spot_img
spot_img
2.4 C
Vaslui
10-ian.-2025

Un alt bârlãdean acuzã pe lichidatorul Munteanu de înselãciune

- Advertisement -

ÎNCÃ UN ACUZATOR Firma bârlãdeanã Donalucii SRL, care a luat locul I pe tarã sase ani consecutiv la categoria “Intreprinderi mici si mijlocii – comert en-gros“, a fost desfiintatã peste noapte, în 2003, de lichidatorul Cezar Munteanu, dupã cum afirmã omul de afaceri Dan Curelaru, administratorul acestei societãti. Dan Curelaru îl acuzã cu vehementã pe lichidatorul judiciar, Cezar Munteanu si nu numai, ci si pe judecãtorul sindic care i-a judecat cauzele la Tribunalul Vaslui. Dupã ce a câstigat procesele la ÎCCJ Bucuresti, Dan Curelaru spune cã a deschis proces penal lichidatorului Munteanu si celorlalti care se fac vinovati de desfiintarea firmelor sale, inclusiv judecãtorilor sindici, solicitând pe zece ani în amonte si aval, plata rulajelor financiare pe ambele firme.

Administratorul SC Donalucii SRL si SC Donalucii Company, bârlãdeanul Dan Curelaru, este si el unul dintre cei care l-au acuzat vehement pe lichidatorul Cezar Munteanu de faptul cã i-a lichidat ilegal firmele. Totul a început in 2003, când SC Donalucii SRL Bârlad a intrat in lichidare judiciarã, pe motiv cã avea de achitat creante în valoare de circa 150 de milioane de lei vechi cãtre o altã societate. Atunci, Curelaru a înfiintat o nouã firmã, Donalucii Company, care a cumpãrat de la SC Donalucii SRL patrimoniul, tranzactie fãcuta conform legii. Problemele au început sã aparã în momentul în care lichidatorul judiciar Cezar Munteanu a angajat un expert contabil, care sã evalueze situatia de la Donalucii. Expertul angajat a constata mai întâi legalitatea vânzãrii dupã care «s-a sucit» si a declarat vânzarea ilegalã. Omul de afaceri bârlãdean considerã cã toate aceste “inginerii“ au fost fãcute de Munteanu, cu sprijinul judecatorului sindic Ioan Bocan, care între timp a iesit la pensie. Munteanu, în baza celei de-a doua expertize contabile, a întocmit un raport “plin de acte si date false“, în opinia lui Curelaru, pe care l-a înaintat judecatorului sindic cu solicitarea de a declara SC Donalucii SRL Bârlad în faliment.

ÎCCS Bucuresti s-a pronuntat în favoarea adminis-tratorului, nu a lichida-torului !

În 2004, firma chiar este declaratã falimentarã, iar Dan Curelaru începe sã cearã ajutorul celor în drept, fãcându-si cunoscutã problema în toatã mass media centralã si localã. Desi initial a crezut cã lichidatorul Munteanu a vrut sã-l aducã la sapã de lemn, Dan Curelaru si-a dat seama ca, de fapt acesta nu a avut alt interes decât pe cel propriu, prin lege lichidatorul încasând 18 % din patrimoniul vândut. Curelaru a fãcut recurs la Curtea de Apel Iasi, care i-a dat câstig de cauzã, casând sentintele initiale si trimitând dosarul spre rejudecare la Tribunalul Vaslui, unde, surprizã, cazul a ajuns la acelasi judecãtor sindic, care dãduse sentinta casatã de Curtea de Apel Iasi. Atunci, Dan Curelaru a înaintat, pe 26 octombrie 2006, o cerere de stãmutare la Înalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti, procesul terminându-se abia anul trecut, cu o sentintã favorabilã lui Curelaru. «Am solicitat acum, prin plângere penalã tot la ÎCCJ Bucuresti, ca sã mi se plãteascã conform legii, rulajul la firmele mele (Donalucii si Donalucii Company), în amonte si aval pe timp de zece ani. Suma este foarte mare, nici nu stiu dacã mai pot primi acesti bani, sunt sute de miliarde de lei, dar astept solutia din dosar », a spus Dan Curelaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.