spot_img
spot_img
-1.1 C
Vaslui
24-nov.-2024
spot_img
spot_img

Top 10 specializări după ultima medie de admitere la liceu (TABEL)

- Advertisement -
ÎN VÂRF… Liceul „Mihail Kogălniceanu” a atras cei mai buni elevi din județ: este singura unitatea de învățământ care intră cu toate cele patru specializări în top zece specializări după ultima medie de admitere la liceu.

ADMITERE… Absolvenții clasei a VIII-a au scăpat de emoții. Aceștia au aflat la ce liceu au fost repartizați, iar acum urmează să-și depună dosarele de înscriere. Rezultatele repartizării lor arată că, în Vaslui, mediile de anul acesta au scăzut fată de cele din 2023. La niciun liceu din județ ultima medie de admitere nu a fost peste 9, cea mai mare fiind 8,82 la Liceul „Mihail Kogălniceanu” (LMK), specializarea Matematică-Informatică. De altfel, LMK a atras cei mai buni elevi din județ. Spunem asta pentru că este singura unitatea de învățământ care intră cu toate cele patru specializări în top zece specializări după ultima medie de admitere la liceu. Astfel, ultimele medii de admitere de la acest liceu sunt: 8,82 – Matematică -Informatică, 8,15 – Științe ale Naturii, 8,01 – Științe Sociale, 7,22 – Filologie. La Colegiul Național “Gh. Roșca Codreanu” Bârlad, ultima medie de admitere la specializarea Matematică-Informatică a fost 6,62, însă, spre deosebire de LMK, aici sunt două clase de elevi, dacă ar fi fost doar una, ultima medie ar fi fost 8,52. Cea mai mică medie de admitere cu care s-a intrat la această unitate de învățământ a fost la Filologie – 6,27. Și în HușI, elevii cu cele mai mari medii au ales specializarea Matematică-Informatică. La Colegiul Național “Cuza Vodă”, cea mai mare medie a fost 9,90, iar cea mai mică, la această specializare, 8,40. Ultima medie de admitere în liceu a fost 6,90, la specializarea Filologie.

Anul acesta, 2427 absolvenți ai clasei a VIII-a au fost admiși în învățământul liceal de stat în prima etapă de repartizare computerizată. Elevii cu cele mai mari medii s-au îndreptat către specializările Matematică-Informatică și Științe ale Naturii, în timp ce elevii cu medii mai mici s-au dus la liceele tehnologice. Astfel, cei mai buni elevi din Vaslui au optat pentru Liceul „Mihail Kogălniceanu”, în timp ce bârlădenii cu medii mari au optat pentru Colegiul National „Gh. R. Codreanu”, specializările Matematică-Informatică și Stiinte Sociale.

Liceele unde elevii au intrat cu medii de 2 și 3

La majoritatea liceelor tehnologice, cele mai mari medii de admitere de abia au depășit 7. La Liceul „Ion Mincu”, cea mai mare medie de admitere a fost 7,55, de altfel și singura peste 7. Aceasta aparține unui elev de la Școala Gimnazială “Sfântul Ierarh Luca” Costești și a fost înregistrată la specializarea Estetica și Igiena corpului omenesc. La Liceul Tehnologic „Petru Rares” Bârlad, prima medie de admitere e mai mică – 5,27 – la specializarea Turism și Alimentație. La specializarea Estetica si Igiena corpului omenesc au intrat 13 elevi cu medii sub 5. La Liceul „Ghenută Coman” Murgeni, prima medie de admitere este 7,82, iar ultima – 2.00. Specializarea Științe Sociale de la Liceul „Nicolae Iorga” Negrești face exceptie: aici cea mai mare medie a fost 9,15, iar cea mai mică – 6,10. La Matematică – Informatică, prima medie a fost 9,72, iar ultima – 4,15.

229 locuri rămase nerepartizate

Judetul Vaslui a avut 2.438 elevi înscriși la admiterea în licee, însă, dintre aceștia, 11 au rămas nerepartizați, cel mai probabil din cauză că nu au completat suficiente opțiuni sau le-au completat greșit. Acestia, dar si cei care nu au participat la Evaluarea Natională, se pot înscrie în cea de-a doua etapă a admiterii, care va începe luna următoare. În perioada 12-14 august, elevii trebuie să completeze fisele de înscriere, rezultatele urmând să fie afișate pe 20 august. Sunt disponibile 229 locuri, toate în licee agricole și tehnologice. Cele mai multe sunt la Liceul “Ioan Corivan” Huși, specializarea Industrie textilă și pielărie – 22 locuri și Liceul Tehnologic “Petru Rareș“  Bârlad – 22 locuri.

Top zece specializări în județul Vaslui

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

  1. La LMK nu au informatician? Mi se pare de tot rasul ca la ora asta sa ceri informatii prin telefon la secretariat in loc sa le iei de pe site-ul liceului. Pana si o scoala generala are pagina de net cu orarul, profesorii si clasele.. Conducerea liceului cred ca e timpul sa se trezeasca la realitatea zilelor noastre si sa schimbe starea asta de lucruri sau sa lase pe altcineva dornic de afirmare.

    • LMK nu dă doi bani pe aceste aspecte. Așa cum mai scria lumea pe aici, s-au obișnuit că elevii buni îi aleg oricum.
      Un liceu de asemenea calibru, cu mari pretentii, are un site de toata jena, pe social media este complet inexistent. Mergeti pe paginile marilor colegii sa vedeti cum arata. La LMK au un film de prezentare pe site de pe vremea cand erau lambriuri pe hol, va puteti imagina asta????
      Uitati-va la Național, la Negruzzi, la Racoviță la Iași să vedeti cum arata un site… Cât de frumos și complet! Cât de frumos sunt evidențiați elevii care performează. Dar la LMK astea sunt porcarii.. Și apoi se mai ofitcă când le zicea lumea că e liceul drogatilor. Pai cata vreme voi, astia de la LMK, nu ziceti o vorba pe propria voastra pagina de elevii care va fac cinste, normal ca oamenii o sa ramana cu imaginea alor de stau cu tigara in bot toata ziua langa club.
      Directorii au o mare durere in cur (scuzati expresia) de ce căcat mâncăm noi pe aici. Un profesionist care se respecta ar analiza criticile din spatiul public. As vrea sa-i vad si eu pe prof. Ignat ori prof. Aprodu zicând „ia să văd ma ce rahat mananca astia de pe site la Vremea noua”, chiar asa o fi. ”Ia sa deschiD si eu un site la un colegiu de traditie sa vad ce dracu or face aia pe acolo”. Dar ti-ai gasit.
      Aprodu stie sa isi promoveze masinile lui de epocă, nu mai poate el de imaginea liceului. Fix in dos il doare.

      Si-uite-așa liceul cu cea mai mare tradiție, cele mai mari performanțe, are o imagine de tot rasul. Să va fie rusine domnilor că nu stiti sa apreciati munca unor elevi, fara de care nu ati obtine rezultatele la olimpiade.

      Dragi parinti care aveti copii buni si ajung la LMK, vă dau un sfat: nu ii mai incurajati sa mearga la olimpiade!!! Este un efort urias si nu merita deloc! Ajutati-i sa se dezvolte personal, incurajati-i sa participe la competitii online serioase, atat pe plan national, cat si international, din aria lor de interes. Olimpiadele ii storc de energie, iar in final nu primesc nicio minimă formă de recunoștință din partea liceului. Incurajati-i sa foloseasca cu cap resursele online si vor avea numai de castigat.

      • Bro, nu te mai inflama atâta cu site ul tău, cu tot! Fă Tiktok și te promovează până borăști dacă te ține, un site moare repede și oricum nu mai citește nici dreq site-urile voastre de rahat… )))) Dacă ai timp să scrii atâta polologhie, publică-ți memoriile, să ne distrâm și noi 😉

  2. S-a cam dus mitul Racoviță, liceul de top la info. Și copiii, și părinții s-au cam lămurit cu marele informatician…
    Când la mate info, profilul tău de top, intra doar trei elevi cu medii peste 9, asta spune tot.
    Era interesant să faceți această analiză ceva mai aprofundată… câți elevi cu medii peste 9 au intrat într-o clasă, câte clase cu elevi cu note sub 5 sunt. Plus comparație cu anii trecuți.
    Când elevii tăi se laudă ca la școală e ca în vacanță, nu facem nimic (mai ales cei de la uman), iar în catalog plouă cu note de 9 și 10, nu ai cum să nu ți se întoarcă la un moment dat. În plus meditații, oricum se fac peste tot, iar povestea ca la LMK,Codreanu sau Cuza se obține performanță doar cu meditații e un mit de care lumea s-a lămurit. Când ai o clasă cu aproape toți elevii competitivi, datele problemei se schimbă. Situația este valabilă și în sens invers: când ai clase în care cea mai mare medie e 4 sau 5 nu au speranțe la vreo performanță.

    În altă ordine de idei, LMK -ul dacă ar avea o conducere cu viziune și perspective moderne, care ar “fura” din optica marilor colegii, ar ajunge departe. Dar nu o face și e mare păcat! Este menținut în top de elevii buni care ajung acolo și de profesorii buni care sunt (excludem câțiva care nu fac nimic la ore!). Managementul însă lasă de dorit. Și aici nu e vorba doar de profesorul Ignat, e clar ca nici adjuncții nu îl ajuta să vadă altfel lucrurile. Autosuficienta e boala lor!
    Un liceu de top, așa cum e LMK, ar trebui să arate impecabil. Profesorii ar trebui să se implice alături de elevi în activități extrașcolare, așa cum se practică la colegiile care se respectă și așa cum se practica și la LMK cândva. Unde sunt revistele școlii? Unde sunt trupele școlii de muzică/teatru, cercuri de fizică, chimie (pentru aprofundarea practicii de laborator) etc.
    Un liceu cu atâta tradiție în spate trebuie să facă mult mai mult pentru elevi. Dacă vă complaceti în situația ca “oricum la noi vin cei mai buni elevi”, o să vă duceți grav în cap. Și știți de ce? Pentru ca în ultimii ani nici față de cei mai buni elevi nu v-ați mai arătat recunoștința.
    Uitați-vă la colegiile mari cum an de an organizează festivități pentru olimpicii care le fac cinste. La LMK nici măcar o diplomă nu sunt în stare la le ofere! Cum să stimulezi alți elevi să le urmeze exemplul, când nu dai doi bani pe cei cu care, de altfel, știi doar să te lauzi.
    Treziți-vă din autosuficienta aceasta până nu e prea târziu!

    • Să trăiț, am țeles, iar tu mai bine te-ai purta cum trebuie cu elevii de clasa a XII-a, să nu se mai transfere la alte clase de răul tău! Moralistul lui pește oceanic!

      • Mate i, nu predau la LMK… mi-as fi dorit eu, oho!!! Nu sunt profesor, daca asta este grija ta. Dar poate dai mai multe detalii și ne spui despre ce moralist vorbesti. Sa le dam subiect de scris celor de la VRN, daca e de interes public. Hai, curaj, nu te da viteaz doar pe jumatate. Daca ai lucruri de spus, spune-le cu incredere. Sigur poate fi verificat si ce spui tu, si ce spun eu!

      • Ah, acum am realizat jocul din sintagma indicata de tine la numele postarii de mai sus. Zici Mate i. Te referi cumva la prof Tiplea? Daca da, atunci sunt de acord. Si eu am auzit de derapajele lui, de cum umilea elevi buni, de au fost nevoiti sa se transfere din cauza stresului, printre ei si un campion la sah, sau de cum a schimbat notele la simulare. A vuit in oras, dar nimeni nu a rasuflat la presa. Ori au avut grija, tov directori sa nu razbata nimic de la ziare pe tema asta. Zburau toti din functie daca afla ministerul.
        Pai mai, Mate-I, fii mă barbat si asumati postarea, scrie cu subiect si predicat despre poveste, nu arunca doar asa o pastila pentru fraieri. Iaca nu ai nimerit-o. Nu sunt Tiplea, daca la el te-ai gandit. Nu ma intereseaza vreo functie, vreun post la LMK, ca nu am nicio treaba cu sistemul asta, dar asta nu inseamna ca nu am sa scriu cand aflu ce si cum se petrece. Decent, cu argumente. Te incurajez si pe tine!

          • Hahaha, când nu ai argumente,, ataci, recurgi la “ marș”. Om mic si demn de milă. Nu am scris să îți asumi identitatea,, ci să îți asumi curajul de a scrie, nu doar să bați niște apropouri penibile. Dar tu, nu doar ca ești las, dar stai prost și la capitolul logică.

  3. Iata motivul pentru care elevii din gimnaziu nu mai invata. Sa intri la liceu cu media 2( doi), cred ca e o blasfemie. Ce sa faca profesorii de acolo cu
    acesti elevi? Poate sa ii invete alfabetul si tabla inmultirii. De bac, nici nu mai vorbim.Urate vremuri!

    • Abia la aceste licee se face performanță. E greu ca un elev sa evolueze de la 2-3 la 6-7. Uitati-va la Procopiu, la Mincu, unde se intra cu note foarte mici și, cu toate acestea, majoritatea promovează examenul de bacalaureat. Aici profesorii își dau interesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.