spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Un politist s-a împrumutat în sat, ca sã joace la pãcãnele!

- Advertisement -

DISPERAT…Jocurile de nororc par sã-i fi luat mintile unui agent de politie din judetul Vaslui. Disperat cã nu mai are bani pentru pãcãnele, politistul a împrumutat sume considerabile de la oamenii din comuna pe care o pãstoreste, bani pe care a uitat sã îi restituie. Cu mâna întinsã ca la pomanã, agentul a spus mai multe povesti: una legatã de problemele de sãnãtate din sânul familiei, alta, despre niste probleme cu dosarele avute în lucru. Sub protectia anonimatului, mai multi angajati ai unui cazinou din Bârlad au relatat o întâmplare haioasã care l-ar fi avut în prim-plan pe agentul Mihai Arustei. Se pare cã din cauza unor datorii acumulate de pe urma pãcãnelelor, politistul si-ar fi pus cascheta si legitimatia de serviciu amanet, pentru a putea fi lãsat sã plece din local si sã facã rost de bani. Acesta s-ar fi întors câteva ore mai târziu cu suma datoratã, recuperându-si bunurile. Cazul sefului de post, care ne-a fost semnalat de sãtenii din Ciocani, se aflã si în atentia Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, care a demarat o anchetã internã. Contactat telefonic, agentul de politie Mihai Arustei nu a negat faptul cã ar avea niste datorii la oamenii din sat, însã a exclus cu vehementã informatia cu legitimatia si cascheta lãsate amanet la cazinourile din Bârlad. “Niciodatã nu mi-am lãsat amanet nici cascheta si nici legitimatia de politist. Asa ceva este exclus iar cine face o astfel de afirmatie trebuie sã o si probeze”, ne-a declarat politistul.

În fiecare zi observãm în jur cum, la tot pasul, apar noi si noi sãli de jocuri si cazinouri. Vãzute adesea ca mijloc de divertisment, de petrecere a timpului liber, acestea sunt, pentru multi români, un mijloc de de completare sau pierdere a veniturilor. Pot pãrea banale si inofensive, însã, în anumite circumstante, ajung sã aibã efecte dramatice asupra vietii. Cel mai recent studiu privind comportamentul de joc în România, realizat de GfK în vara anului trecut, a concluzionat faptul ca 20% din populatia majorã a tãrii a jucat cel putin o datã în ultimul an. Consecintele jocurilor de noroc nu se opresc la pierderi financiare, chiar dacã acestea pot ajunge suficient de mari, încât sã punã în pericol stabilitatea persoanei, astfel cã pot ajunge pânã la pierderea relatiilor semnificative (divort, înstrãinare), pierderea jobului si afectarea celor mai importante aspecte ale vietii.

“Mi-am luat tepe, iar de atunci nu mai dau bani împrumut”

Despre consecintele acestui viciu pare sã aibã cunostinte si seful postului de Politie din comuna Ciocani, Mihai Arustei, care în luna mai a acestui an a fost obligat de instanta din Bârlad sã nu se mai apropie de sotia lui. Asta dupã ce agentul ar fi agresat-o fizic, de fatã cu fata lor de 14 ani. De altfel, dupã acest episod, femeia a si divortat de cel care i-a fost sot atâtia ani. Cei care îl cunosc pe politist spun cã toate relele i se trag de la banii pierduti la jocurile de noroc. Pentru a-si mai recupera din pierderi, politistul s-a împrumutat de la mai multe persoane din comuna Ciocani, bani pe care i-ar fi dus tot la pãcãnele, cu gândul de a-i înmulti. Însã pãcãnelele nu au fost prea darnice nici la a doua încercare, iar cei care l-au împrumutat si-au cam pierdut rãbdarea cu seful de post. Iatã ce ne spune una dintre persoanele care au avut de-a face cu politistul Arustei. “La început, când a fost instalat aici, a fãcut cunostintã cu mai toatã lumea. Mergea prin comunã, saluta oamenii. Dupã câteva sãptãmâni m-am întâlnit cu el pe un drum din sat. L-am rugat sã facem schimb de numere de telefon, ca sã am si eu pe cine suna, în caz de se întâmplã ceva. A fost de acord. Am plecat, iar dupã câteva sute de metri mã sunã si-mi spune sã mã întorc cã are sã-mi comunice ceva important, fatã în fatã. Când am ajuns, mi-a zis cã are probleme cu familia si cã are nevoie de niste bani, dacã îl pot ajuta. I-am explicat atunci cã eu am o problemã cu banii, în sensul cã mi-am luat mai multe tepe la viata mea, iar de atunci nu mai dau un leu împrumut. Pentru cã pãrea într-adevãr cã are probleme, l-am sfãtuit sã vorbeascã cu mama, iar dacã ea e de acord sã-l împrumute, eu nu am nimic împotrivã. A mers la mama, iar ea i-a dat împrumut 1000 de lei. Dupã câteva zile am întrebat-o dacã si-a primit banii si mi-a zis cã da pentru ca apoi sã aflu cã între timp îi mai ceruse alti bani împrumut. Sunt foarte multi oameni care trebuie sã primeascã bani de la el. Domnul Stavarache, fostul pãdurar din sat i-a dat bani, nenea Emil, paznicul de la baraj i-a dat bani, Costel Tofan, un cioban de la noi din sat i-a dat bani împrumut, preotul din sat, si despre ãstia stiu doar eu. Am auzit cã banii ãstia luati împrumut îi joacã la pãcãnele. Am aflat asta pentru cã într-o perioadã am vrut sã mã angajez agent de securitate la un cazinou din Bârlad, iar angajatii mi-au spus cã l-au vãzut jucând”, ne-a spus un tânãr din comuna Ciocani.

“Mi-am pus familia în cap din cauza lui”

În cazul ciobanului Costel Tofan, mâna întinsã a sefului de post Mihai Arustei a avut o altã poveste de spus. “Eu sunt cioban de meserie. Mai duc oi, miei la târg. Cu o zi înainte de votare, pe 25 mai, mã sunã domnul politist la telefon si-mi spune cã vine pânã la mine cã are o problemã si numai eu îl pot salva. Eu m-am gândit cã vrea o bucatã de cas. I-am spus sã vinã, cã sunt acasã. Când a ajuns m-a luat direct. Mi-a spus cã are probleme mari de tot la niste dosare si sã-i dau 1000 de lei ca sã le rezolve. Eu aveam niste bani pusi deoparte, dar trebuia sã-i dau la balotat. Când a vãzut cã am bani, mi-a zis sã-i dau 1200 de lei, cu promisiunea cã mi-i dã înapoi imediat, în 2-3 zile. Cu sufletul bun, i-am dat banii, rugându-l sã nu mã încurce cã si eu la rândul meu trebuia sã dau acei bani omului care îmi baloteazã. Asta a fost atunci. Dupã o perioadã, vãzând cã nu mai dã niciun semn, l-am cãutat la post. Am vorbit cu domnisoara politistã de acolo, cã de el n-am dat. Am rugat-o sã-mi dea numãrul de telefon al colegului ei. M-a dat putin mai deoparte, apoi m-a întrebat cum de i-am dat banii, atunci, pe loc, domnului politist. Mi-a dat numãrul de telefon, l-am sunat, iar el mi-a zis cã în 2-3 zile vine la mine, sã-mi aducã banii. Toatã lumea i-a dat bani acestui politist. Si un fin de-al meu, si preotul din sat si de la scoalã si paznicul de la baraj. La toti are datorii. Asta e vorba lui, “în 2-3 zile o rezolvãm”. Numai cã a trecut atâta timp si cred cã numai Doamne-Doamne o mai rezolvã de acum. Am un nepot, politist la rândul lui, care m-a sfãtuit sã îl dau în judecatã. Dar mai mult am de cheltuit cu procesele decât am sã recuperez de la el. Eu sunt de vinã cã i-am dat si cã am fost om cu el. Mi-am pus si familia în cap din cauza lui. Sotia mi-a spus cã dacã-mi cerea ea niste bani sã ia ceva în casã nu-i dãdeam asa repede. La fel ca mine a fost si tatãl meu, vã spun drept. S-a dus sãracul în pãmânt si au rãmas datorii de recuperat de mã doare capul”, ne-a declarat si Costel Tofan, unul dintre ciobanii din comuna Ciocani.

Cascheta si legitimatia de politist, lãsate amanet în cazinou

Câtiva angajati ai unui cazinou din Bârlad ne-au declarat, sub protectia anonimatului, cã politistul Mihai Arustei joacã des la pãcãnele, iar acest viciu era sã-l coste chiar locul de muncã. Potrivit acestora, seful de post si-ar fi lãsat amanet cascheta si legitimatia de serviciu pentru a mai câstiga timp. “Nu era printre jucãtorii cei mai împãtimiti, dar venea des la noi. Juca sume medii, de câteva sute de lei. Erau nopti când bãga si mai mult. Când pierdea, lua bani împrumut, pe care îi garanta cu legitimatia de politist. Odatã si-a lãsat cascheta în cazinou, iar dupã câteva ore s-a întors cu banii datorati si si-a luat-o înapoi”, ne-au declarat angajatii localului.

“E posibil sã am de dat bani cuiva”

Contactat telefonic pentru a oferi un drept la replicã acuzatiilor ce i se aduc, Mihai Arustei nu a negat cã ar avea niste bani de restituit, însã a exclus varianta angajatilor de la cazinou, cu cascheta si legitimatia lãsate amanet. “Nu comentez pentru cã nu stiu despre ce este vorba. E dreptul dumneavoastrã sã publicati ce articol doriti cum si eu am dreptul sã mã adresez instantei si sã solicit probe pentru afirmatiile fãcute, cu legitimatia si cascheta. Este posibil sã am de dat bani cuiva, dar astea sunt problemele mele. Nu e exclus sã fi luat bani împrumut, sã fi împrumutat si eu la rândul meu pe cineva, dar în privinta jocurilor si a legitimatiei de serviciu, este exclus asa ceva. Nu e prima datã când cineva face afirmatii gratuite, iar eu nu comentez un subiect dus în derizoriu”, ne-a precizat seful de post din comuna Ciocani.

Anchetã la IPJ Vaslui

Cazul a intrat în atentia Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, care a demarat o anchetã internã. “În acest caz s-a dispus efectuarea de verificãri cu privire la situatia semnalatã, urmând a se stabili dacã politistul a încãlcat normele legale în vigoare sau statutul politistului. În functie de ce se va constata, se vor lua mãsuri legale ce se impun”, ne-a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.