VOT… Profesorul de matematicã de la Scoala „Mihai David” din Negresti, Cãtãlin Daniel Cãrãusu, a fost nominalizat de Fundatia Vodafone România pentru Premiul de cel mai activ profesor în cadrul proiectului Scoala din valizã. Alãturi de el, au mai fost nominalizati alti patru dascãli din Cluj, Brasov, Vâlcea si Sinesti. Cel care va obtine cele mai multe like-uri pânã pe 28 decembrie, va primi 1000 euro pe care îi va putea investi în cauza pe ce o sustine. „Cãtãlin, cadru didactic la scoala Gimnazialã Mihai David (Vaslui) a ajutat 200 de elevi cu situatie financiarã precarã sã învete si a antrenat 10 profesori în cadrul proiectului Scoala din Valizã. Nu trece la lectia urmãtoare pânã nu se asigurã cã toti elevii sãi au înteles si transformã matematica din BAU-BAU în ceva interactiv si usor de retinut. Ar vrea sã cumpere tablete pentru elevii nevoiasi, sã participe la cursuri de formare si sã cumpere cãrti de psiho-pedagogie moderne. Dacã îi apreciezi implicarea, oferã-i un like pânã pe 28 decembrie si aceasta poate primi cei 1.000 de euro pe care sã-i investeascã în cauza pe care o sustine”, este îndemnul reprezentantilor Fundatiei Vodafone România.
Scoala din valizã este un proiect de educatie digitalã derulat de Fundatia World Vision si finantat de Fundatia Vodafone România. Scopul proiectului este încurajarea elevilor din mediul rural din judetele Cluj, Ialomita, Ilfov, Vaslui si Vâlcea sã învete cu ajutorul echipamentelor digitale si al unei platforme interactive de e-learning. Valizele primite de participanti contin câte 25 de tablete, un laptop, un videoproiector, un sistem audio, un sistem de încãrcare a echipamentelor, un router wi-fi si un modem 4G. La ora de curs, tabletele se conecteazã la o retea wi-fi ad-hoc si sunt folosite ca material didactic, pentru lectii si teste interactive, prezentãri, demonstratii etc. Platforma www.scoaladinvaliza.ro oferã acces la resurse educationale si gãzduieste, de asemenea, lectiile create de profesori, care pot fi utilizate de oricine se înregistreazã pe site. Pe toatã perioada proiectului, profesorii beneficiazã periodic de sesiuni de instruire privind utilizarea valizei si a platformei. Totodatã, acestia au acces la webinarii pentru schimb de bune practici în învãtarea digitalã si participã la cursuri de formare acreditate de cãtre Ministerul Educatiei Nationale si autorizate ANC. „Elevii sunt foarte încântati cã pot folosi aceste gadgeturi în timpul orelor, iar bucuria aceasta nu face decât sã-i ajute în învãtarea matematicii. Fac ceea ce le place si, bineînteles, matematica devine mai usoarã”, a declarat Cãtãlin Cãrãusu, profesor de matematicã la Scoala Gimnazialã „Mihai David” Negresti, din Vaslui.
Gala Fundatiei Vodafone România se va desfãsura online
Vasluienii sunt invitati sã-l sustinã pe Cãtãlin Cãrãusu pentru Premiul de cel mai activ profesor din proiectul Scoala din valizã printr-un like la postarea de pe pagina de Facebook a Fundatiei Vodafone România pânã pe 28 decembrie, editia de anul acesta Galei Vodafone desfãsurându-se sub un concept nou. „De-a lungul timpului, eforturile tuturor celor care si-au asumat misiunea de a face bine alãturi de noi au fost recunoscute si premiate în cadrul Galei Fundatiei Vodafone România. Anul acesta, din motive de sigurantã, acest eveniment se reinventeazã si devine Gala Virtualã a Fundatiei Vodafone România, un format nou si interesant, în care si tu poti fi unul dintre membrii juriului. Sustine cu un like cel mai activ profesor din proiectul Scoala din valizã, iar noi îi vom da ocazia celui care adunã cel mai mare numãr like-uri sã facã si mai mult bine, oferind suma de 1.000 de euro pentru sustinerea uneia dintre actiunile organizatiei din care face parte”, au transmis reprezentantii fundatiei. Înfiintatã în anul 1998 ca entitate juridicã distinctã si independentã de operatiunile comerciale ale companiei Vodafone, Fundatia Vodafone România este o organizatie neguvernamentalã româneascã, puternic implicatã în sprijinirea comunitãtilor defavorizate de pe întreg teritoriul României. De la înfiintarea sa si pânã în prezent, Fundatia Vodafone România a investit în comunitãti din toatã România peste 31 de milioane de euro. Alãturi de 765 de organizatii neguvernamentale, Fundatia a dezvoltat 1.168 de proiecte în beneficiul a peste 3 milioane de români aflati în situatii vulnerabile si a construit 186 de locuinte sociale. În ultimii ani, Fundatia Vodafone România si-a concentrat atentia asupra proiectelor ce valorificã inovatiile tehnologiei mobile pentru a schimba în bine viata oamenilor bolnavi sau defavorizati.