spot_img
spot_img
6.8 C
Vaslui
20-ian.-2025

Un polițist de frontieră, eroul unei familii necăjite cu cinci copii, din Ghermănești! (FOTO)

- Advertisement -

SUFLET… “Ovidiu – polițist de frontieră, eroul copilăriei pentru cinci frați micuți din Ghermănești”! Așa și-au intitulat mesajul reprezentații Poliției de Frontieră Iași, care au vrut să scoată în evidență fapta deosebit de frumoasă a unui coleg din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, Ovidiu Iulian Baba, cel care nu a rămas indiferent, după ce a văzut întâmplător condițiile greu de închipuit, în care trăia o familie cu cinci copii din satul Ghermănești. I-au dat o mână de ajutor și colegii săi, pentru ca acea căsuță ponosită, rece și lipsită de lucruri elementare traiului de zi cu zi, să capete un pic de lumină și căldură.  

“În fiecare zi o poveste de viață se șterge, se scrie, se rescrie sau se completează de către oameni simpli. Erou al poveștii noastre de viață este un polițist de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși. Povestea a început într-o zi friguroasă de decembrie 2020 când colegul nostru Ovidiu Iulian, aflat într-o misiune specifică, a observat în curtea unui micuț imobil dărăpănat din localitatea Ghermănești o copilă de maxim cinci ani îmbrăcată sumar, cu capul descoperit și desculță, deși temperatura era de – 5 grade Celsius. Fiind în perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă și în mijlocul unei ample campanii umanitare desfășurată la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, care consta în distribuirea de produse alimentare și nealimentare familiilor aflate în nevoie din zona de responsabilitate, colegul nostru s-a apropiat de imobil pentru a cunoașe familia micuței. Imaginea care l-a întâmpinat a fost una dezolantă. Imobilul, compus din două camere și un hol era într-o stare deplorabilă. Geamurile încăperilor erau fisurate sau lipseau în totalitate în unele părți, fiind înlocuite cu bucăți de celofan sau mușama pentru a împiedica pătrunderea frigului iernii. În hol era improvizată o bucătărie în care mama fetiței pregătea ceva de mâncare la o mică plită a unei sobe. Dintre cele două încăperi doar una era utilizată, cealaltă fiind folosită pentru a depozita unele lucruri. Practic, din trei încăperi existente, membrii familiei foloseau o singură încăpere, în care exista un sigur pat, de 1,4 m, acoperit cu o veche saltea de paie și holișorul, care erau utilizate, în funcție de nevoi, ca bucătărie, dormitor sau baie.

Colegul nostru a aflat cu mâhnire că în respectivul imobil își duc cu greu existența șapte suflete: doi adulți și cinci copii cu vârste cuprinse între 1 și 8 ani. În lipsa unui loc de muncă stabil, părinții, muncind cu ziua pe la oamenii cu mai multă dare de mână din localitate, fac eforturi uriașe pentru a asigura hrana cea de toate zilele micuților”, au scris în mesajul lor, polițiștii din cadrul Poliției de Frontieră Iași.

“Casa lor nu are curent electric”

“Ovidiu a intrat în vorbă cu cei mai mărișori dintre copii. Așa a aflat că doi dintre ei sunt deja elevi la școala din sat și că au rezultate foarte bune la învățătură. Singura lor tristețe era că nu se pot duce la școală, fiind suspendate cursurile și că nu pot participa la orele on line deoarece casa lor nu are curent electric și nici internet. Colegul nostru a aflat că tatăl micuților a făcut tot ce a fost posibil omenește, pentru a putea să le cumpere un laptop, în momentul suspendării școlii. Acumulatorul laptopului este reîncărcat, ori de câte ori este nevoie, prin bunăvoința patronului, la magazinul din sat. Cei doi copii școlari se duc personal la colegii care locuiesc în apropiere, își iau notițe și își fac conștiincioși temele la lumina unei lămpi cu gaz. Parte din pachetele pregătite cu grijă de polițiști cu suflet din cadrul Sectorului Huși au rămas, evident, la această familie. În preajma Crăciunului, copiii s-au bucurat să primească hăinuțe călduroase, încălțăminte, dulciuri și jucării. Mama l-a privit cu recunoștință pe Ovidiu când a adus din portbagajul mașinii de serviciu sacoșe cu produse alimentare neperisabile și lădițe cu fructe proaspete”, au povestit polițiștii.

“În acest moment imobilul este complet mobilat și utilat cu strictul necesar pentru un trai decent”

“Am plecat de acolo cu sufletul greu. Sunt și eu părinte. Eram extrem de trist văzând în ochii mamei atâta tristețe și neputință. Am început să mă gândesc cum aș putea să-i ajut.

Ideile au venit una după alta și colegul nostru a înțeles că se pot face lucruri frumoase și că ar putea fi posibil ca acele camere, aproape insalubre, să devină un adevărat cămin pentru cei cinci copii minori. Era nevoie de multe fonduri și de oameni care să dea o mână de ajutor. În calitate de președinte al organizației sindicale S.N.A.P. Frontiera Vaslui, ideile lui au fost împărtășite în primul rând colegilor, polițiști de frontieră și membri de sindicat, dar și prietenilor lui. Ajutorul primit a fost uriaș și nesperat. Toate persoanele care au ascultat povestea nu au rămas indiferente, ajutând fiecare, după posibilități, cu bani, produse alimentare, îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte casnice. În acest moment imobilul este complet mobilat și utilat cu strictul necesar pentru un trai decent, geamurile și ușile au fost schimbate, iar Ovidiu depune eforturi pentru a branșa locuința la rețeaua de energie electrică și la societatea de cablu locală. A fost un efort colectiv uriaș, dar finalizat cu un succes remarcabil, după aproximativ o lună de lucrări. Micuța locuință este acum mobilată și utilată cu strictul necesar”, a declarat polițistul de frontieră, Ovidiu Baba. “Ovidiu și colegii noștri au demonstrat acum cât de ușor poți deveni erou în povestea altora. E nevoie de gânduri bune, dragoste de semeni și dorință de a ajuta”, au conchis reprezentații Poliției de Frontieră Iași, cei care au făcut publică această poveste adevărată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Nu pot incepe decat prin a mi baga pula n rasa lor de rapanosi si lenesi ca nu sunt in stare nici sa dea cu un pic de var . Aceste creaturi nici macar nu trimit copiii la scoala ….scarba ….vomit….Bai ”politist de frontiera” tu ori esti handicapat,prea prost sau faci parte din aceasta rasa infecta!

  2. Mor când aud ca bugetarii sau popii o fac pe eroii darnici
    Dupa ce jecmănesc tot ce pot, si ar fi in stare sa ne aducă la sapa de lemn numai sa li se dea se mai cca și pe ei

  3. Bine că pot înmulți noua generație, dar de muncă nici nu vor să audă. Având în vedere înmulțirea alarmantă a noii generatii de „romi”, „aromani”, „țigani” autoritățile nu știu cum de reușesc să fie atât indulgenți cu asemenea experimente, cei drept copii nu au nici vină. De a-ți știi cât se milogesc aceste experimente de oameni pt a avea din ce trăi de pe o zi pe alta a-ți rămâne uimiți. Hai sa nu ii mai „pupati” in fund atât. Munca înnobilează omul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.