AJUTOR… Medicii nu i-au dat nicio sansã! „Îi bate doar inima si respirã”, spuneau ei! Vanessa are 6 ani si jumãtate. La toamnã ar trebui sã meargã la scoalã, sã îsi facã prieteni, sã se joace, sã învete, sã greseascã, sã se ridice, sã descopere lumea asta mare. Din pãcate, Vanessa nu merge nici în picioruse. La 6 ani si jumãtate, fetita este hrãnitã de patru ori pe zi cu lingurita, stã în sezut doar sustinutã de pãrinti ori de doamnele de la centrul de recuperare, unde petrece câteva ore bune în fiecare zi.
În ciuda diagnosticului, Vanessa a fãcut progrese inimaginabile. În ziua de azi, totul are însã un pret. Pe lângã terapii costisitoare si tratament medicamentos, e nevoie si de scutece, jucãrii de stimulare multi-senzorialã care au niste preturi colosale, de un cãrucior special, de alimente potrivite pentru un regim alimentar strict. Vanessa are nevoie de 20.000 de euro pentru a putea continua recuperarea.
„Totul a început la numai trei zile de la nastere cu un tremurat vizibil si interminabil de mâini si picioare. Ne-au spus cã este foarte grav bolnavã, atâta tot ce respirã si îi bate inima. În termeni medicali, a fost diagnosticatã cu atrofie cerebralã. Nu i-a dat nimeni nicio sansã. Luni de zile a fost hrãnitã doar cu ajutorul unei sonde gastrice. Era extrem de agitatã, nu dormea noaptea, plângea aproape tot timpul. A fost un calvar! Mergeam la neurolog chiar si la douã sãptãmâni. Ajungeam destul de des la spital, chiar si de la o simplã rãcealã, imunitatea ei fiind foarte scãzutã. Ne era teamã sã nu aspire mâncarea, apa si secretiile în plãmâni,” ne-a povestit vizibil afectatã Bianca, mama Vanessei.
Pãrintii, neclintiti în decizia lor de a oferi fetei tot ce are nevoie!
Pãrintii Vanessei nu au renuntat însã nicio secundã la copilul lor. Au fãcut tot posibilul sã îi ofere terapiile de care avea nevoie. Au urmat ani întregi de chinetoterapie, stimulare cognitivã, logopedie. Vanessa merge în prezent la o grãdinitã specialã unde beneficiazã de suportul de care are nevoie.
„Terapiile alternative sunt extrem de costisitoare, dar extrem de benefice. Dupã 6 ani de eforturi sustinute, Vanessa este acum mult mai linistitã. Reuseste sã bea apã singurã, mãnâncã patru mese pe zi, bucãtele mãrunte, tocate. Face progrese si din punct de vedere cognitiv. Este mult mai prezentã, mai atentã, se întoarce dacã o strigi, zâmbeste mai tot timpul. Mi-am dorit întotdeauna o fetitã, sã-i fac codite, sã o îmbrac cu rochite, o variantã mini a cine suntem noi ca oameni: guralivi, sociabili, zâmbitori.Si eu si sotul ne-am dorit pe cineva sã ne spunã MAMA si TATA! Deocamdatã, Vanessa ne aratã afectiune prin zâmbete, râsete si prin modul în care ne fixeazã cu privirea. Dar noi nu ne pierdem speranta cã într-o zi o sã strige si o sã alerge în bratele noastre! „, povestește Bianca Bobos, mama Vanessei.
Vanessa are nevoie de noi!
Eforturile pãrintilor sunt din ce în ce mai mari, iar posibilitãtile financiare limitate. Familia Bobos este una tânãrã. Înainte sã vinã pe lume Vanessa, Bianca si Ionel au trãit o perioadã în strãinãtate. Au strâns ceva bãnuti cu care si-au cumpãrat un apartament într-un mic orãsel de provincie. Nici dacã si-ar pune în vânzare casa, familia Bobos n-ar reusi sã acopere cheltuielile medicale ale unicului lor copil.
<<Pãrintii sunt depãsiti financiar de situatie si de cerintele foarte mari pe care le ridicã afectiunea fetitei. Orice donatie fãcutã în conturile Asociatiei „Salveazã o inimã” o poate ajuta pe Vanessa sã aibã o viatã cât mai apropiatã de normal, sã simtã si ea bucuriile unui copil sãnãtos si va usura povara financiarã pusã pe umerii familiei. Dacã ar putea vorbi, micuta ne-ar spune: „Te rog din toatã inimioara mea, ajutã-mã sã mã fac bine!”>>, a spus Vlad Plãcintã, presedintele Asociatiei Salveazã o inimã. Pentru donatii, accesati: https://salveazaoinima.ro/vanessa-bobos/
Denumire entitate: Asociatia „SALVEAZà O INIMÔ