spot_img
spot_img
3.4 C
Vaslui
11-ian.-2025

Un psihoterapeut și un sociolog despre părinții care își bat copiii: Un copil bătut „la rândul lui devine violent și agresiv”

- Advertisement -

În fiecare an, 15.000 de cazuri de violență și abuz împotriva minorilor ajung în atenția protecției copilului, iar cele mai multe se întâmplă în familie. De ce își bat părinții copiii este întrebarea la care un psihoterapeut și un sociolog au răspuns pentru Școala 9.

86% dintre cazurile raportate de abuz fizic asupra copiilor au avut loc în familie, arată Autoritatea Naţională pentru protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Sunt raportate în jur de 15.000 de cazuri de violență anual. Sunt cazuri extreme care ajung în atenția autorităților. Specialiștii cred că cele mai multe rămân în spatele ușilor închise și perpetuează comportamentul agresiv la viitorii adulți.  Școala 9 a vorbit cu psihologul Keren Rosner și cu sociologul Radu Mălureanu despre abuzurile la care sunt supuși copiii, despre cum stăm la nivelul societății și ce putem face pentru a opri fenomenul.  „Copilul se simte umilit, nefericit, trist”

Reporter: Care sunt cele mai dese motive pentru care părinții își agresează copiii?

Keren Rosner: Părinții care invocă metoda violenței ca formă de educație de obicei o aplică în orice situație: când nu are rezultate bune la școală, când nu au un comportament așa cum și-l doresc ei sau când copilul este spontan și are o reacție atipică, atunci când își exprimă propriul punct de vedere.
Citeşte întreaga ştire: Un psihoterapeut și un sociolog despre părinții care își bat copiii: Un copil bătut „la rândul lui devine violent și agresiv”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.