spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Trecere de pietoni în satul Bãcãoani, într-o zonã cu multe accidente mortale

- Advertisement -

PREVEDERE… Primãria Muntenii de Jos a reusit sã obtinã avizul de la Drumurile Nationale, pentru a se realiza o trecere de pietoni în satul Bãcãoani, într-o zonã în care de-a lungul timpului au fost mai multe accidente mortale (ultimul caz, acum o lunã de zile, când o femeie si-a pierdut viata, mergând la magazin, n.r.). „Ca urmare a solicitãrilor cetãtenilor din satul Bãcãoani, am adus la masa discutiilor factorilor de decizie, Politia Rutierã si Directia Regionalã de Drumuri si Poduri, reusind amenajarea unei treceri pentru pietoni care sã asigure traversarea în sigurantã a DN 24, o arterã rutierã intens circulatã”, a anuntat primãria din Muntenii de Jos. Unii dintre cetãtenii comunei au cerut explicatii primãriei, pentru instalarea unor treceri de pietoni, prilej cu care primarul Dãnut Cretu a dat urmãtorul rãspuns: „Rãspundem punctual la câteva dintre problemele ridicate de cetãtenii din comuna noastrã:

–         Domnilor Daniel I. si Liviu P., lipsa trecerilor pentru pietoni, amplasarea incorectã a marcajelor rutiere (în opinia Dumneavoastrã), sunt lucruri care nu pot fi solutionate de Primãria Muntenii de Jos.Putem sã tragem un semnal de alarmã, sã facem petitii si sã asteptãm rezolvarea acestor probleme, lucruri care s-au fãcut si se vor mai face, dar remedierea acestor carente tine de administratorul drumurilor nationale si de politia rutierã.

Vã argumentãm cu câteva prevederi legislative:

ORDONANTA GUVERNULUI Nr. 43/1997 privind regimul drumurilor:

Art. 6. – (1) Drumurile de interes national apartin proprietãtii publice a statului si cuprind drumurile nationale, care asigurã legãturile cu capitala tãrii, cu resedintele de judet, cu obiectivele de interes national, între ele, precum si cu tãrile vecine.

Art. 21. – (1) Ministerul Transporturilor este administratorul drumurilor de interes national, direct sau prin Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România – S.A., care îsi realizeazã atributiile prevãzute de prezenta ordonantã în conditiile contractului de concesiune încheiat între acestea.

OUG nr 195 din 2002

Art. 30. –

(4) Mijloacele de semnalizare rutierã, precum si alte dispozitive speciale de acest fel se asigurã, se instaleazã si se întretin prin grija administratorului drumului public respectiv ori al cãii ferate, dupã caz. Instalarea mijloacelor de semnalizare rutierã si a dispozitivelor speciale se executã numai cu avizul prealabil al politiei rutiere.

H.G. nr. 1391/2006

Art. 46. – (1) Semnificatia, precum si dimensiunile mijloacelor de semnalizare rutierã, forma, simbolul, culoarea si conditiile de executie, amplasarea, instalarea si aplicarea acestora se stabilesc în conformitate cu standardele în domeniu.

– Domnule Lucian C., drumul spre Munteni Râpã nu a fost încã receptionat, asa cã nici nu se pune problema vreunei interventii asupra suprafetei carosabile, darãmite sã se monteze vreun dispozitiv de limitare a vitezei.Montarea mijloacelor de semnalizare rutierã sperãm cã va tempera elanul unor conducãtori auto care confundã drumul public cu pista de raliu.

Vã dorim tuturor o zi bunã si vã multumim pentru interesul acordat!”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.