spot_img
0.9 C
Vaslui
05-dec.-2024
spot_img

Vasluieni, atentie la cadourile pe care le cumpãrati de Mos Nicolae. InfoCons anuntã noi alerte europene

- Advertisement -

JUCÃRII… Vasluienii care se pregãtesc sã cumpere cadouri de Mos Nicolae sau Mos Crãciun trebuie sã fie atenti la produsele pe care le achizitioneazã. InfoCons a anuntat cã au fost emise noi alerte europene pentru jucãrii care prezintã risc chimic, risc pentru mediu si risc de sufocare. Spre exemplu, pãpusa de pastic GLO-UI GIRLS prezintã risc chimic. „Materialul plastic al bratelor si picioarelor pãpusii contine o cantitate excesivã de ftalat de bis(2-etilhexil) (DEHP) si ftalat de dibutil (DBP) (valori mãsurate: 0,96 % si, respectiv, 0,35 % din greutate). Acesti ftalati pot dãuna sãnãtãtii copiilor, cauzând posibile daune sistemului reproducãtor sau ficatului. Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH”, a transmis InfoCons.

O altã jucãrie nerecomandatã copiilor este masinuta Feed – tank. „Jucãria auto din plastic este în diferite culori (albastru, galben, verde, rosu), cu o fatã vopsitã, patru roti cu un mecanism inertial care asigurã rularea. Prezintã rezervor mobil cu capac transparent din plastic si douã duze pentru furtun. Masina de jucãrie din plastic are piese mici, iar un copil mic le poate pune în gurã si se poate sufoca. Produsul nu respectã cerintele Directivei privind siguranta jucãriilor si nici standardul european EN 71-1”, a transmis InfoCons.

556 de alerte europene privind diverse tipuri de jucãrii cu riscuri în 2024

Alte jucãrii prezintã risc pentru mediu. Spre exemplu, jocul de popping electric, marca Pop Game – Animals: „lipitorii din produs au o concentratie excesivã de plumb si cadmiu (valoare mãsuratã de pânã la 52 % si, respectiv, 0,2 % în greutate). Cadmiul se bioacumuleazã si prezintã un risc pentru mediu. Plumbul reprezintã un risc pentru mediu. Directiva privind restrictiile de utilizare a anumitor substante periculoase în echipamentele electrice si electronice (Directiva RoHS 2)”. Atentie: toate produsele identificate în sistemul European de alertã au un grad de risc direct pentru fiecare dintre noi, iar produsele pot fi gãsite pe teritoriul Uniunii Europene, direct în magazine sau pe platforme electronice de vânzare sau site-uri de prezentare. De la începutul anului 2024 si pânã în prezent au fost înregistrate un numar de 556 de alerte europene privind diverse tipuri de jucãrii cu riscuri precum: arsuri, mediu, sufocare, vãtãmarea auzului, strangulare, risc chimic, leziuni, risc microbiologic etc”, a mai transmis InfoCons.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.