spot_img
spot_img
2.2 C
Vaslui
23-nov.-2024
spot_img
spot_img

Un plic lipit sub masă, secretul care i-a adus 120.000 €

- Advertisement -

Multă lume încă se întreabă cum a reuşit Cristian Gog să uimească întreaga audienţă cu trucurile sale. Mentalistul a arătat că-şi poate opri şi reporni inima şi că poate avea „premoniţii“ în ceea ce priveşte gândurile juraţilor.

Cei peste cinci milioane de români care au urmărit finala de vineri au rămas muţi de uimire şi l-au ales câştigător.

După doar câteva ore, au început să apară acuzaţii, iar specialiştii s-au grăbit să demonteze cele două momente.

Dar, chiar Cristian Gog recunoştea că în numerele lui nu este nimic supranatural, ci doar foarte multă muncă.

Nimeni nu a crezut că cele două momente câştigătoare ar fi ceva supraomenesc, ci doar nişte trucuri extrem de bine realizate.

Unii îl consideră acum pe Cristian Gog un impostor, alţii spun că este un român talentat. Oricare ar fi adevărul, câştigătorul de la „Românii au talent” este, în aceste zile, pe buzele tuturor.

Pentru numărul cu valiza şi plicurile, mentalistul a avut nevoie de un plic „aranjat”, o masă prevăzută cu un locaş secret şi un complice.

Primul lucru pe care l-a făcut Gog când a intrat în scenă cu valiza a fost să afle răspunsurile juriului la întrebarea: „Ce credeţi că se află în valiză?”.

Odată aflate răspunsurile, complicele mentalistului, care se afla în afara scenei, undeva în culise, a scris aceste răspunsuri pe trei foi de hârtie, pe care le-a împăturit şi le-a introdus în cel de al doilea plic, cel maro, cu „semnul întrebării”.

Plicul a fost apoi introdus în locaşul secret din tăblia mesei.

Trucul cu plicul

1. Un asistent din culise îi aduce măsuţa pe care Gog va aşeza plicul cu răspunsurile. Aceasta are un lăcaş special în care e plicul maro.

2. Arată publicului şi juraţilor plicul în care, cică, ar avea răspunsurile corecte. În realitate, plicul albastru e gol. Apoi, pune plicul pe masă.

3. Mentalistul ia plicul albastru de pe masă, dar prinde în acelaşi timp şi plicul maro aflat în locaşul special din masă.

4. Cristian Gog desface plicul, ţinând întreaga sală cu sufletul la gură. Nici un moment nu se vede însă plicul maro, pe care-l ţine dedesubt.

5. În timp ce desface plicul albastru, potriveşte plicul maro în dreptul unei fante de pe spatele celui albastru. În fotografia de mai sus am aşezat un dreptunghi roşu care indică poziţionarea plicului de dedesubt.

6. După deschiderea plicului albastru, Cristian trage plicul maro prin fanta de pe spatele celui albastru. Mai departe a fost simplu: în plicul maro se aflau răspunsurile scrise de complicele din culise.

Trucul cu inima oprită

Unul dintre cele două momente care au impresionat milioane de oameni a fost când Cristian Gog şi-a oprit bătăile inimii.

Medicii care au analizat imaginile sunt de părere că măsurătorile nu s-au efectuat corect.

Specialiştii de pe site-ul “medicologia.ro” susţin că măsurătorile s-au efectuat „superficial, cu un aparat care nu înregistra aşa cum ar fi trebuit activitatea cardiacă a lui Gog“, iar electrozii au fost poziţionaţi prost, dereglând aparatul.

Momentul când inima s-a „oprit” complet poate fi explicat prin faptul că cel puţin unul dintre electrozi nu era ataşat de corp.

“Oprirea inimii, asistola, exprimată electrocardiografic printr-o linie izoelectrică, este un proces ireversibil, dacă nu se intervine din afară.

După ştiinţa mea, nu poţi să-ţi opreşti inima prin simple tehnici de exersare a voinţei.

Dar, astfel de linii izoelectrice apar şi când se desprinde un electrod. Incidente tehnice, în timpul analizelor EKG, se mai întâmplă, iar principala cauză ţine de fixarea electrozilor”, a declarat Ovidiu Chioncel, de la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, de la Fundeni.

Ar fi putut Cristian Gog să facă un ”truc”, prin care desprindea un electrod şi dădea impresia că şi-a oprit bătăile cordului?

”Nu este exclus, a răspuns dr. Chioncel. Pot lua în calcul ipoteza desprinderii accidentale sau voite a unui electrod.

Pentru a sesiza activitatea inimii, prin triangulaţie, e nevoie de trei electrozi.

Doi sunt prinşi la nivelul braţelor, altul în zona inimii. Dacă se intenţionează simularea opririi cordului, deci obţinerea unei linii izoelectrice, e suficient să desprinzi un electrod aflat la nivelul braţului.

Când îl reconectezi, ai din nou semnal EKG. Totul arată ca şi cum inima şi-ar fi reluat activitatea”.

Mentalistul, susţinut de juriu

Pe lângă premiul cel mare, critici şi titlul de „cel mai talentat român”, Cristian Gog a primit şi aprecierile juriului.

Andra nu şi-a putut ascunde uimirea. Imediat după terminarea numărului mentalistului ea s-a închinat şi a exclamat: „Nu creeed! Doamne pupa-ţi-aş tălpile!”.

„Ştiu. Nu e nevoie să săriţi. Foloseşte trucuri ieftine, pe care le poate cumpăra oricine de pe internet. Iar eu mi-am permis să spun că-mi place cum foloseşte toate aceste trucuri ieftine.

Tuturor celor care se simt dezamăgiţi, le recomand al treilea sezon «Românii au talent».

Trucurile sunt ieftine, le poate face oricine, iar juriul este, după cum s-a văzut, foarte uşor de impresionat”, a comentat Andi Moisescu pe blogul personal, după ce gurile rele au contestat corectitudinea cu care s-a ales câştigătorul acestui sezon.

www.click.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.