MINUNE… Un echipaj al Secției de Pompieri Huși au reușit să realizeze cea mai frumoasă misiune din cariera lor de până acum și anume, în condiții urgente și fără nicio alternativă, să ajute o mamă din Vetrișoaia să aduce pe lume un bebeluș. Femeia în vârstă de 31 de ani nu și-a dat seama că urmează să nască și a cxrezut că are timp să ajungă la spital, însă bebelușul a fost mai grăbit decât a estimat mama. Așa că femeia nu a mai putut înainta din pragul casei, unde echipajul de pompieri care era cel mai aproape de caz, a și găsit-o. Pompierii, adevărați salvatori, au făcut totul pentru ca micuța, o frumusețe de fetiță, să ajungă pe lume în bune condiții, chiar dacă nu le-a fost deloc ușor. Declarațiile emoționante ale membrilor echipajului vorbesc de la sine.
Aseară, pompierii militari din cadrul Secției Huși au avut o misiune plină de emoții: au ajutat la aducerea pe lume a unei fetițe perfect sănătoase, într-o locuință din localitatea Vetrișoaia. „Un apel la numărul unic pentru situații de urgență, 112 anunța că o femeie aflată în nouă luni de sarcină avea nevoie de ajutor, durerile fiind deosebit de mari, iar contracțiile foarte dese, din cinci în cinci minute. Din aceasta cauză, femeia în vârstă de 31 ani nu se mai putea deplasa, aceasta rămânând căzută în ușa locuinței. Echipajul SMURD format din plutonier adjutant șef Andrișoi Cristinel, (comandant de echipaj), plutonier adjutant Marta Ciprian (conducător autospecială) și sergent major Anghel Cosmin (servant) a plecat imediat spre adresa indicată în nota de anunțare.
„Am ajuns destul repede la persoana care ne-a apelat. Femeia însărcinată era în pragul ușii, iar atunci când ne-a văzut, travaliul s-a accentuat. Bebelușul nu avea răbdare, se grăbea să iasă. Nu am apucat să transportăm pacienta în ambulanță, astfel că nașterea a avut loc acolo. Am fost echipajul cel mai apropiat de caz, astfel că noi am fost îndrumați primii acolo. Dinspre Murgeni venea spre Vetrișoaia un echipaj specializat aparținând SAJ Vaslui. Distanța era destul de mare, astfel că nu puteam aștepta. Am luat legătura cu doamna asistentă Dorina Chiriță, astfel că am urmat toți pașii procedurali în cazul unei nașteri. Ne-a ajutat enorm și faptul că mama nu era la prima naștere.
După ce mama a născut, i-am acordat îngrijirile necesare, am curățat bebelușul, l-am izolat termic și i-am tăiat cordonul ombilical. Apoi am transportat tânăra mamă și frumoasa fetiță la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Huși”, a povestit plt.adj.șef Cristinel Andrișoi.
„Emoțiile ne-au copleșit abia după ce am ținut copilul în brațe, o fetiță sănătoasă, frumoasă și foarte gălăgioasă, ceea ce este foarte bine”
Pompierii au trebuit să pună în practică toate cunoștințele teoretice legate de naștere, căci bebelușul nu a mai avut răbdare și a vrut să vină pe lume mai repede. Acolo unde cunoștințele teoretice ale paramedicilor nu au fost suficiente, pompierii au fost ajutați cu multe sfaturi practice venite de la doamna asistentă Dorina Chiriță. „Nici eu și nici colegii mei nu am mai avut un asemenea caz. Am avut mari emoții, mai ales că nașterea a avut loc într-un mediu nu tocmai steril, dar, pe moment, am lăsat reacțiile afective deoparte și am făcut tot ceea ce ținea de noi pentru a ajuta mama și copilul nou-născut. Emoțiile ne-au copleșit abia după ce am ținut copilul în brațe, o fetiță sănătoasă, frumoasă și foarte gălăgioasă, ceea ce este foarte bine. Și fetița și mama au ajuns cu bine la spital. Ambele sunt sănătoase”, a precizat plt.adj. Ciprian Marta și sg.maj. Anghel Cosmin. În acest moment, atât mama, cât și fetița sa se află internate la Spitalul municipal “Dimitrie Castroian” Huși.
Sigur , aveți dreptate, nașterea poate pune probleme complicate atât pentru mama cât și pentru copilaș.Era corect sa fie un echipaj de la ambulantă cu cadre medicale , chiar medic.Dar cine s a ocupat de gravida nu a făcut o responsabil, nașterea trebuia sa se desfășoare intr o unitate spitalicească.
Domnul primar Corneliu Stanga a avut angajat la primarie asistent medical comunitar cu specialitate obstetrica ginecologie și a trimis o acasa, crezând ca o pedepsește , in contextul politic.Rușinică ,primarasule, ești un iresponsabil.
Felicitări Saj Murgeni mai bine suna asa, ca asta e adevărul.
Felicitări din partea fostului vostru comandant !!!
Da ,un nenorocit de primar din 24 de ore 23 e beat ,comuna e lăsată în paragina el se ocupa doar de alcool si-a pus benere în comuna cu fața plina de alcool zici ca e ieșit din butoi ,oare chiar nu ai avut alta poza sa pui pe benere edilul? mai din anii cei buni când nu erai asa desfigurat .Rușine o comuna asa mare condusa de un alcoolist ,care nu îl interesează de nimic ce e în comuna ,acum iese cu curățenia prin comuna sa arate și el ca face ceva .Dute învârtind golanule nu mai cauta voturi de la oameni ca nu mai vezi tu cu minciunile și aberațiile tale victorie .ACASA
Felicitări, atât mamei cât echipajului de pompieri militari!
Dar in comuna Vetrisoaia nu mai exista nici un cadru medical activ care sa asigure o gravida la naștere in situații de urgenta?!Din câte știu este o doamna asistenta pensionara, ce i drept , cu domiciliu in aceasta localitate , dar, care a nu a avut acordul angajatorului, mai axact al primarului in funcție Corneliu Stanga , pentru a continua sa lucreze , in condițiile in care medicul de familie și asistenta acestuia fac și un program , vai mama lor. Dar , o sa va spun și care este motivul;soțul acestei doamne asistenta , cu vechime de peste 40 de ani , candidează la functia de primar !Deci , reglări de conturi, un primar cu capul plin de aburi de alcool și de orgolii.
Felicitari baietilor dar ce cauta un echipaj de pompieri la un asemenea caz?Daca ambulantele nu ar mai face la Husi toata ziua transport intre spitale, stand pe la Vaslui cu un caz pt tomograf cate 5-6 ore, ar avea ambulante cu medici sau asistenta disponibile.
Daca aceasta nastere era cu probleme, ce se intampla?
Ganditi sistemul oameni buni, ca nu e normal!