spot_img
spot_img
4.3 C
Vaslui
28-nov.-2024
spot_img
spot_img

Tribunalul Galaţi a decis: Apartamentele CJ vor fi vândute la preţuri între câteva sute şi câteva mii de lei

- Advertisement -

Magistraţii au decis că preţurile solicitate de CJ la vânzarea apartamentelor de serviciu către o serie de funcţionari publici sunt exagerate * În consecinţă, apartamentele, situate în centrul Galaţiului, vor fi cedate de instituţia publică la preţuri modice, între câteva sute şi câteva mii de lei fiecare


Tribunalul Galaţi a anulat Hotărârile Consiliului Judeţului (CJ) prin care instituţia solicita preţuri actualizate, la preţul pieţei, pentru locuinţele de serviciu ce ar urma să fie vândute către chiriaşi, cei mai mulţi dintre aceştia magistraţi şi funcţionari publici. Deocamdată decizia nu este definitivă, iar Consiliul a făcut recurs la Curtea de Apel, unde însă sunt şanse destul de reduse ca hotărârea Tribunalului să fie întoarsă.

Jurista Căpăţână – şi reclamant şi pârât!

Destul de ciudat este faptul că în procesul amintit interesele CJ au fost apărate de Cătălina Căpăţână, care face parte din grupul celor care în 2008 a dat CJ-ul în judecată pentru a cumpăra apartamentul la preţul contabil, nu la cel actualizat! În 2012, instituţia a pierdut procesul, fiind obligată să încheie contracte de vânzare cumpărare cu toate cele 40 de părţi, inclusiv cu juristul care, acum, a apărat CJ-ul în dosarul anulării hotărârilor cu preţuri mai mari la locuinţe. Contactată telefonic, Cătălina Căpăţână a refuzat să facă vreo declaraţie în acest sens.
Cert este că, în acest moment, cele două decizii administrative care creşteau prin reevaluare preţurile apartamentelor nu mai există. Magistratul care a dat soluţia în acest dosar a mers pe ideea că „cele două hotărâri ale CJ sunt simultan în vigoare, cuprind dispoziţii contradictorii privind preţul la care trebuie vândute apartamentele şi încalcă hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile care prevedeau alte preţuri de vânzare”.

Caruselul proceselor

Povestea cu locuinţele magistraţilor a provocat un imens scandal în urmă cu doi ani. După dezvăluirile făcute de presă cu referire la acest dosar, se părea că tranzacţia se va face la preţuri actrualizate, cei mai mulţi dintre chiariaşi acceptând situaţia.
Ulterior, însă, CJ a redeschis scandalul după ce a emis două hotărâri, nr. 698 din 26 octombrie 2011 şi nr. 799 din 27 aprilie 2012, care conţineau preţuri total diferite şi conduceau la o stare de confuzie. Conjunctura a fost folosită de partea adversă, ce reprezintă acum interesele a 33 de persoane faţă de 40 câte erau în 2008. Ceilalţi şapte chiriaşi fie au renunţat la locuineţele respective, fie au acceptat preţul reeevaluat.
Reamintim că în 2002–2006, 40 de persoane, funcţionari publici, judecători, poliţişti, etc, au încheiat cu CJ-ul contracte de închiriere. Pe 30 iulie 2003, prin Hotărârea nr. 280 a CJ, apartamentele au fost trecute din domeniul public în cel privat al judeţului Galaţi, fiind prevăzută posibilitatea scoaterii la vânzare a apartamentelor. Chiriaşii s-au adresat CJ cu cereri de perfectare a contractelor de vânzare cumpărare, la care au primit răspunsuri negative. Aşa s-a ajuns la instanţă, Consiliul pierzând procesul la Galaţi, la Buzău şi la Ploieşti.
Ulterior, CJ a făcut o contestaţie la executare, însă a pierdut la toate instanţele.
Dacă şi Curtea de Apel va menţine decizia Tribunalului, atunci CJ va fi obligat, definitiv şi irevocabil, să vândă apratamentele la preţuri cuprinse între câteva sute şi câteva mii de lei fiecare.

http://www.viata-libera.ro

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.