Autorităţile separatiste de la Tiraspol recurg la măsuri extreme pentru a amâna falimentul economic al regiunii. După ce Rusia a încetat, de câteva luni, să mai finanţeze regimul transnistrean (din cauza problemelor interne), Transnistria a intrat în faliment.
Administraţia separatistă a anunţat populaţia că pentru a menţine încă puţin economia pe linia de plutire, bugetarilor „li se vor reţine” câte 30% din salarii „până când criza va fi depăşită”. Măsura este valabilă inclusiv pentru cei al căror venit abia dacă ajunge la minimul de existenţă de 100 de euro.
Pretinsul „ministru al finanţelor” din autoproclamata republică transnistreană, Elena Ghirjul, a declarat că nu se ştie când vor putea fi plătite restanţele salariale. Ea a spus că pentru a achita plăţile sociale în februarie, Tiraspolul a împrumutat 135 de milioane de ruble (transnistrene), banii fiind prevăzuţi, de fapt, pentru a acoperi deficitul bugetar în luna martie. În aceste condiţii, administraţia transnistreană nu mai poate face noi împrumuturi ştiind că nu va putea să le întoarcă, scrie Deutsche Welle.