Anumite tipuri de uleiuri de gătit ar putea alimenta un val de cancere de colon la tinerii americani, sugerează un studiu finanțat de guvernul Statelor Unite.
Mult timp, consumul de cantități mari de uleiuri din semințe – floarea-soarelui, canola, porumb și semințe de struguri – a fost legat de inflamația în organism, dar actualul studiu, care a analizat tumorile a peste 80 de pacienți cu cancer de colon, a descoperit că acestea tipuri de ulei ar putea crește, de asemenea, riscul uneia dintre formele de boală cu cea mai rapidă creștere, potrivit Daily Mail Online.
Ueiul de măsline și cel de avocado, printre cele recomandate
Cercetătorii sugerează renunțarea la uleiurile de semințe în favoarea uleiurilor cu acizi grași omega-3, cum ar fi uleiul de măsline și de avocado…https://adevarul.ro/stil-de-viata/viata-sanatoasa/tipuri-de-uleiuri-de-gatit-care-ar-putea-provoca-2407987.html