația corectă este cea umană, nicidecum de dominare superioară; cu atât mai mult cu cât majoritatea angajaților sunt destul de slab pregătiți în cam oricare domeniu.
      Alte exemple sunt toate celelalte servicii de prevenire, protecție familială, rezidențială a tuturor, adopție…

      DGASPC are un număr foarte mare de beneficiari și necesită mult personal! Este însă, inadmisibil ca acesta să fie angajat pe alte criterii decât competența. Competența poate fi evaluată simplu, analizând rezultatele activității fiecărui serviciu conform unor indicatori clari care se referă la progresul real al bunăstării și dezvoltării beneficiarilor care intră în relație cu instituția și ies din sistem având o traiectorie corectă și asumată în viață.

      • Foarte adevărat, marea problema este ca pe lângă cei care sunt de buna credință depun o muncă enormă, sunt angajate tot felul de persoane care nu dau pe la serviciu iar dacă vin stau toată ziua fără sa facă nimic iar problemele se cunosc dar nimeni nu face nimic

  4. Eu ,as putea vorbi multe ,am participat,am fost de fata,am stat peste program,am auzit multe,am inregistrat multe chair cu acordul Lui ,dar din pacate numainlucrez acolo.Acest om este un jeg,un parvenit,povestea cum primea banii de la fostul Presedinte,dupa ce la instalat director,ca la examen el a copiat,la engleza a fost ajutat,multe ,multe….vine o zi sycces domnule cazacu Drago’s Andrei

  5. Daka ar stii Domnul trifan,cat de barfit este de cazacu directorasul pulii in birou ,cu altii si altele ar muti,I ar stabinima in spatiu dlui Presedinte

    • Știe, dar nu îl lasă Jiminy, greierașul vorbitor, conștiința lui Pinocchio să aibă coloană vertebrală. Rolul lui în partid este de executant. Bucă Zară, asemenea!

  6. Dle Trifan,dar firma de curatenie a lui tudorel buzatu a primit aceptul sa prinda contract la dgaspc ,ca tudorel cam vine Des la cumatru cazacu si staubinchisi in birou

    • Începutul a ce? Începutul sfârșitului? Ăla a început de mult!

  7. Costel ; Costele pe sotul meu ,vivi iulian ,sa puneti sef la centru la paiu,dam benefiaciarii de servicii sociale la Cristina penisoara si facem centru de batrani,asa mi a zis dragoooossss,

    • Este unul dintre cele mai importante obiective! Să creăm și locuri de rezidență pentru noi beneficiari vârstnici! Cine poate fi mai potrivit decât soțul Vivi care a demonstrat că reușește cu succes ieșiri naturale din sistem? Prin deces! Cu vârstnicii nici măcar nu se declanșează anchete! Dacă un inteligent cu funcție de director adjunct protecția copilului a spus în acea situație ”mai mor copii”, despre vârstnici nici nu mai comentăm! Atât a dat Domnul!

      • Asa este. A mai fost un caz când s a sinucis un adolescent, iar replica domnului director de copii, iar pentru a nu se crea confuzii, Dl. DOHOTARU, replica a fost aceeași…,, se mai sinucid copiii”….

        • Dacă nu își recunoaște responsabilitatea, este unul dintre cei care trebuie să părăsească sistemul de protecție imediat și definitiv! Iată criteriile schimbărilor pe care le are de făcut BUCĂ-Zară

    • Domnule Zară, spuneți – i lui Dragoș Cazacu, care e prea tănău și prea plin de aerele care l umflă și l face sa fie vid pe dinăuntru, că madam Penișoară, madam Iacob și dl. Dohotaru, acest trio format de psihopata Armeanu, îl va linșa și l va arunca în prăpastie la primul pas, asa cum au făcut și cu predecesorii care i au pus în funcții. Știe Cazacu că de la prieteni i se va trage sfârșitul?!? Nu știe. Domnule Zară, umiliți-l cum va umilea el, când o făcea pe cocoșul. Ce mai cocoș… De kkt

  8. De candn e chemat ia deranjat jucaria costel Lui cazacus, tuna si umbla ca un turbat prin dgas prin centre,ce zici dmn Presedinte Trifan,costel sa bagat la mutari mici ,dvoa stra cand faceti mutarea mare ,cu cel cu bete infipte n cur ,aparat de mers pe drum….

  9. Felicitari dmn Presedinte Trifan ,pentru mutarea de la spital, ATI adus in om adevarat ,in om dedicat muncii si bun professional,dar la dgaspc cand faceti mutarea ,marea schimbare,al fustratului de cazacu, e turbat decand ATI dat frau liber Lui costel sa intre in jucaria Lui cazacu,ce bot are,de drogat

  10. Gata cu angajatul pe ochi frumoși și atât. Verificați pontajele. Sunt făcute în fals. Sunt persoane care nu vin zile la rând la birou și iau salariu egal cu cei care prestează zilnic. Exemplul lui Dragnea nu este suficient pentru conducerea DGASPC.

  11. Cum de unii au cite doua norme in doua institutii… si cistiga cu nemiluita…. ,,, pe cind competenta si pregatirea profesionala vor fi criteriile de ocupare a unor posturi bugetare..

  12. E bine macar are intentii de a aplica legea referitoare la reducerea personalului bugetar. Pe cind si in alte institutii? In invatamant de exemplu… laborantii, bibliotecarii, consilierii scolari.. paznicii , personal de intretinere etc, la centrul de consiliere CJRAI,, un nr. Foarte mare,la casa corpului didactic idem , la inspectoratul scolar multi… multi angajati fara obiectul muncii…

  13. Foarte interesant! Felicitări, domnule Zară, pari a fi unul dintre puținii care chiar își dorește sa facă ceva în domeniul acesta!

    • Care sânge, care instalație? El a mers pe acolo plin de el, aia l au primit cu băi Costele, cum credeți că ar mișca în front unu care abia scotea capul la Bârlad? El se dă deodată deștept pe la CJ, că gata a priceput el tot, e ușor s o dea in curul AJPISului că ei au trasat măsuri și trebuie făcut. De văzut că acolo sunt cu una sau doua excepții, doar doamne ce au lucrat până de curând la Direcție. Cum merg ele în control acolo, oare? Plus una care are soț la Protecție. Și tot așa… Și iaca ne am făcut că am făcut curățenie pe locuri goale

  14. Interesant! Vila și masina cu ce bani le a luat? Spagi la Complexul de Servicii Comunitare Barlad Codreanu? Cățelul fostei senatoarea Gabriela Crețu? Angajări, adopții nelegale, multe altele, nu mai scăpăm de ciuma roșie. Votam Simion! Câte amante are Zara? :))))

  15. Ce reorganizare?! Se muta unii pe alte funcții calde bine plătite. Dgaspc este jucăria CJ ,a nu se uita ca dragnea a făcut pușcărie pentru angajări fictive tot la dgaspc .

    • Cine? Branga a lui ala de a arestat o, am auzit ca e fictiv acolo. Toată ziua umblă prin Bârlad și zice ca șefu o lasă să lucre de acasă. Zice că e lux la protecția copilului, că se duce când vrea mușchiul ei, iar domnul Cazacu e prieten cu ea și o ponteaza 8 ore pe zi, ca ea a fost procuror și o respecta tare șefu. Vrem și noi sa lucram asa acolo.

    • Au fost făcute și mutări, au fost restructurate posturi, unele modificate! Toate astea sunt bugetate la început de an, chiar și alea neocupate. Faptul ca se subțiază organigrama e un lucru bun pt bugetul public!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.