spot_img
0.9 C
Vaslui
05-dec.-2024
spot_img

Țuica fiartă și beneficiile strămoșești pentru tratarea multiplelor afecțiuni! (VIDEO)

- Advertisement -
DESCOPERIRI MEDICALE: Biochimiștii arată că în țuica de prune, în cantitate mică, se găsește o enzimă care curăță depunerile de colesterol de pe artere!

LEACURI VECHI… De ce beau românii țuică fiartă? Ce beneficii are această licoare strămoșească? Cu ce condimente trebuie să o combini pentru a-i potența efectele? Iată cum vechiul leac băbesc, țuica fiartă, se dovedește și astăzi a fi eficient împotriva răcelii și gripei. Datorită enzimelor secrete care se ascund în el, lichidul bachic  ține virusurile la distanță. Medicina naturistă românească își are originea în terapiile aplicate de străbunii daci. Strămoșii românilor foloseau numeroase plante pentru tratarea multiplelor afecțiuni. Tot ei au fost și primii care au descoperit efectele benefice pe care le are țuica fiartă asupra organismului, mai ales în cazul răcelilor.

Țuica fiartă cu piper este unul dintre cele mai bune „leacuri băbești” contra răcelii și una dintre cele mai eficiente metode de a ne încălzi în zilele friguroase. De asemenea, atunci când este consumată cu moderație, țuica fiartă mai are și alte beneficii ce ne feresc de multe alte boli. Pe lângă efectele de ameliorare pe care le are asupra simptomelor de gripă și răceală, țuica fiartă cu piper scade riscul pneumoniei, iar vaporii calzi de alcool ajută la dilatarea vaselor capilare și la oxigenarea sângelui. Un alt efect pe care-l are țuica fiartă e acela că „taie grăsimile”. Nu e doar o vorbă din popor, dar și o concluzie la care au ajuns biochimiștii, descoperind că în țuica de prune se găsește o enzimă care are proprietatea de a curăța depunerile de colesterol de pe artere. Alte cercetări au ajuns la concluzia că în extractele distilate de prună există mai multe tipuri de substanțe care accelerează procesul de producere a celulelor roșii. Totodată, datorită fierului pe care îl conține, țuica ar combate și anemia. Tot în caz de răceală, țuica mai poate fi folosită și pe post de soluție pentru frecție. Prin acest proces, corpul începe să transpire abundent și să elimine prin piele toxinele. În mod surprinzător, țuica fiartă ajută ficatul și bila, pentru că are o serie de vitamine (vitamina A și vitamina C, vitamina B și vitamina D) care nu se degradează prin încălzire și care au o acțiune benefică, de regenerare, asupra ficatului.

ATENȚIE! Toate efectele benefice pe care le are țuica fiartă sunt valabile doar atunci când consumul este moderat. Atunci când se exagerează, efectele pot fi chiar inverse.

Cum se prepară țuica fiarta pentru combaterea răcelii:

Ingredientele folosite sunt: 150 ml țuică; 6-7 boabe de piper negru; 3-4 cuișoare; o linguriță de miere sau zahăr. Modul de preparare este foarte simplu: Se toarnă țuica într-un ibric și se condimentează cu boabe de piper negru și cuișoare, se lasă la fiert la foc mic și se adaugă o linguriță de miere de albine sau zahăr și se amestecă pană se dizolvă complet. Țuica se ia de pe foc de îndată ce începe să dea în colocot.  Se mai poate adăuga: măr, lămâie, scorțișoară, după gust. Vă prezentăm și VIDEO cu cele ce au ales să vă arate cei de la „Bunătatea sufletului”, de ce beau românii țuică fiartă și ce beneficii are această licoare strămoșească.

Secretul ascuns al țuicii: ce conține licoarea iubită de bolnavi

EXPLICAȚIE… Lichidul bahic, consumat de preferință în zilele geroase de iarnă, are în compoziția sa numeroase substanțe și enzime care ajută organismul să treacă mai ușor peste viroze, gripe sau alte boli specifice sezonului rece. Secretul constă în compoziția chimică a țuicii. Asistent al unei farmacii homeopate din Slobozia, Roxana Tomescu, explică faptul că această licoare conține enzime și substanțe, ca de exemplu fierul, care au rolul de a ajuta sângele să se regenereze și relaxează organismul. „Fierul pe care îl conține licoarea care dă bună dispoziție ajută la regenerarea sângelui” explică asistenta Roxana Tomescu.

Terapia antirăceală

MEDICAMENT… Mai mult decât atât, alcoolul, principalul ingredient pe care îl conține țuica, face minuni în caz de răceală. Datorită etanolului, frecția cu țuică este eficientă pentru organism. Practic, alcoolul are rolul de a pune sângele în mișcare și să provoace transpirația organismului. Prin transpirație, corpul scapă de toxine și, totodată, de efectele nedorite pe care virusurile le au asupra organismului. De asemenea, la fel de eficientă este și țuica fiartă cu boabe de piper pentru că: „Mirosul emanat prin combinația  lichidului cu respectivul condiment ajută la desfundarea nasului. Atât țuica, cât și piperul au în compoziție anumite substanțe cu rol decongestionant”, mai spune Roxana Tomescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.