Stranierii, pusi la zid de USL
ROMÂNI FÃRÃ DREPTURI… Peste 50 de mii de vasluieni plecati la muncã în tãrile Uniunii Europene vor fi privati de dreptul lor constitutional de a vota. Ieri, Guvernul Ponta a decis sã facã un fel de mini-recensãmânt, pe parcursul lunii august. Ponta si Antonescu vor sã elimine de pe listele electorale permanente pe acei vasluieni care au domiciliul în Vaslui, Munteni de Sus sau Vãleni, de exemplu, si care lucreazã în Italia, Spania, Franta sau Marea Britanie, pe motiv cã nu mai locuiesc în tarã si nu au ce sã caute pe listele electorale permanente. „Dacã au domiciliul în acele tãri, si-au cumpãrat case acolo, nu mai au ce sã caute pe listele electorale permanente. Nu este normal. Ei trebuie sã voteze pe liste suplimentare în tãrile în care muncesc sau locuiesc, nu mai au ce cãuta pe listele electorale din comunele sau orasele din care provin.”, explicã prefectul judetului, Radu Renga. Grav este cã, în acest rãzboi cu presedintele suspendat Traian Bãsescu, cuplul Ponta-Antonescu vrea sã scoatã în afara legii milioanele de români plecati la muncã în strãinãtate, sãtui de sãrãcia din România.
Din judetul Vaslui, conform unor date neoficiale, au plecat la muncã în tãrile Uniunii Europene în jur de 50 de mii de persoane, oameni care nu au mai rezistat în sãrãcia de acasã si au plecat în lumea mare pentru a-si cãuta o soartã mai bunã. În plin rãzboi cu Bãsescu, cuplul malefic Ponta-Antonescu a decis sã-i scoatã în afara legii si a tãrii-mamã pe cei plecati la muncã în strãinãtate. Vãzând cã referendumul a esuat, neîntrunind conditiile de validare, USL a anuntat urmãtoarea miscare, în dorinta lor furibundã de a scãpa de presedintele ales al României. Ieri, premierul Victor Ponta a convocat o videoconferintã cu prefectii si cu reprezentantii autoritãtilor locale, la care a participat si primarul Vasluiului, Vasile Pavãl, anuntând cã se va face actualizarea listelor electorale. În cadrul reuniunii, s-a anuntat cã, în perioada urmãtoare, va fi efectuat un fel de mini-recensãmânt. „Facem în 20 de zile un mini-recensãmânt, dar doar dacã mai existã omul sau nu mai existã”, a spus Ponta, cel care angajeazã toate fondurile de care dispune, banii statului român, în bãtãlia sa cu Traian Bãsescu, angajând si un recensãmânt, dupã miile de miliarde cheltuite cu referendumul.
Atentie, cãpsunari, Guvernul Ponta nu vã mai suportã!
Supãrarea lui Ponta vine de la faptul cã oamenii plecati din satele vasluiene, luând în calcul populatia judetului nostru, apar pe listele electorale permanente, desi sunt plecati la muncã în tãrile UE. Pesedistii si amicii lor de Uniune, liberalii, spun cã oamenii din Munteni de Sus plecati în Italia rãmân cetãteni români, pot vota, dar nu mai pot fi trecuti în listele electorale din comuna lor natalã, în care au si domiciliu. O tâmpenie fãrã margini, nãscutã din dorinta lor furibundã de a-l scoate pe Bãsescu de la Cotroceni în mod definitiv. Practic, USL nu recunoaste listele electorale permanente, pe care se aflã mai mult de 18 milioane de români, si cere ca acele trei milioane de români alungati de sãrãcie în strãinãtate sã nu mai fie trecuti pe listele din tara natalã. O decizie unicã în lumea civilizatã, care aratã cã lovitura de stat a USL este aproape de a reusi. „Ceea ce noi vom face în perioada urmãtoare este un mini-recensãmânt, fãrã atâtea formulare câte avea Institutul de Statisticã, unul singur. Noi verificãm listele electorale permanente, dupã care am organizat referendumul: dacã acele liste sunt valide sau nu. Existã situatii care nu concordã cu ceea ce am considerat noi ca fiind în regulã la referendum. Propunerea noatrã este: vom face comisii la nivel local, formate din primar, secretarul unitãtii administrative, seful serviciului public comunitar, un reprezentant al serviciului, reprezentantul inspectoratului de politie, scolar, directia judeteanã de finante; la nivel de judet, prefect, presedintele CJ etc.”, a anuntat ministrul de Interne, Ioan Rus. Practic, USL stârneste prin acest mini-recensãmânt, o furtunã în rândul milioanelor de români plecati în strãinãtate, oameni care se vãd exclusi de pe listele de votare din tara lor natalã.
USL calcã în picioare statul de drept. UE ne avertizeazã cu excluderea!
Ministrul Administratiei, Victor Paul Dobre, a explicat si el, pas cu pas, cum se va desfãsura actiunea de „curãtare” a listelor electorale. „Este important ca, la nivelul fiecãrei comunitãti locale, sã se constituie comisii pe fiecare sectie de votare, pentru cã baza de verificare sunt listele electorale de la fiecare sectie de votare care sunt la primãrii. Toatã actiunea se desfãsoarã sub coordonarea unei comisii constituitã la nivelul judetului, care cuprinde prefectul, presedintele consiliului judetean, directorul de la statisticã”, a spus Paul Dobre. „O facem direct pe sectiile de vot. Fiecare sectie de votare are o mie si ceva de persoane. Acolo sunt listele. Nu verificãm altceva decât concordanta între componenta nominalã a listei si existenta persoanei fizice. Si va trebui sã meargã… Va trebui luni sau marti o Hotãrâre de Guvern, prin care împuternicim institutiile descentralizate, primarii, mã rog, cine vom stabili, sã facã acest lucru, da. Numai cã la recensãmânt sunt o sutã de formulare, cã acolo e recensãmântul populatiei si locuintelor. O discutie de acest fel acolo dureazã o jumãtate de orã, aici dureazã trei secunde”, a mai spus ministrul de Interne la un post de radio national.
Ponta este preocupat de mortii care au „votat”
Ponta a ordonat, în nebunia sa legatã de demiterea lui Bãsescu, sã se verifice si problemele legate de numãrul de morti din ultimul an, care nu ar fi fost radiati de pe listele electorale permanente. A gândit si niste scenarii halucinante, care uimesc Europa întreagã. „Cei care au decedat în altã localitate, fie în spitale mari fie într-o altã localitate, si nu s-au transmis documentele de deces pentru a fi înscrise în localitatea de domiciu si a fost scos practic de pe lista electoralã si al doilea tip de situatii – cetãtenii români care au decedat în strãinãtate. Înteleg cã aceste date sunt transmise numai cãtre sectorul 1 din Bucuresti”, ar fi spus Ponta. În privinta recensãmântului, ministrul Rus a spus cã la nivelul comunitãtilor rurale vor fi întrebati vecinii: „Acolo, dacã merg primarul si câtiva locuitori de nãdejde ai satului, rezolvã asta în trei zile, în fiecare sat. La oras va fi mai complicat. O sã vedem. Am cerut tuturor primãriilor, prefectilor, pânã marti sã ne dea si sugestii si eventuale probleme pe care ei anticipeazã cã pot apãrea, astfel încât sã le putem rezolva”. La Vaslui, zecile de primari USL au fost pusi deja în prizã si vor fi trimisi pe teren sã verifice câti oameni mai au în comune, câti au murit si dacã nu s-au actualizat situatiile pe liste. „Este o nebunie. Nu se poate asa ceva! Când moare un locuitor, este anuntat imediat Serviciul de Evidentã a Persoanelor, nu se poate! Ne pun pe drumuri degeaba!”, spune un primar vasluian. Prefectul judetului, Radu Renga, are propria variantã despre ceea ce vrea sã facã Guvernul. „Vedetele acestui recensãmânt vor fi primarii, pentru cã ei trebuie sã facã recensãmântul. Nu stiu ce va fi în situatia în care primarii nu vor face acest recensãmânt, cred cã sunt puncte în lege care-i obligã la asta. Se doreste ca persoanele decedate sã nu mai aparã pe listele electorale permanente. Dacã omul a decedat în altã localitate decât localitatea lui de domiciliu, cine mai stie cã a decedat? L-a informat cineva pe primar? Nu stiu, vom vedea”, afirmã Renga.
„Nu poate sã aparã pe liste un cetãtean din Rebricea care stã la Londra!”
„Nu pot sã comentez termenul de 20 de zile stabilit de Guvern. În privinta celor care au plecat din România si au domiciliul în strãinãtate, nu mai au ce cãuta pe listele electorale permanente din România. Nu poti sã treci pe aceste liste un cetãtean din Rebricea care este la Londra, de exemplu. Dânsul poate sã voteze, va fi pe listele suplimentare din strãinãtate, dar nu va mai fi pe listele electorale permanente, asta e problema”, explicã prefectul judetului, Radu Renga.
Cine manipuleazã datele de la Evidenta Persoanelor?
Presedintele suspendat, Traian Bãsescu, l-a acuzat pe seful de la Evidenta Populatiei, chestorul Constantin Manoloiu, cã „a mintit” ori înainte, ori dupã referendum. „Decizia CCR a fost generatã de un chestor – sã nu ne facem iluzii cã ministrul de Interne nu a stiut si nu a fost aranjatã cu el – i-a scris ministrului de Interne cã cifrele nu sunt bune. Este clar cã Ioan Rus a dat o dispozitie pe data de 2, dupã ce pe 1, ca de altfel si înainte de desfãsurarea referendumului, dãduse dispozitie sã dea cifra corectã. Pe data de 2, Ioan Rus a dat dispozitia sã blocheze decizia Curtii Constitutionale, si atunci chestorul sef cu Evidenta Populatiei nu a fãcut decât sã se execute, numai cã Ioan Rus si chestorul trebuiau sã stie un lucru. Au vãzut cazul Adrian Nãstase, când cel care a dat dispozitia si a fost beneficiar, omul politic, a primit doar doi ani de închisoare, pe când functionarii care au executat fapta ilegalã au primit 5, 6, 7 ani. Deci, eu cred cã domnul chestor nu a învãtat nimic din cazul Nãstase”, a sustinut Traian Bãsescu.