spot_img
spot_img
6.4 C
Vaslui
24-ian.-2025

Vasluianul Diego-Marcel Ciobotaru, unicul reprezentant al României la un proiect sustinut la Paris!

- Advertisement -

UN VASLUIAN LA PARIS! Diego -Marcel Ciobotaru, din Vaslui, participã în perioada 3-9 decembrie la Paris, în calitate de unic reprezentant al României, la proiectul „Residency of young scientific talent”, cu tema „Sport & Science”, gãzduit de Cité des sciences et de l’industrie. Proiectul este organizat de cãtre Universcience si Ministerul Afacerilor Externe francez, si a fost aprobat de =Paris2024 ca parte a Olimpiadei Culturale, care pregãteste publicul pentru Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor. Vasluianul Diego-Maricel Ciobotaru este în prezent doctorand al Facultãtii de Istorie a Universitãtii din Bucuresti.

Vasluianul nostru, drd. Diego- Marcel Ciobotaru, a fost selectat sã participe la acest proiect de cãtre Ambasada Frantei în România, în vara acestui an. La aceastã manifestare stiintificã participã, în total, 34 de persoane selectate de reteaua ambasadelor franceze: tineri cercetãtori, cadre didactice universitare, bloggeri, comunicatori stiintifici, ingineri si muzeologi. Tãrile reprezentate la eveniment sunt Burundi, Capul Verde, China, Ciad, Egipt, Hong Kong (China), India, Iran, Irlanda, Jamaica, Japonia, Malaezia, Malta, Maroc, Mozambic, Portugalia, Republica Cehã, România, Serbia, Slovacia si Tunisia.

„Cu acest prilej, vineri, 8 decembrie, voi sustine, la Cité des sciences et de l’industrie din Paris, o prezentare intitulatã „Sport, politicã si societate în România anilor 1938-1948″, în care voi puncta rezultatele cercetãrilor mele doctorale”, a precizat Diego-Marcel Ciobotaru.

Acesta s-a nãscut în anul 1989 în Municipiul Vaslui si este fost absolvent al Liceului Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” (2008). A urmat cursurile Facultãtii de Istorie din cadrul Universitãtii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, pe care le-a finalizat în anul 2011, iar doi ani mai târziu a absolvit programul de master „Istoria comunismului în România” în cadrul aceleiasi institutii de învãtãmânt superior. În perioada aprilie-septembrie 2021 a fost bursier al Institutului National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, unde a lucrat la un proiect de cercetare pe tema Holocaustului din România intitulat „Asociatiile cultural-sportive evreiesti, între «românizare» si «sindicalizare»: Episoade de violentã antisemitã pe stadioanele din Capitalã si provincie înainte si dupã cel de-al Doilea Rãzboi Mondial (1938-1948)”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.