Rude, prieteni apropiati, amici sau pur si simplu necunoscuti care l-au ascultat cintind la vioara macar o data l-au condus ieri pe ultimul drum. „Traia intr-o lume a lui, multi nu l-au inteles: eu da, l-am inteles, l-am acceptat si mi-a fost drag asa cum a fost”, spune profesorul sau, violonistul Bujor Prelipcean. „Vioara intii este regina cvartetului, iar Adrian si-a meritat rolul cu prisosinta”, spun ceilalti membri ai cvartetului Ad Libitum, din care facea parte si Adrian.
Violonistul Adrian Berescu a fost condus ieri pe ultimul drum insotit de citeva sute de persoane, prieteni si cunostinte. Corpul artistului a fost depus ieri-dimineata in holul de la intrarea principala a Filarmonicii iesene, apoi, in jurul orei 12.30, cortegiul funerar a pornit spre cimitirul Eternitatea, unde a fost ingropat.
La intrarea in cimitir, dar si pina la biserica unde a fost oficiata slujba, toti l-au aplaudat ca la sfirsitul unei reprezentatii. Slujba a fost oficiata de patru preoti La Filarmonica, locul sau de munca, cunoscuti, si prieteni si-au luat ramas-bun de la el, iar pina la cimitir cortegiul a fost condus de citeva zeci de motociclisti. De asemenea, slujba de inmormintare a fost celebrata de patru preoti.
Prietenii sai nu isi puteau stapini durerea si amaraciunea. „Nu imi vine sa cred ca nu mai este. Il vazusem cu citeva zile inainte sa plece in Fagaras, si acum sint la inmormintarea lui. Dumnezeu sa-l ierte”, a spus Adrian, un cunoscut de-al artistului. In sala Filarmonicii unde a fost expus sicriul lui Adrian Berescu, cei trei colegi din cvartetul Ad Libitum din care facea parte si Adrian, si maestrul lor Bujor Prelipcean, au postat mai multe scrieri apartinind artistului decedat, dar si colegilor din cvartet. „Adrian Berescu avea un suflet minunat. Era o bijuterie de om. Traia intr-o lume a lui, multi nu l-au inteles: eu da, l-am inteles, l-am acceptat si mi-a fost drag asa cum a fost. El isi tine toate lucrurile dragi aici, in dulapul de la Filarmonica. Toate sint acolo. Asta a fost Adrian Berescu. A fost un om liber, care nu a avut dogme. De aceea a interpretat atit de bine, pentru ca a avut lumea lui, a avut frumusetea acestei lumi”, a scris profesorul Bujor Prerlipcean, cel care a stat linga artist timp de 35 de ani. „Nu a fost capabil sa poarte pica niciodata”
Colegii din cvartet au avut si ei un cuvint de spus. „Adrian a fost un om neasteptat de stabil si puternic, in pofida aparentelor. Era tenace, accepta observatiile pe care ni le faceam uneori unii altora, nu a fost capabil sa poarte pica niciodata. A avut un suflet de o mare puritate”, a spus Serban Mereuta, violonist in cvartetul Ad Libitum. „Adrian a fost fara indoiala artistul formatiei noastre, artistul cu „A” mare, foarte talentat. Avea sufletul de copil. Un om de o bunatate extraordinara. N-a refuzat niciodata pe nimeni. In jurul lui s-a inchegat totul. Vioara intii este regina cvartetului, iar Adrian si-a meritat rolul cu prisosinta. Merita toate aplauzele si tot ce s-a spus despre el, cu virf si indesat”, a spus Bogdan Bisoc, violist in cvartet. „Adrian a avut un caracter tineresc, naiv in sensul cel mai bun al cuvintului. Calitatea lui cea mai mare a fost altruismul. Iti dadea orice i-ai fi cerut, la orice ora, in orice moment. A trait in lumea lui”, l-a caracterizat si Filip Popa, violoncelist.
Adrian Berescu, violonist in cadrul Filarmonicii de stat Moldova, a decedat la mijlocul saptaminii trecute, in urma unui accident rutier petrecut la iesirea dinspre Fagaras spre Brasov. Incidentul in care si-a pierdut acesta viata s-a petrecut in jurul orei 17, Adrian intrind cu motocicleta sa intr-o combina care intrase pe drumul public fara sa se asigure, condusa de un sofer beat si fara permis.