spot_img
spot_img
0.9 C
Vaslui
27-dec.-2024

Torturile fãrã zahãr si zero calorii de la VIPP Fashion au uimit România | FOTO | VIDEO

- Advertisement -

REVOLUTIONAR…La Bârlad, Ada Cazacu a transformat dulciurile în medicamente naturiste cu miere, polen crud, pãsturã, extract de propolis si lãptisor de matcã crud.

NOUTATE…Bârlãdenii au noroc. La cofetãria VIPP Fashion se fac singurele torturi din judet fãrã zahãr si cu zero calorii, care anul acesta au fost vedetele Expozitiei Internationale GastroPan de la Tg. Mures. Brandul VIPP Fashion a devenit cel mai cunoscut în lumea cofetarilor din România, dupã ce a câstigat cam toate bãtãliile în concursurile nationale si internationale care s-au derulat în România în ultimii ani. Povestea de succes a Adei si Anastasiei Cazacu a început acum cinci ani când i-au uimit pe maestrii cofetari români, obtinând consecutiv titlul de „Tortul Anului”, în 2015, 2016 si 2017. Performantele vin dupã ani de trudã, dar si dupã o muncã de cercetare asiduã. Bârlãdeanca Ada Cazacu lucreazã cu cei mai buni specialisti în domeniu. Este vorba de conf.dr. Dan C. Vodnar , prorectorul Universitãtii de Stiinte Agricole si Medicinã Veterinarã Cluj – Napoca, care a inventat un înlocuitor pentru zahãr, îndulcitorul din stevia rebaudianã. Anul acesta, Cofetãria VIPP Fashion SRL a primit cea mai înaltã distinctie, Premiul de Excelentã la sectiunea „Cofetãrie “ pentru douã torturi unice în România (unul chiar fãrã zahãr si zero calorii). O altã noutate a acestor torturi este faptul cã s-au încorporat în continutul lor un cocktail din produse apicole: miere, polen crud, pãsturã, extract propolis, lãptisor de matcã crud. Asadar, tortul devine un medicament pentru cei mici, întãrindu-le sistemul imunitar. Este o revolutie a dulciurilor, care a mai cunoscut o astfel de etapã doar atunci când s-a introdus lecitina în ciocolatã. Nici Anastasia, fiica Adei Cazacu nu a rãmas mai prejos, câstigând o mentiune tot la sectiunea „Cofetãrie”. La sectiunea „Creatii artistice în ciocolatã” Ada Cazacu a luat premiul II si la sectiunea „Creatie artisticã în pastã de zahãr” Filip Anamaria si Delia Avram de la Vipp Fashion a luat premiul III.

Cea de-a X-a editie a Expozitiei Internationale GastroPan a prezentat la Târgu Mures, în perioada 19 – 22 aprilie, o imagine completã a industriei de panificatie, cofetãrie si HoReCa, fiind o sursã de inspiratie pentru afacerile din toate domeniile sectorului: tehnologia de productie, ambalarea, logistica, materiile prime, energia, igiena, amenajarea magazinului, gustãri, cafea, marketing si vânzãri. Cofetãria VIPP Fashion Bârlad, a fost prezentã pentru al cincilea an consecutiv la aceastã expozitie româneascã GastroPan, cea mai importantã din România. A fost remarcatã ca fiind cea mai premiatã cofetãrie din tarã, în cei cinci ani de participare reusind sã obtinã titlul de „Tortul Anului” trei ani consecutiv: 2015, 2016, 2017. Ada Cazacu, Anastasia Cazacu, Ana Maria Filip si colectivul de cofetari si patiseri, au primit de-a lungul anilor în afarã de titlul „Tortul Anului” alte zeci de premii, medalii si diplome pentru cozonacul anului (cel de 15 kg, unicat în România), precum si pentru gelaterie, pentru reinventarea alivencilor moldovenesti. Anul acesta Ada Cazacu, împreunã cu Anastasia Cazacu, Anamaria Filip si Delia Avram au obtinut urmãtoarele premii: Sectiunea Cofetãrie – Premiu de excelentã prin Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion Srl, Bârlad si o mentiune prin Cazacu Anastasia – Vipp Fashion Srl, Bârlad; Locul III prin Ana Maria Filip si Delia Avram la sectiunea „ Creatie artisticã în pastã de zahãr” – Oul pentru România vãzutã prin Traditii si locul II la sectiunea „Creatie artisticã în ciocolatã” obtinut de Ada Cazacu, pentru decorarea în ciocolatã în stil Faberge a celui mai mare ou de ciocolatã din România, realizat de bârlãdeanul Florin Balan, ciocolatier si adminsitrator al SC Pralin Cisnãdie.

Douã torturi pentru premiul de excelentã în Cofetãrie: Api Cake si Light Cake!

„Premiile le-am obtinut de acum cinci ani, de la prima participare, când am avut un tort cu un design neobisnuit si am primit mentiunea. Vãzând trendurile în cofetãrie, patiserie si gelaterie (înghetatã – n.r.), am început sã creãm retete noi, gusturi noi la tort. Am luat în 2015 – marele premiu pentru cel mai bun cozonac din România, la patiserie am luat locurile II, III si diverse mentiuni, pentru cã am reinventat alivencile moldovenesti, mai precis în alivencile traditionale am adãugat brânzã cu mucegai, ceea ce le-a dat o savoare deosebitã si un gust care a uimit juriul. Dar cea mai tare competitie a fost întodeauna partea de creatie, de gust si design la torturi, unde trei ani consecutiv am luat titlul deTortul Anului. Anul acesta am primit premiul de excelentã tot la tort. M-am prezentat cu douã torturi – Api Cake si Light Cake. Api Cake este un tort deosebit, cu blatul din bezea cu boabe de cacao prãjite, fãrã fãinã, fãrã gluten 70%, încã un blat de bezea cu caramel sãrat (fãrã fãinã, fãrã gluten), un blister de ciocolatã albã, flori de tei, iasomie si partea cea mai interesantã si inovativã – un mousse de ciocolatã 50%, cu un cocktail din produse apicole: miere, polen crud, pãsturã, extract propolis, lãptisor de matcã crud si un mousse de ciocolatã de origine 70%, ca glazurã. Cocktailul apicol este ideal pentru sistemul imunitar si mentinerea sãnãtãtii si vitalitãtii. Compozitia coktailurilor apicole apartine Apipralinelor, produse de firma Praline Cisnãdie si Api Life Sibiu, deja premiate international. Tortul poate fi consumat de copii peste doi ani si adulti. Dincolo de premiul de excelentã, toti cei care au gustat tortul au lãudat gustul, calitatea si sãnãtatea mentinutã prin acest tort. Costul acestui tort este în jur de 100 de lei/kg, dar nu este cazul sã ne speriem, cãci este vorba despre sãnãtatea noastrã si a copiilor. Al doilea tort premiat cu mentiune a fost Light Cake, creat de mine, fiind inovativ prin folosirea cicolatei fãrã zahãr. Bezeaua este la fel, fãrã zahãr, ele fiind fãcute cu Green Sugar, un îndulcitor din stevia rebaudianã si epitritol, o marcã înregistratã la nivel de UE, fiind produs în România. În mousse-ul de ciocolatã am adãugat probiotice, produse în laboratorul condus de conf.dr. Dan C. Vodnar, prorector al Universitãtii de Stiinte Agricole si Medicinã Veterinarã Cluj – Napoca. Tortul are 0 % zahãr si 0% calorii. Costã în jur de 120 lei/kg, dar se meritã. Putin dar bun!”, a precizat Ada Cazacu.

Creativitatea VIPP Fashion Bârlad premiatã de juriu!

Provocarea artistilor si decoratorilor de torturi, concurenti în categoria Creatie artisticã în pastã de zahãr a fost sã creeze opere de artã dulci pe tema: România vãzutã prin traditii. Aici Anamaria Filip a obtinut un onorant loc III, cu un ou urias, care reprezintã un ou lucrat din martipan, în stil bucovinean, pentru realizarea lui Ada Cazacu si Anamaria Filip mergând pentru documentare la Moldovita, la muzeul ouãlor încondeiate al doamnei Lucia Condrea, iar acolo ea le-a ajutat sã înteleagã stilul bucovinean. Oul fãcut de Anamaria Filip are douã alveole în care sunt imagini 3D, cu încondeierea ouãlor si una cum doi copii ciocnesc ouãle. „Noutatea este cã am pus un brâu la acest ou, de la Sãpânta, iar oul se învârte, astfel cã privitorul poate vedea ambele lucrãri din alveole. Aceastã lucrare a fost fãcutã de Ana Maria Filip si Delia Avram, care au muncit extraordinar de mult, pentru a realiza, din martipan, fiecare detaliu”, a mai prezentat Ada Cazacu.

Oul „Faberge” din ciocolatã cu diamante din cioclatã!

ARTÃ…O altã sectiune, „Creatii artistice din ciocolatã” a avut ca temã „Traditii”, dar fãrã a se specifica de unde. Asa cã Ada Cazacu, personal, s-a prezentat cu o creatie extraordinarã, care a uimit juriul. „Oul din ciocolatã decorat în stil Faberge”. „M-am gândit la traditiile din Rusia, în perioada tarului Alexandru al III-lea al Rusiei si a tarului Nicolai al II-lea, care au dãruit de Paste tarinelor si copiilor acele ouã bijuterii create de Carl Faberge. Se vrea o transpunere modestã în ciocolatã si diamante de zahãr. Acest ou este cel mai mare ou de ciocolatã fabricat în România, de Florin Balan, ciocolatierul nostru originar din Bârlad, care detine acum firma Pralin din Cisnãdie. Am muncit foarte mult la aceste decoratii de pe ou, munca este de Sisif, pentru cã aceasta curge. Am pictat în spatele oului în stil rusesc, în stil vintage, pentru a da un stil nobil si vechi, ca sã dea o notã de elgantã acestui ou. Este prima mea lucrare dupã ouãle pe care le-am fãcut pentru copii, de Paste, fiind prima datã când particip cu o lucrare în concurs – mã refer la creatia în ciocolatã. Am primit premiul al II-lea si sunt foarte încântatã!”, a precizat Ada Cazacu.

Toate aceste realizãri, faptul cã cea mai premiatã cofetãrie din tarã se aflã la Bârlad, înseamnã ceva extraordinar pentru bârlãdeni: au unde sã caute produse bune, sãnãtoase, desi costurile sunt pe mãsurã, dar sãnãtatea este mai presus decât toate. „Sper sã le placã si consumatorilor ceea ce facem noi. Sperãm cã la anul sã participãm si la alte concursuri în domeniu, pentru cã deja am primit douã invitatii la concursuri internationale recunoscute. În cinci ani avem peste 40 de premii si asta sper sã fie o carte de vizitã care sã aducã bârlãdenii în cele trei magazine ale noastre din Bârlad situate în zonele Piata Centralã, Stadion si fostul Interex”, a mai mentionat Ada Cazacu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.